Knab met Apple Pay.

Apple Pay bij Knab vanaf nu beschikbaar: zo ga je van start

Eindelijk is er weer een nieuwe Nederlandse bank met Apple Pay bij. Klanten van Knab kunnen nu Apple Pay gebruiken. Het werkt zowel met particuliere als zakelijke rekeningen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Het is de afgelopen maanden behoorlijk stil geweest rondom Apple Pay bij Nederlandse banken. Afgelopen najaar kregen de Rabobank en ING wel ondersteuning voor de creditcard, maar echt nieuwe Nederlandse banken zijn er sinds Rabobank eind 2019 niet meer bij gekomen. De toevoeging van Knab aan het lijstje van Apple Pay-banken is dan ook gewenst. De afgelopen maanden werd er al gehint naar de komst van de betaaldienst, maar vanaf nu is Apple Pay bij Knab eindelijk beschikbaar.

Apple Pay bij Knab: zo stel je het in

Al eerder dit voorjaar gingen we op onderzoek uit of en wanneer Knab Apple Pay aan zou gaan bieden. De bank beloofde in het voorjaar te starten met mobiel betalen, maar wilde nog niet zeggen op welke betaalmethode het precies zou gaan. Maar het feit dat de Knab-app al geschikt was voor de Wallet-app van Apple, was al genoeg bewijs. Eerder in mei kondigde de bank dan ook Apple Pay aan en nu kan iedereen het instellen.

De geschikte rekeningen voor Knab zijn particulier (individueel of en/of) en zakelijke rekeningen. Het werkt (vooralsnog) niet met creditcards. Om Apple Pay te installeren bij Knab, heb je de nieuwste versie van de Knab-app nodig om je pas toe te voegen. Door de juiste pas te selecteren, voeg je deze toe aan de Wallet-app. Ga als volgt te werk:

  1. Open de Knab-app.
  2. Log in met Face ID, Touch ID of je toegangscode
  3. Ga naar de instellingen van je account en tik op Bankpassen.
  4. Kies bij de bankpas die je toe wil voegen op de Zet in Apple Wallet-knop onder het kopje Apple Pay.
  5. Volg de verdere stappen.
  6. Lees verder in onze tip Apple Pay configureren.

Apple Pay bij Knab instellen.

Geschikte passen en kosten: ook zakelijk
Het gebruik van Apple Pay bij Knab kan zonder extra kosten. Het enige waar je voor betaalt zijn je gebruikelijke kosten voor je Knab-rekening (via Knab Plus). Dit kost bij de bank €5,- per maand (€6,- voor zakelijk). Ook bij andere banken hoef je voor Apple Pay alleen niets extra’s te betalen.

Knab met Apple Pay.

Om bij Knab gebruik te kunnen maken van Apple Pay, heb je zoals gezegd een particuliere of zakelijke betaalrekening nodig. Een creditcard behoort momenteel nog niet tot de mogelijkheden. Net als bij de andere banken moet je minimaal 16 jaar zijn om Apple Pay te kunnen gebruiken.

Bij deze winkels kun je terecht
Om Apple Pay te gebruiken, hou je gewoon je iPhone of Apple Watch bij de contactloze betaalterminal. Bij de iPhone gebruik je Touch ID, Face ID of de toegangscode om jezelf te identificeren. Bij de Apple Watch is dat dankzij draagdetectie niet nodig. Je voert alleen je toegangscode in zodra je de Apple Watch om doet. Voor Apple Pay gelden niet de limieten die voor normale contactloze betalingen gelden. Dat betekent dat je ook voor bedragen boven de €25 zonder pincode kan afrekenen. Hou er rekening mee dat je in winkels bij het dragen van een mondkapjes geen Face ID kan gebruiken.

Bekijk ook

Zo betaal je met Apple Pay in winkels, apps en op het web

Apple Pay werkt op verschillende plekken, bijvoorbeeld in winkels, in apps en zelfs op het web. Maar hoe moet je precies Apple Pay gebruiken als je ermee wil betalen? Hoe kun je van Apple Pay kaarten wisselen als je er meerdere toegevoegd hebt? In deze tip leggen we je alles uit.

Je kan bij alle winkels terecht die contactloos betalen aanbieden. In Nederland vind je contactloos betalen bijna overal, ook op automaten en parkeergarages. Dat betekent dat je dus ook met je iPhone kan betalen in winkels die niet actief Apple Pay aanbieden, zoals de slager om de hoek. Daarnaast kan je Apple Pay in apps en op het web gebruiken, als alternatief voor iDEAL. Onder andere de apps van Pathé, Thuisbezorgd en Coolblue werken met Apple Pay. Op het web kan je ook terecht bij bijvoorbeeld Amac en BCC. Het voordeel is dat je dan soms geen account hoeft aan te maken, omdat je een product rechtstreeks vanaf de productpagina kan aanschaffen. Je verzend- en factuurgegevens worden opgehaald uit je instellingen van Apple Pay. Lees meer in onze tip over welke winkels Apple Pay accepteren.

Bekijk ook

Welke winkels accepteren Apple Pay?

Welke winkels accepteren Apple Pay? Op welke plekken kun je in Nederland met Apple Pay betalen? En welke webshops accepteren Apple Pay? In dit artikel lees je welke winkels Apple Pay ondersteunen en hoe je dit zelf op kan zoeken.

Wil je meer weten over Apple Pay? Check dan onze algemene Apple Pay uitleg met meer informatie. Veelgestelde vragen over Apple Pay hebben we verzameld in onze Apple Pay FAQ, waar je ook de antwoorden vindt. Tot slot hebben we een uitgebreid tipsoverzicht over Apple Pay.

Bekijk ook

Overzicht: dit zijn de beste tips voor Apple Pay

Ben je nog niet bekend met Apple Pay of weet je niet waar je van start moet gaan? Of gebruik je het al maar wil je er meer uit halen? In deze gids zetten we de beste tips voor Apple Pay op een rijtje. Zo word je een echte Apple Pay-pro!

Revisiegeschiedenis:

  • 2021 - 02 juni: Apple Pay is nu beschikbaar bij Knab.
  • 2021 - 18 mei: Artikel bijgewerkt na aankondiging van Knab.
  • 2021 - 04 mei: In de nieuwe voorwaarden van Knab wordt Apple Pay vermeld. Het artikel is hiervoor aangepast.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
21 juni 2021 om 13:11
Onderwerp
Categorie
Diensten

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij nagenoeg alle banken. Lees onze Apple Pay FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen, bekijk hoe je Apple Pay moet instellen en hoe je Apple Pay kunt gebruiken. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay
40 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.