Apple Watch Ultra scherm

Reacties voor: Krijgt de Apple Watch Ultra een microLED-scherm? Dit is wat we nu weten

De Apple Watch Ultra krijgt volgens meerdere bronnen een 2,1-inch microLED-scherm. Het scherm wordt zo'n 10% groter dan het huidige model. Maar gaat het wel door? Er zijn steeds meer aanwijzingen dat Apple voorlopig met microLED is gestopt.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 26 reacties

  1. Had liever gezien dat hij ook in andere formaten kwam. Heb een vrij smalle pols maar doe wel aan outdoor activiteiten alleen de huidige ultra is te groot nu voor mijn pols en dat ik vind ik erg jammer.

    Reageer op Gorter

  2. Ik geef je op een briefje dat die Apple Watch ultra echt geen microbes scherm krijgt. Jeff kletst uit zijn nek 😂😂

    Reageer op Ron

  3. @Gorter: Pech voor jou, maar je bent niet de enige, er zijn zat anderen die smalle polsen hebben, en hetzelfde situatie hebben. Ook een bedrijf als Apple kan die aan ieders verwachting voldoen en dus automatisch niet ieder mens tevreden stellen. Voor die doelgroep met smalle polsen heeft Apple een ander soort Apple Watch in het assortiment liggen.

    Ik heb persoonlijk er geen moeite mee, m’n huidige Apple Watch is 42 mm maar de Ultra valt voor mij mee, en valt in de praktijk nauwelijks groter dan de huidige die ik nu heb, maar dat komt ook omdat ik m’n polsen train met fitness en daardoor grover worden.

    Reageer op Lemco

  4. Ik heb nét vandaag mijn Apple Watch Ultra binnen en ben er érg blij mee. Hij is duidelijk robuuster dan de ‘gewone’ Apple Watch, maar niet extreem groot of grof. Hij ziet er stoer en sportief uit. Erg fraai, mooie kostbare materialen als titanium en saffierglas. Het vlakke glas en de iets opstaande rand vind ik erg fraai. Als je naar de materialen en ook de uitgebreide mogelijkheden kijkt (ook cellular!) is de prijs niet eens veel hoger dan een Apple Watch 8 stainless steel cellular. Terwijl je er veel meer mee kunt.

    Als je het goed uitzoekt, zelfs voordeliger met de deal van T-Mobile waar ik Ultra heb toegevoegd aan mijn iPhone abonnement. Dan kost de Ultra zelf nog maar €864 (ineens of in termijnen zonder rente) en cellular abonnement voor 5 euro per maand. Je kunt zelfs na een of twee maanden het abonnement opzeggen, maar dan moet je de toestelprijs wel ineens aflossen. Je hebt dan wel €130 korting gehad. Maar dan dus niet meer het voordeel van internet + bellen als je zonder je iPhone op stap gaat.

    Reageer op Macaanzee

  5. @Macaanzee: Het mooie is dat je met de Apple Watch Ultra, onderscheid maakt naast de reguliere Apple Watch. Voor een leek is het allemaal één pot nat, en met de Ultra kun je echt laten zien dat je wat nieuws hebt.

    Reageer op Lemco

  6. (Red.) Artikel bijgewerkt met nieuwe informatie van Digitimes.

    Reageer op Redactie iCulture.nl

  7. Doet Apple ook aan polsvergroting? Dat wordt zo langzamerhand onvermijdelijk! 🙂

    Reageer op Jan Aukes

  8. @Jan Aukes: Ik zou zeggen zoek een sportschool op en ga een schema aanvragen waar je je onderarmen kunt trainen. Dan moet jij na een tijdje weer eens zien.

    Reageer op Lemco

  9. Ik hoop dat ze de extra knop van de ultra ook gaan plaatsen op de series 9.
    Mis de lap knop tijdens het hardlopen, beide knoppen indrukken zoals het nu werkt via workoutdoors is het net niet.

    Reageer op Martijn

  10. Je moet wat om straks €1200 te kunnen verantwoorden…

    Reageer op Karst

  11. Ik wilde een Ultra en hoopte dat Vodafone in NL eindelijk 4G watch zou ondersteunen. Helaas is dat nog steeds niet het geval. Wellicht zijn we twee Ultra Versies verder voordat Vodafone 4G watch ondersteunt en ik een nieuwe Watch Ultra koop…

    Reageer op Strebor

  12. @Lemco: is dat belangrijk? Niemand kan zien (ook mensen die wat meer in Apple zitten) welk model je hebt, alleen die voor de 4 misschien de anderen lijken allemaal zoveel op elkaar dat je het niet gaat zien ( tenzij dat je een kleur hebt genomen uit 1 product jaar) ook bij de iPhone 6 tm 8 en se 2 en se 3 wanneer je er een zwarte van hebt en hij ligt op tafel en je mag hem niet op pakken. Nou veel succes!!! Bij het vertellen welke welke is.

    Reageer op Leo

  13. Beter komen ze met een betere accu zodat je de Watch minder vaak hoeft op te laden…. 1 a 2 dagen stand-by vind ik in deze tijd wel echt te weinig… zelfs een Garmin kan een week zonder bijgeladen te hoeven worden

    Reageer op Dani

  14. @Leo: Misschien moet je eens beter leren lezen, en je verhaal fatsoenlijk, op papier leren te zetten. Ik zeg dat je met de ULTRA onderscheid kunt maken op z’n uiterlijk, in tegenstelling tot de reguliere Apple Watch, en of het belangrijk is of niet dat moet ieder zelf weten. Je hoeft mij ook niet te vertellen dat vanaf de Apple Watch Series 4 identiek is met de Series 8. Een oplettend oog zal kunnen zien (door het Always -On display) dat men een Series 5 of nieuwer heeft.

