Aqara rolgordijnmotor Europa

Aqara rolgordijnmotor nu in Europese versie

Heb je een slim rolgordijn nodig, maar je wilt niet beperkt zijn tot de twee modellen van IKEA of de duurdere oplossingen van gespecialiseerde merken ? Dan zou je eens naar de Aqara rolgordijnmotor kunnen kijken. Die is nu wereldwijd beschikbaar in een model dat geschikt is voor de EU.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Aqara motor voor rolgordijn

Aqara heeft de internationale versie van de rolgordijnmotor uitgebracht. Deze Smart Roller Shade Controller wordt geplaatst in de stang van een rolgordijn. Je kunt dus je eigen rolgordijnen kiezen en ook de lengte van de stang maakt niet uit, aangezien je de motor in de stang van je bestaande rolgordijn plaatst. Het werkt met Zigbee 1.2 en is geschikt voor alle bestaande Aqara-hubs, waaronder de nieuwere Aqara-hubs M1S, M2 en de E1 USB-hub. Bijkomend voordeel is dat het ook met HomeKit werkt. Je kunt het dus meenemen in allerlei automatiseringen.


Verder zou je een dergelijke motor ook kunnen gebruiken voor een oprolbaar projectiescherm, voorzover dat op dezelfde manier werkt als een rolgordijn.

Aqara rolgordijnmotor Europa

Op het vasteland van China was deze motor voor rolgordijnen al een tijdje beschikbaar. Daarvan zijn inmiddels nieuwere versies T1 en T1C verschenen, ook gericht op China. De motor die we hier laten zien is echter bedoeld voor wereldwijde toepassing in landen die 220-240 Volt gebruiken. Dat maakt de motor geschikt voor de EU, maar niet voor de VS.

Meer informatie over Aqara en hoe het zit met de hubs en compatibiliteit met HomeKit lees je in onze gids.

Bekijk ook

Alles over Aqara, het betaalbare smart home-platform met HomeKit

Je hebt er vast wel eens over gelezen: de smart home-accessoires van Aqara. We schrijven er op iCulture regelmatig over omdat ze ondersteuning voor HomeKit bieden. Er is heel veel keuze en de prijs ligt relatief laag. Aqara wordt vaak in verband gebracht met de merken Xiaomi en Mijia. Hier lees je hoe het zit en of Aqara de moeite is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, slimme deursloten, speakers, slimme stekkers, AirPlay-televisies en andere connected apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit. Nieuwe ontwikkelingen zoals Thread en Matter zorgen voor een beter bereik en beter samenwerken tussen de verschillende protocollen.

Smart Home
9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.