Sonos Move 2 draagbare speaker

Nu officieel: Sonos Move 2 in de nieuwe kleur olijfgroen

Stereogeluid, 24 uur batterijduur, nieuwe knoppen
Er heeft de opvolger van de Sonos Move aangekondigd. De vernieuwde draagbare speaker geeft volgens de fabrikant een meeslepend stereogeluid.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Details over de Sonos Move 2 lekten begin dit jaar al uit, met een verwachte releasedatum in de zomer. De uiteindelijke releasedatum ligt iets later, dus het is te hopen dat er nog een paar warme herfstdagen aan komen. Vanaf 20 september 2023 zal de Move 2 namelijk wereldwijd verkrijgbaar zijn voor een adviesprijs van €499,-. Je kunt terecht bij:


De Sonos Move 2 is op een aantal punten verbeterd ten opzichte van de originele Move uit 2019. Denk daarbij aan een breed stereogeluid, een nieuwe kleur olijfgroen en een extra lange batterijduur van 24 uur. Dit is meer dan een verdubbeling ten opzichte van de originele Move, die 10 uur meeging op ene batterijlading. Verder zijn er diverse designelementen te herkennen die al eerder zijn toegepast bij de nieuwe Era-lijn.

De Sonos Move is volgens de fabrikant de bestverkopende speaker in zijn categorie. Toch is dit niet een draagbare speaker die je gemakkelijk even in je rugtas gooit om in het park mee te chillen. Vanwege het gewicht is het meer bedoeld om rondom het huis te gebruiken in verschillende kamers, in de tuin en op het balkon. De speaker is waterbestendig en is het meest duurzame product dat Sonos tot nu toe gemaakt heeft. De afgelopen tijd heeft Sonos al wat meer de nadruk gelegd op de milieuvriendelijkheid van de verpakkingen en de producten zelf.

Sonos Move 2 etentje buiten

De grootste vernieuwing bij de Move 2 is dat hij stereogeluid kan produceren en toch heel draagbaar is. Hij is voorzien van dezelfde akoestiek als de Era-producten. Van binnen en buiten is de speaker helemaal aangepakt en voorzien van nieuwe hardware en software. Dubbele tweeters zorgen voor een breed stereogeluid en heldere stemmen, terwijl de dynamische bassen extra diep klinken. Je kunt de muziek via Bluetooth streamen naar twee gekoppelde Move 2-speakers, die onderling via wifi met elkaar verbonden zijn. Zo krijg je een nog beter stereo-effect. Ook kun je de Move 2 via wifi groeperen met je andere Sonos-speakers.

Sonos Move 2 in de tuin

Zit je met de Move 2 op het balkon en raakt je iPhone leeg, dan kun je de usb-c-poort gebruiken om het toestel op te laden. In standby-modus verbruikt de Move 2 nu 40% minder energie. Binnenin zit een vervangbare batterij, voor een langere levensduur. De behuizing zelf is dankzij een IP56-rating ook behoorlijk duurzaam en is bestand tegen vallen, waterspatten, regen, vuil en zonlicht. Bedienen doe je vanaf je iPhone of via de knoppen, die net als de Era-producten anders zijn ingedeeld. Je kunt ook Sonos Voice Control, Amazon Alexa, de Sonos-app, Apple AirPlay 2 en Bluetooth gebruiken om af te spelen en te pauzeren.

De batterijvervangingskit voor de Sonos Move.
De replacement battery kit die eerder al voor de Move werd geïntroduceerd.

Als de Sonos Move 2 op 20 september in de verkoop gaat kun je kiezen uit de kleuren zwart, wit en olijfgroen. Hij kost €499,-. In onze eerdere review van de Sonos Roam kun je lezen wat we van z’n voorganger vonden. De Move 2 kost €50,- meer dan zijn voorganger die een adviesprijs van €449,- had. Maar er zijn genoeg winkels waar je de originele Sonos Move onder de €400,- kunt vinden.

Sonos Move 2 kleuren

Bij deze winkels gaat de Sonos Move 2 in de voorverkoop:

Er is ook een nieuwe opbergtas voor de Sonos Move 2 aangekondigd, waarmee je de speaker iets gemakkelijker kunt verplaatsen.

Sonos Move 2 Travel Case

De huidige Sonos Move vind je hieronder:

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 03 augustus: Artikel bijgewerkt met nieuwe gelekte details van Sonos Move 2.
  • 2023 - 09 juni: De Sonos Move 2 is opgedoken bij de FCC; we hebben het artikel daarom bijgewerkt.

Sonos

Sonos is een multiroom speakersysteem dat je bedient via een iOS-app. De speakers werken met AirPlay 2 en sommige modellen hebben een ingebouwde optionele Google Assistent. Bekende modellen zijn de Sonos One, Sonos Beam, Sonos Arc, Sonos Era-speakers en de samenwerking met IKEA.

Sonos

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.