Tado thermostaat

Nederlanders hebben 1 miljard euro aan smart home-apparaten uitgegeven

Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders 1 miljard euro aan smart home-oplossingen hebben uitgegeven, vooral aan thermostaten en huishoudelijke apparatuur.

Nederlanders hebben inmiddels een miljard euro uitgegeven aan smart home-apparaten. Dat blijkt uit een onderzoek onder bijna 5.500 Nederlanders. De slimme thermostaat is het populairste apparaat, maar ook huishoudelijke apparaten zoals robotstofzuigers en wasmachines met app doen het goed.

Tado thermostaat

De populariteit van de slimme thermostaat is vooral te danken aan de energieleveranciers. Maar liefst twee op de drie huishoudens heeft zo’n apparaat gratis gekregen bij een abonnement en koos er dus niet altijd bewust voor. Slechts 33% heeft de thermostaat zelf gekocht of betaalde eraan mee. In totaal hebben Nederlanders 150 miljoen euro uitgegeven aan slimme thermostaten.

Aan slimme huishoudelijke apparaten zoals robotstofzuigers gaven we 350 miljoen euro uit. Slimme beveiligingsapparatuur zoals camera’s met app zijn goed voor 115 miljoen euro en aan slimme verlichting gaven we 107 miljoen euro uit.

Drie op de tien Nederlandse huishoudens (29%) heeft een of ander smart home-apparaat in huis. De resultaten zijn afkomstig uit de Smart Home Monitor 2017 van Multiscope. Zij onderzochten het bezit en gebruik van bijna 20 smart home producten van meer dan 200 merken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 maart 2017, 11:04
Categorie Accessoires
Onderwerpen onderzoek, smart home, thermostaat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.