    En door te zeggen dat je doormiddel een ander uiterlijk van de kast wel kunt zien dat je onderscheid maakt of het een Series 4 t/m Series 8 is ook bullshit. Want vrijwel iedere geleverde Apple Watch heeft standaard Zilver en Space Grijs. En als je een RVS hebt zul je dat verschil ook niet zien.

    Enkel de Ultra is onderscheidend genoeg om op afstand op te merken.

    Reageer op Lemco

  15. @Lemco: Geldt dat ook voor vrouwen💪? Ik had de ultra graag gehad niet om het uiterlijk maar om zijn specs.
    Echter als ik hem om heb is het een gevalletje….. Watch waar ga je met mijn pols heen🤣

    Reageer op Esther

  16. @Esther: Dan ben je niet de enige, er zullen zat vrouwen zijn die vanwege het format van de Ultra wegens de polsomtrek te groot vinden. Het is op een gegeven moment ook kiezen wat de voorkeur heeft. Een 49 mm Apple Watch kast( en in de praktijk valt het best mee) en zijn specificaties, of je polsomtrek. Apple heeft nog altijd de Series 8 (41 mm) in het assortiment liggen als je een kleinere Apple Watch wilt zodat je pols nog zichtbaar blijft, maar dan lever je ten opzichte van de Ultra prestaties in. Of je moet het voor lief nemen dat je de Ultra kiest wegens zijn prestaties en je polsomtrek neemt zoals het is.

    Ook Apple kan niet aan ieders wensen en verwachtingen voldoen en zul je moeten offeren.

    Reageer op Lemco

  17. @Lemco: nou je doet dat zelf ook niet goed. ik vraag alleen maar of het belangrijk is .En dat je t wel kunt zien door een kleur is geen bull shit je hebt namelijk voor aparte kleuren kunnen kiezen rood groen blauw . Maar verder bevestig jij alleen mijn punt dat je geen verschil ziet. Is bij de iPads ook wel zo. En always on kun je uitzetten dag zie t ook niet meer…. Maar idd alleen dat lelijke ultra ding is direct op negatieve wijze te herkennen

    Reageer op Leo

  18. Ik hoop dat het model van de ( gewone) Watch eens een update krijgt. Die is er wel eens aan toe vind ik.

    Reageer op NicoDLttr

  19. @NicoDLttr: Wat hoop je daar aan te verbeteren? De gewone Apple Watch zal onder de Ultra gepositioneerd moeten blijven, en niet gelijk aan de Ultra moeten zijn.

    Reageer op Lemco

  20. Ja en nog steeds zoveel betalen ervoor. Wat komt er dan op de nieuwe Watch dan? Voor bijna 900 ballen

    Reageer op Sander

  21. Zelf zou ik er niet meer zoveel aan veranderen, scherm verbeteringen zijn moeilijk te zien voor de meeste mensen. Mooie is van de Ultra dat hij lijkt op een echt klokje zoals een Rolex en anders is zoals de standaard Watch van Apple die in het dagelijks leven niet meer bijzonder is.

    Reageer op iVar

  22. @Macaanzee: Ik snap de 130 euro niet….. Ik heb net bij Mediamarkt de Apple watch Ultra 2 gehaald voor 899,-, Dat is een verschil van 34 euro?

    Reageer op fred

  23. @Leo: Shhhhht, dat mag je niet zeggen 😀
    Maar het klopt, de enig uitzonderingen,
    Ultra versus de rest.
    Wit keramisch
    Echt goud bij de allereerste
    Hermes door het bandje, hoewel er ladingen fakes zijn.
    En dan heb je het wel gehad.

    Reageer op fred

  24. @iVar: Hij is anders, maar mijlen ver van een gewoon horloge en zeker geen Rolex 🙂
    Begrijp me niet verkeerd, ik heb sinds een paar dagen een Ultra, maar het uiterlijk van het horloge zegt maar 1 ding, Apple watch 🙂

    Reageer op fred

  25. Origineel geplaatst door Leo
    @Lemco: nou je doet dat zelf ook niet goed. ik vraag alleen maar of het belangrijk is .En dat je t wel kunt zien door een kleur is geen bull shit je hebt namelijk voor aparte kleuren kunnen kiezen rood groen blauw . Maar verder bevestig jij alleen mijn punt dat je geen verschil ziet. Is bij de iPads ook wel zo. En always on kun je uitzetten dag zie t ook niet meer…. Maar idd alleen dat lelijke ultra ding is direct op negatieve wijze te herkennen

    Over smaakt valt natuurlijk te twisten. Ik vind de ultra juist positief opvallen ten opzichte van het standaard model. En dan heb ik het nog niet eens over het prachtige heldere scherm wat ook direct opvalt, zelfs in de minst heldere stand.

    Reageer op Ed

  26. (Red.) Artikel bijgewerkt met de nieuwste info over mogelijk annuleren van microLED-projecten.

    Reageer op Redactie iCulture.nl

Plaats een reactie

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.