Aqara rolgordijnmotor Europa

Aqara rolgordijnmotor nu in Europese versie

Heb je een slim rolgordijn nodig, maar je wilt niet beperkt zijn tot de twee modellen van IKEA of de duurdere oplossingen van gespecialiseerde merken ? Dan zou je eens naar de Aqara rolgordijnmotor kunnen kijken. Die is nu wereldwijd beschikbaar in een model dat geschikt is voor de EU.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Aqara motor voor rolgordijn

Aqara heeft de internationale versie van de rolgordijnmotor uitgebracht. Deze Smart Roller Shade Controller wordt geplaatst in de stang van een rolgordijn. Je kunt dus je eigen rolgordijnen kiezen en ook de lengte van de stang maakt niet uit, aangezien je de motor in de stang van je bestaande rolgordijn plaatst. Het werkt met Zigbee 1.2 en is geschikt voor alle bestaande Aqara-hubs, waaronder de nieuwere Aqara-hubs M1S, M2 en de E1 USB-hub. Bijkomend voordeel is dat het ook met HomeKit werkt. Je kunt het dus meenemen in allerlei automatiseringen.


Verder zou je een dergelijke motor ook kunnen gebruiken voor een oprolbaar projectiescherm, voorzover dat op dezelfde manier werkt als een rolgordijn.

Aqara rolgordijnmotor Europa

Op het vasteland van China was deze motor voor rolgordijnen al een tijdje beschikbaar. Daarvan zijn inmiddels nieuwere versies T1 en T1C verschenen, ook gericht op China. De motor die we hier laten zien is echter bedoeld voor wereldwijde toepassing in landen die 220-240 Volt gebruiken. Dat maakt de motor geschikt voor de EU, maar niet voor de VS.

Meer informatie over Aqara en hoe het zit met de hubs en compatibiliteit met HomeKit lees je in onze gids.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juni 2021, 11:57
Bron Bron HomeKitNews
Categorie Accessoires
Onderwerpen aqara, smart home

Smart Home

Een smart home is een huis die met het internet verbonden is via allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten.

Smart Home
9 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.