Gerucht: ‘Apple TV krijgt A14-chip en nieuwe controller’

Apple werkt aan nieuwe Apple TV-modellen, voorzien van een A12- en A14-chip. Ook komt er een nieuwe controller aan. Er waren al diverse geruchten over het feit dat Apple aan een nieuwe Apple TV werkt.

Apple TV met A12- of A14-chip

Twitter-lekker Fudge (@choco_bit) heeft nu wat nieuwe geruchten over de aanstaande Apple TV. Apple zou werken aan meerdere modellen, waaronder een variant met een A12-chip en eentje met een “A14X-achtige chip”. Er zou ook een “nieuwe controller” in de maak zijn, al is het nog onduidelijk of het daarbij om een Siri Remote of om een eigen gamecontroller van Apple gaat. Eerder waren er al geruchten dat er in 2021 een nieuwe remote en een verbeterde zoekfunctie aan komt.


Volgens de geruchtenlekker werkt Apple samen met ontwikkelaars om games van consolekwaliteit naar Apple Arcade te halen. Voor een aantal van die games is minimaal een A13 Bionic-chip of nieuwer nodig. Apple zou dan ook de Apple TV moeten bijwerken met nieuwe hardware. In de beta’s van iOS 13.4 werd afgelopen februari al een aanwijzing voor de A12 Bionic-chip aangetroffen. De aanstaande Apple TV bevat mogelijk ook meer opslag: 64GB en 128GB.

Apple TV met tvOS 13.

Geruchtenlekker John Prosser meldde eerder dat de volgende generatie Apple TV is voorzien van een A12X Bionic-chip, maar er werd ook gesproken over een A14-chip. Die zit in de iPad Air van dit jaar en komt vermoedelijk ook in de iPhone 12. Verder wordt er gesproken over de codenaam T1125 voor het tv-kastje. Tot nu toe lag bij Apple Arcade de nadruk op casual games, maar met de komst van een vernieuwde Apple TV zouden er geavanceerde games met veel betere graphics mogelijk kunnen worden. In de huidige Apple TV zit een A10X Fusion-chip.

Bekijk ook

Gerucht: 'Nieuwe Apple TV 4K met A12X-chip verschijnt binnenkort'

Apple komt mogelijk zeer binnenkort met een vernieuwde Apple TV 4K. Volgens bronnen is dit model met nieuwe A12X-chip klaar om uitgebracht te worden.

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.