iPhone 5 met retinascherm

Apple neemt LuxVue over, fabrikant van energiezuinige schermen over

Apple heeft LuxVue overgenomen, een fabrikant van retina schermtechnologie. LuxVue maakte voorheen micro-ledschermen en heeft daarvoor baanbrekende technologie in huis.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iphone scherm displayApple heeft LuxVue overgenomen, een bedrijf dat gespecialiseerd is in energiezuinige ledschermen. De overname is inmiddels bevestigd door Apple. LuxVue maakte voorheen micro-ledschermen en werkte tot nu toe vooral op de achtergrond. Volgens een investeerder van het bedrijf had LuxVue een baanbrekende techniek voor schermen gevonden. Vorig jaar diende het bedrijf meerdere patenten in, allemaal gericht op schermtechnologie. Mogelijk wil Apple de LuxVue-technologie gebruiken voor energiezuiniger schermen in iPhones, iPads en MacBooks.


Met micro-leds kun je de batterijduur verlengen, zonder dat dit ten koste gaat van de schermkwaliteit. Een slimme schermtechnologie komt bovendien van pas bij de iWatch, waar batterijduur van nog groter belang is. Het zou Apple in staat stellen om een iWatch met kleurenscherm te maken, waarvan de batterijduur acceptabel is.

LuxVue is gevestigd in Santa Clara en had al 43 miljoen investeringsgeld opgehaald van Kleiner Perkins, iD Ventures America en andere durfinvesteerders. Net als bij eerdere overnames gaf Apple ook deze keer de gebruikelijke reactie: “Apple koopt af en toe kleine technologiebedrijven, waarbij we meestal niet onze plannen ermee bespreken.” LuxVue wordt mogelijk toegevoegd aan de afdeling die zich met innovaties in hardware bezighoudt. CEO Tim Cook gaf afgelopen maand tijdens de bespreking van de kwartaalcijfers aan dat Apple in de afgelopen 18 maanden maar liefst 24 bedrijven heeft overgenomen, waarvan LuxVue er mogelijk eentje is. Apple geeft alleen toe dat er een overname heeft plaatsgevonden, als er expliciet naar wordt gevraagd. Vaak is uit de Linkedin-profielen van medewerkers ook af te leiden dat er een overname heeft plaatsgevonden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
14 maart 2023 om 7:51
Onderwerpen
,
Categorie
Apple
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.