Eve Switch

Eve brengt eerste lichtschakelaar met Thread uit

Eve Light Switch is tevens Thread Router
Eve heeft een nieuwe versie van de lichtschakelaar uitgebracht. Deze biedt ondersteuning voor Thread en is bedoeld voor de Europese markt. De schakelaar kan zowel Thread als Bluetooth gebruiken.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Eve Light Switch

Het is de eerste Thread-geschikte lichtschakelaar – niet alleen voor HomeKit, maar voor slimme platformen in het algemeen. Eve maakte voorheen vrijwel alleen producten met Bluetooth, wat soms ertoe leidde dat accessoires wat traag reageerden. Met Thread-ondersteuning zou dat een stuk beter moeten zijn. De Eve Switch krijgt continu stroom en kan daarom ook gebruikt worden als Thread Router. Dit houdt in dat je het Thread-netwerk in je huis verder uitbreiden, ook naar plekken die wat moeilijker bereikbaar zijn. De Eve lichtschakelaar vereist een nuldraad en die is niet altijd aanwezig. Let erop dat deze blauwe draad in jouw montagedoos te zien is. Wat de schakelaar zelf betreft zit je aan dit standaard model vast met afmetingen van 85 x 85 x 41 mm. Je hebt geen keuze uit kleurtjes of varianten die mooi bij jouw huidige lichtknoppen aansluiten.


Steeds meer Eve-producten krijgen ondersteuning voor Thread, een technologie die ook in de HomePod mini zit. Door de schakelaar te installeren wordt hij automatisch onderdeel van je Thread-netwerk. Andere accessoires kunnen er vervolgens verbinding maken, zodat je netwerk steeds verder wordt uitgebreid.

Bekijk ook

Thread voor je smart home: wat kun je ermee (en hoe zit het op de iPhone 15 Pro)?

Thread is een relatief nieuwe, energiezuinige netwerktechnologie die je de HomePod en Apple TV 4K aantreft, en vanaf 2023 ook in de iPhone 15 Pro. Ook producten van Nanoleaf, Eve en andere fabrikanten zijn steeds vaker geschikt gemaakt voor Thread. Wat is het en wat kun je ermee? Dat lees je hier.

Daarmee is ook meteen een belangrijk verschil met de HomePod mini aangestipt: die werkt alleen als Border Router en kan dus het netwerk niet verder uitbreiden, terwijl de Eve-lichtschakelaar als Thread Router dat wel kan.

Eve Light Switch

De Eve Light Switch in EU-uitvoering kost €99,95 en is verkrijgbaar via de Eve-website en binnenkort ook via andere winkels. De belangrijkste specs zijn: 230 Volt, 50/60 Hz, max. 5 Ampère / 1150 Watt.

Eve Light Switch met Thread

Voor Thread-accessoires heb je geen eigen bridge nodig, maar alleen een Border Router zoals de HomePod mini. Heb je dat niet, dan kun je de accessoires nog steeds gebruiken. De verbinding loopt dan via Bluetooth.

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.