Je kunt nu iMessage-berichten beantwoorden op je Windows-pc (met flink wat beperkingen)

Microsoft heeft aangekondigd dat de Phone Link-app voor Windows 11 nu de iPhone ondersteunt en beschikbaar is voor iedereen. Dit houdt ook in dat je sms en iMessage-berichten kunt ontvangen - tot op zekere hoogte.

Update 16 mei 2023: Vandaag heeft Microsoft laten weten dat de uitrol van Phone Link voor iOS nu beschikbaar is voor alle Windows 11-gebruikers. Met de functie kun je in het kort drie dingen doen:

  • Telefoongesprekken beantwoorden en starten via je computer
  • Sms- en iMessage-berichten versturen via je computer
  • Notificaties van je iPhone bekijken op je computer

Zoals we eerder al zeiden (zie update 26 april), zijn er wel flink wat beperkingen bij het versturen en ontvangen van sms- en iMessage-berichten op een Windows-pc.

Update 26 april 2023: Microsoft is begonnen met de officiële uitrol van iMessage-ondersteuning op Windows. De functie komt beschikbaar voor alle Windows 11-gebruikers wereldwijd. Half mei moet iedereen voorzien zijn, maar er gelden wel wat beperkingen. Met de Phone Link-app voor Windows 11 en de Link to Windows-app voor iOS kunnen iPhone-gebruiken dan bellen, tekstberichten versturen én ontvangen. Ook kun je meldingen direct op je pc zien. Groepsgesprekken, foto’s, video’s en berichtenhistorie zijn niet zichtbaar en berichten verschijnen als grijze bubbels. De berichten worden ook alleen bezorgd als de iPhone is verbonden met BLuetooth. Je hebt een iPhone met iOS 14 of nieuwer nodig en het werkt niet op de iPad en Mac.

Hieronder lees je ons oorspronkelijke bericht van 28 februari 2023.

iMessage op je Windows pc

Je kunt telefoongesprekken starten en ontvangen, tekstberichten verzenden en ontvangen en de notificaties van de iPhone zien op je pc-scherm. Na het koppelen van de iPhone met de pc (dit werkt via Bluetooth) geef je toestemming om de functionaliteit te gebruiken. Je hebt vervolgens beperkte iMessage-functies tot je beschikking. Er zijn geen groepschats en je kunt geen foto’s en video’s versturen. Ook kun je niet de volledige historie van eerdere berichten zien.


Voor wie een hekel heeft aan de groene spraakballonnen in iMessage, is er een ander minpunt. Alle chats verschijnen in grijze bubbels, waardoor je geen onderscheid meer ziet tussen sms-berichten en iMessage-berichten. Wil je het proberen, dan kun je de vernieuwde app downloaden voor Windows Insiders (aanmelden kan hier). Microsoft gaat met een klein percentage testers van start. Later zal het aantal deelnemers gaandeweg opvoeren.

Microsoft Phone Link

“We sturen de berichten heen en terug via Bluetooth”, legt Yusuf Mehdi van Microsoft uit. “Ik denk dat Apple ze daarna als iMessage-berichten doorstuurt, zodra ze hun systemen bereikt hebben”. Dat klinkt niet alsof Microsoft nauw heeft samengewerkt met Apple om deze functie voor elkaar te krijgen.

Je krijgt alleen berichten te zien die via Phone Link zijn verzonden of ontvangen. Dit heeft wellicht iets met privacy te maken. Phone Link werkt ook met Android-toestellen en biedt daar meer functionaliteit, maar het is een mooie eerste stap. Microsoft is niet eerder in staat geweest om berichten of telefoongesprekken van de iPhone door te sturen.

Phone Link met iPhone

“Het is iets wat we al langere tijd wilden doen”, aldus Mehdi. “De ervaringen met Android zijn behoorlijk goed en we vonden dat we ook iets voor iPhone moesten doen.” Microsoft biedt al wel samenwerking met iCloud Foto’s. Je kunt de foto’s die je met de iPhone hebt gemaakt bekijken in de Foto’s-app voor Windows.

Bekijk ook

Al je iPhone-foto's zijn nu makkelijker te bekijken in Windows 11

Gebruikers van een Windows-computer kunnen de foto's van hun iPhone voortaan makkelijker bekijken. Ze verschijnen in de Foto's-app van Windows 11, die je kunt updaten via de Microsoft Store.

Revisiegeschiedenis:

  • 2023 - 16 mei: Artikel bijgewerkt dat de uitrol afgerond is en de Phone Link-functies voor iedereen met Windows 11 beschikbaar zijn.

Microsoft

Microsoft is, naast Apple en Google, een van de grootste techbedrijven ter wereld. Microsoft is vooral bekend van de Windows-pc's, maar ook van Office, de Internet Explorer- en Edge-browsers, Xbox en meer. Lees alles over Microsoft op je iPhone, iPad en Mac gebruiken. Microsoft heeft meerdere apps en diensten die voor Apple-gebruikers interessant zijn, zoals Office en Outlook. Hier zie je alles op een rijtje.

Microsoft

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.