DoorBird maakt de traditionele deurtelefoon slimmer

Met DoorBird D301 kun je een vergeten apparaat in huis slim maken: de deurtelefoon, waarmee je kunt horen en zien wie er aanbelt. De DoorBird D301 werkt met bestaande systemen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Er is een apparaat dat nog niet is meegegaan met smart home-ontwikkelingen: de vaak wat vergeelde ‘telefoon’ waarmee je kunt praten als er iemand aanbelt. Je kunt er ook de deur mee openen en bij de luxere modellen kun je via een krakkemikkige camera zelfs kijken wie er voor de deur staat. Die deuropener gaat nu met z’n tijd mee, want DoorBird heeft een apparaat aangekondigd waarmee je je traditionele deurtelefoon via een app kunt bedienen. Handig, hoef je niet meer van de bank af te komen.


DoorBird D301 in huis

Voor mensen die na de eeuwwisseling zijn geboren voelt de deurtelefoon aan als technologie uit een ver verleden, toen de bakelieten draaischijftelefoons net waren vervangen door plastic modellen. Als je op een bovenwoning of flat woont, zul je vaak zo’n deurtelefoon aan de muur hebben. Zodra er iemand aanbelt sprint je naar het apparaat, om via een krakende lijn te luisteren wie er bij de deur staat. Het kronkelsnoer herinnert aan tijden dat telefoons nog niet draadloos waren.

Modernere versies (zoals die hieronder) zien er een stuk beter uit, maar als je in een huurhuis woont moet je maar genoegen nemen met wat er hangt.

Gira deurtelefoon

Doorbird D301 maakt je deurtelefoon slimmer

DoorBird, de maker van een appbedienbare deurcamera, gaat er iets aan doen. Ze hebben een gateway aangekondigd, waarmee je je traditionele deuropener via een app kunt bedienen. Het gaat om de DoorBird D301, die werkt met systemen met en zonder camera. Geschikte systemen zijn bijvoorbeeld die van Siedle, SKS en Gira. Gira is een merk voor elektrisch schakelmateriaal dat je ook in Nederlandse bouwmarkten zoals Hornbach vindt.

DoorBird D301 gateway

Doelgroep voor de gateway zijn mensen die al een geschikte deurtelefoon hebben en geen zin hebben om steeds op te staan van de bank. De gateway sluit je via een kabel aan op het apparaat (bijvoorbeeld boven het huidige kastje). Daarna kun je via de DoorBird-app contact leggen. Zit er een camera in jouw systeem, dan kun je ook zien wie er voor de deur staat. Verder kun je natuurlijk de deur openen via de app. Het is zelfs mogelijk om de deur automatisch te openen op een bepaald tijdstip, bijvoorbeeld als je een bedrijf hebt en medewerkers altijd tussen 9:00 en 9:15 uur binnenkomen.

DoorBird D301

DoorBird biedt ook geofencing, zodat je kunt zorgen dat de deur alleen open mag als je zelf in de buurt bent. Je kunt het apparaat via Wi-Fi of een netwerkkabel koppelen met je netwerk thuis. Voor de veiligheid is gebruik gemaakt van encryptie die volgens de fabrikant vergelijkbaar is met “de standaard bij banken”. Je betaalt eenmalig voor dit apparaat, dus er zitten geen maandelijkse kosten aan. De DoorBird D301 is ‘made in Germany’ en komt in voorjaar/zomer op de markt. Een prijs is helaas nog niet bekendgemaakt.

Update: We kregen berichten van lezers dat er wel prijzen op de DoorBird-website staan. Maar het gaat hier om de normale DoorBird-apparaten in de series D100 en D200 (vanaf €350), terwijl het hier gaat om de gateway met typenummer D301.

Via: iPhone-ticker

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, slimme deursloten, speakers, slimme stekkers, AirPlay-televisies en andere connected apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit. Ontwikkelingen zoals Thread en Matter zorgen voor een beter bereik en beter samenwerken tussen de verschillende protocollen.

Smart Home

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.