IKEA Symfonisch tafellampspeaker review

IKEA en Sonos werken aan nieuwe Symfonisk tafellamp en muurpaneel

IKEA en Sonos zouden bezig zijn om nieuwe producten te ontwikkelen. Naast een Symfonisk bureaulamp zouden er kunstzinnige muurpanelen met ingebouwde speakers op komst zijn.

Twee nieuwe Symfonisk-producten voor 2021

Beide bedrijven hebben vandaag op Instagram een filmpje gepost, waarin een verdere samenwerking wordt aangekondigd. Het filmpje laat de naam Symfonisk zien en eindigt met het Sonos-logo. Bij de Amerikaanse goedkeuringsinstantie FCC zijn bovendien nieuwe producten aangemeld. Het gaat om twee producen: een verbeterde versie van de Symfonisk tafellamp, die ongeveer hetzelfde zal kosten. Daarnaast komt er een soort schilderij waarin een speaker is ingebouwd.


De goedkopere boekenplankspeaker van Symfonisk krijgt waarschijnlijk geen update. Er zijn in ieder geval geen aanwijzingen gevonden dat er een nieuw model in ontwikkeling is.

Sonos IKEA teaser op Instagram

Muurpaneel is tevens speaker

Grappig is dat de Symfonisk-producten tot nu toe steeds twee functies combineerden: de ene is een speaker en een bureaulamp, terwijl de andere een speaker is die tevens als boekenplankje te bevestigen is. Bij het muurpaneel is dit ook zo: je kunt het aan de muur hangen om naar te kijken, maar ook muziek ermee afspelen. The Verge zag een vroege afbeelding van het paneel, dat codenaam Titan had. Toen was echter nog niet duidelijk hoe het zou werken.

IKEA Symfonisk speaker

Er zijn eigenlijk twee mogelijkheden: de speaker zit altijd standaard ingebouwd in het schilderij, of het is een modulaire oplossing waarmee je steeds het schilderij kunt verwisselen. Dat laatste lijkt de bedoeling. IKEA en Sonos hebben bij de FCC een draadloze module aangemeld, waarbij je je een kunstwerk voor aan de muur met ingebouwde techniek kunt voorstellen. Daarbij loopt er een stroomkabel vanuit de onderkant naar beneden. Zeker voor een home cinema-opstelling zou een schilderij met ingebouwde speakers interessant kunnen zijn. Je hangt dan gewoon een kunstwerk boven de bank, zodat geluidseffecten van achteren komen als je een film kijkt.

Eerder vandaag publiceerden we een review van de Sonos Roam, een heel ander type speaker, voor gebruik onderweg. De Symfonisk-speakers zijn vooral bedoeld voor mensen die Sonos te duur vinden. Voor nog geen honderd euro heb je een boekenplankspeaker.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 april 2021, 22:32
Bron Bron The Verge
Categorie Accessoires
Onderwerpen ikea, sonos, speaker

Sonos

Sonos is een multiroom speakersysteem dat je bedient via een iOS-app. De speakers werken met AirPlay 2 en sommige modellen hebben een ingebouwde optionele Google Assistent. Bekende modellen zijn de Sonos One (SL), Sonos Beam, Sonos Arc en de samenwerking met IKEA.

Sonos
6 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.