Je kunt nu iMessage-berichten beantwoorden op je Windows-pc

Microsoft heeft aangekondigd dat de Phone Linke-app voor Windows 11 nu de iPhone ondersteunt. Dit houdt ook in dat je sms en iMessage-berichten kunt ontvangen - tot op zekere hoogte.

iMessage op je Windows pc

Je kunt telefoongesprekken starten en ontvangen, tekstberichten verzenden en ontvangen en de notificaties van de iPhone zien op je pc-scherm. Na het koppelen van de iPhone met de pc (dit werkt via Bluetooth) geef je toestemming om de functionaliteit te gebruiken. Je hebt vervolgens beperkte iMessage-functies tot je beschikking. Er zijn geen groepschats en je kunt geen foto’s en video’s versturen. Ook kun je niet de volledige historie van eerdere berichten zien.


Voor wie een hekel heeft aan de groene spraakballonnen in iMessage, is er een ander minpunt. Alle chats verschijnen in grijze bubbels, waardoor je geen onderscheid meer ziet tussen sms-berichten en iMessage-berichten. Wil je het proberen, dan kun je de vernieuwde app downloaden voor Windows Insiders (aanmelden kan hier). Microsoft gaat met een klein percentage testers van start. Later zal het aantal deelnemers gaandeweg opvoeren.

Microsoft Phone Link

“We sturen de berichten heen en terug via Bluetooth”, legt Yusuf Mehdi van Microsoft uit. “Ik denk dat Apple ze daarna als iMessage-berichten doorstuurt, zodra ze hun systemen bereikt hebben”. Dat klinkt niet alsof Microsoft nauw heeft samengewerkt met Apple om deze functie voor elkaar te krijgen.

Je krijgt alleen berichten te zien die via Phone Link zijn verzonden of ontvangen. Dit heeft wellicht iets met privacy te maken. Phone Link werkt ook met Android-toestellen en biedt daar meer functionaliteit, maar het is een mooie eerste stap. Microsoft is niet eerder in staat geweest om berichten of telefoongesprekken van de iPhone door te sturen.

Phone Link met iPhone

“Het is iets wat we al langere tijd wilden doen”, aldus Mehdi. “De ervaringen met Android zijn behoorlijk goed en we vonden dat we ook iets voor iPhone moesten doen.” Microsoft biedt al wel samenwerking met iCloud Foto’s. Je kunt de foto’s die je met de iPhone hebt gemaakt bekijken in de Foto’s-app voor Windows.

Bekijk ook

Al je iPhone-foto's zijn nu makkelijker te bekijken in Windows 11

Gebruikers van een Windows-computer kunnen de foto's van hun iPhone voortaan makkelijker bekijken. Ze verschijnen in de Foto's-app van Windows 11, die je kunt updaten via de Microsoft Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.