Senic lichtknop Friends of Hue

De Friends of Hue-schakelaars krijgen deze extra functies

De Friends of Hue-schakelaars hebben meer functies gekregen, zoals natuurlijk licht en een verbeterde dimfunctie. Dit is er nieuw.

De Friends of Hue-schakelaars zijn lichtknoppen die je met het Philips Hue-systeem kunt bedienen. Ze worden gemaakt door derde partijen zoals Senic en Gira. De functionaliteit was tot nu toe beperkt, maar dat gaat veranderen nu er een update voor de Philips Hue-app klaar staat. Er komen er een paar leuke functies bij, die je met een druk op de knop kunt activeren. De Hue-app toont een melding dat je nu toegang hebt tot tijdgebaseerd licht, scènecyclusmodus, de scène ‘Natuurlijk licht’, verbeterd dimgedrag en meer.

Dit zijn de nieuwe functies:

  • Activeer natuurlijk licht met de Friends of Hue-schakelaar
  • Activeer scènes met maximaal 10 timeslots
  • Scènecyclus met maximaal 10 scènes
  • Lampen in- en uitschakelen met één knop
  • Verbeterde dimfunctionaliteit

De update van de Philips Hue-app zorgde er ook voor dat de oudere Hue Tap slimme werd gemaakt. Die bevat vrijwel dezelfde module die ook in de Friends of Hue-schakelaars wordt gebruikt, maar dan met een iets andere firmware. Het is dan ook geen verrassing dat nu de schakelaars van derden aan de beurt zijn. Sinds een paar dagen is er ook een software-update voor de Hue Bridge uitgekomen, met nummer 1963171020. Zie je de nieuwe functies niet voor je knoppen? Dan kan het helpen om deze update nog even te installeren.

Senic Friends of Hue

Als je je lichtknopjes slimmer wilt maken heb je een aantal mogelijkheden. Je zou een relais achter de lichtknop kunnen aanbrengen (zoals de wandschakelaarmodule van Philips Hue zelf). Maar als je huidige schakelaars erg verkleurd of lelijk zijn geworden, zou je ook de lichtknoppen zelf kunnen vervangen. De Friends of Hue-wandschakelaars zijn dan een goede oplossing.

Bekijken:

HomeKit

Ontdek alles wat je met HomeKit kunt doen, Apple's overkoepelende systeem voor slimme apparaten in huis. HomeKit en de Woning-app zijn de basis van Apple's smart home-platform, waarin je slimme lampen, deursloten, sensoren, raambekleding, camera's en meer aan elkaar kan koppelen en met elkaar kan laten samenwerken. Apparaten met HomeKit-ondersteuning werken ook met Siri. Bovendien werken accessoires die geschikt zijn voor de de smart home-standaard Matter ook compatibel met HomeKit en de Woning-app. Onze belangrijkste artikelen over HomeKit en smart home, overzichtelijk op een rijtje.

HomeKit

Reacties: 1 reacties

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.