Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts
Apple TV 5 (2019)

Gerucht: ‘Nieuwe Apple TV verschijnt in 2021, nadruk op games’

Maar is het genoeg?
De geruchten over een nieuwe Apple TV blijven maar aanhouden. Ook de Japanse zakenkrant Nikkei beweert nu dat er in 2021 een nieuwe Apple TV aan komt. Mark Gurman van Bloomberg denkt dat de nadruk op games ligt.

Update 23 december 2023: Het iets betrouwbaardere Bloomberg sluit zich aan bij geruchten dat er in 2021 een nieuwe Apple TV aankom. Het model heeft een vernieuwde afstandsbediening en en is gericht op gamers. Er zit een krachtiger processor in, die het apparaat geschikter maakt voor games. Volgens eerdere geruchten zou Apple de A14-processor willen gebruiken, waardoor er exclusieve Apple Arcade-games op kunnen draaien

Nieuwe 2021 Apple TV gericht op gamers

Daarmee zullen enkele huidige problemen met de mediaspeler worden opgelost. Toch is Mark Gurman van Bloomberg niet al te optimistisch: “Het product zal een andere grote sprong moeten maken – vergelijkbaar met die van 2015 – om op de lange termijn concurrerend te blijven”, schrijft hij. Bloomberg meldde eerder dat de Siri Remote wordt opgenomen in de Zoek mijn-app, zodat je je zoekgeraakte afstandsbediening makkelijker kunt terugvinden.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 15 december 2020.

Het is al een tijdje stil rondom de Apple TV, het kleine zwarte kastje voor bij je televisie. Apple bracht in 2017 de Apple TV 4K uit, met als grootste verbetering ondersteuning voor 4K-beelden en HDR-content. De afgelopen tijd heeft een aantal bronnen al aangegeven dat Apple werkt aan een nieuwe Apple TV en nu beweert ook Nikkei dat de nieuwe Apple TV in 2021 eraan zit te komen.

‘Nieuwe Apple TV verschijnt in 2021’

In een nieuw artikel blikt Nikkei vooruit op enkele producten die Apple komend jaar gaat uitbrengen. Naast een nieuwe MacBook Pro en iMac Pro, spreekt de bron over een vernieuwde Apple TV. De informatie is volgens Nikkei afkomstig van bronnen die bekend zijn met Apple’s plannen voor 2021. Exacte details over wanneer de Apple TV precies verschijnt en wat er dan nieuw is, meldt de krant niet.

In september beweerde Bloomberg ook al dat Apple werkt aan een nieuwe Apple TV met nieuwe afstandsbediening. Bloomberg beweerde destijds dat nog onduidelijk was wanneer de Apple TV aangekondigd zou worden, maar hield toen al een slag om de arm dat deze pas in 2021 zou uitkomen. Andere recente geruchten voorspellen een A14-chip en een ‘nieuwe controller’ voor de Apple TV en een U1-chip in de Apple TV.

Apple bracht dit najaar nog wel tvOS 14 uit, met als nieuwste update tvOS 14.3. Daarin is onder andere ondersteuning voor de AirPods Max toegevoegd en heeft de TV-app een eigen knop in het menu voor Apple TV+.

Bekijk ook

Apple brengt tvOS 14.3 uit voor de Apple TV

tvOS 14.3 voor de Apple TV is zojuist door Apple uitgebracht. De update zorgt voor ondersteuning van Apple Fitness+ en bevat daarnaast voornamelijk verbeteringen achter de schermen.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd me de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 32 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.