Wallet-app met Apple Pay en klantenkaarten.

Reacties voor: Deze verbeteringen voor Apple Pay en de Wallet-app willen we graag zien

Apple Pay wordt steeds meer gebruikt in Nederland en België, tot tevredenheid van veel mensen. Dat wil niet zeggen dat er niks beter kan. In dit artikel zetten we enkele verbeteringen voor Apple Pay en de Wallet-app op een rijtje die we graag willen zien.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -
24 reacties
 1. Is het normaal dat je de betalingen die met de apple wacht zijn gedaan niet kan zien op de wallet app ?

 2. Het zou ook handig zijn als alle transacties en niet slechts enkele per kaart verschijnen als je ze opvraagt.

 3. ABN graag creditcard 💳 toevoegen en rijbewijs en ov zou ook heel mooi zijn.

 4. #1 missende functie is betaallimieten kunnen configureren en een extra verificatiestap boven een bedrag wat je zelf instelt. Alle features die hier worden genoemd zijn super onzinnig vind ik!

 5. Ov kaart met studentenreisproduct. Maar ook wat het saldo is wat op pas staat zodat ik niet hoef in te loggen in de bankierenapp, (scheelt tijd)

  En spaarkaarten van de supermarkten zo ook fijn zijn. En de card naar Nederland (al zie ik dit niet snel gebeuren omdat we sinds dit jaar pay hebben)

 6. Ik heb Lidl+ en AH Bonus in mijn wallet zitten.

  Pass4Wallet geweldige App

 7. Ik zou graag willen zien dat de transacties van mijn iphone en de transacties van mij apple watch worden samengevoegd. Als ik op mn iphone kijk kan ik niet zien wat ik op apple watch heb uit gegeven en visa versa

 8. Het zou fijn zijn als je gebruikte tickets in wallet kunt archiveren in plaats van alleen verwijderen. Zo kun je later terug kijken welke vliegreizen je hebt gemaakt of naar welke films je al bent geweest.

 9. Sinds IOS13 werken de locatiegegevens in de Wallet niet meer. Voor de overgang naar IOS13 als ik dan bij de supermarkt kwam stond de klantenpas al klaar in Wallet, nu niet meer. Al nieuwe pas aangemaakt maar lukt niet (ja, locatiegegevens staan aan).
  Op je iPhone kun je de Apple Pay transacties gedaan met je iPhone terugzien maar op de Apple Watch niet. Toen ING net begonnen was kreeg ik wel een notificatie bij iedere betaling maar dat krijg ik nu niet meer. Je kan dus alleen in de bankapp ze terugzien. Het handige in de iPhone Wallet app is dat er ook een locatie bij de betaling staat.

 10. @Jan Steen: Bedankt voor de tip Jan, werkt goed!

 11. Pass4Wallet is super! Ik mis in de wallet app een optie om de klantenkaarten op alfabet te rangschikken en een mogelijkheid om klantenkaarten te zoeken.

 12. Ik kan niet vinden waar ik de ‘standaard’kaart’ kan instellen, waar in het artikel over geschreven wordt.

 13. Ik heb bij de ING een tweede bankrekening (gezamenlijke). Ik voeg dus bewust deze niet toe aan Apple Pay, want het maakt je bankpassenoverzicht een grote oranje vlek. Een idee zou zijn om bankpassen te kunnen voorzien van een kleur. Beetje zoals je in MacOS ook bestanden kan voorzien van kleurentags. Voor de rest mag alles wel in de telefoon. OV staat zeer hoog op mijn verlanglijstje, al zal dat nog wel een jaar of 3 duren.

 14. Ik zou graag de NS Business kaart in de Wallet willen hebben

 15. Het zou fijn zijn om bedrijfs-toegang passen (waarin de toegangschip) erbij te kunnen zetten.

 16. Origineel geplaatst door DoubleB
  Pass4Wallet is super! Ik mis in de wallet app een optie om de klantenkaarten op alfabet te rangschikken en een mogelijkheid om klantenkaarten te zoeken.

  Ik heb al mijn klantenkaarten en zelfs mijn ziekenhuispas in “stocard” zitten en die werkt ook super op mijn applewatch. In winkels komt mijn iPhone niet eens meer uit mijn zak.

 17. Als je met je Apple Watch betaald moet je bij sommige winkeliers in allerlei bochten wringen om je watch er tussen te krijgen. De Hema heeft een zelfscan met de betaalautomaat links vast ingebouwd in de desk. Handig voor een pas maar niet voor je watch. Dus betaalautomaten die rekening houden met een Apple Watch. Liefst de draadloze module aan de voorkant.

 18. Origineel geplaatst door Marcel
  Als je met je Apple Watch betaald moet je bij sommige winkeliers in allerlei bochten wringen om je watch er tussen te krijgen. De Hema heeft een zelfscan met de betaalautomaat links vast ingebouwd in de desk. Handig voor een pas maar niet voor je watch. Dus betaalautomaten die rekening houden met een Apple Watch. Liefst de draadloze module aan de voorkant.

  Heb je al gemerkt dat je er rustig 5-10 cm vanaf kunt blijven? Bij sommige zelfscans kun je ook de Apple Watch vanuit het midden en dan aan de linkerkant houden. Scheelt een stuk. Hoop dat ik het duidelijk heb omschreven.

 19. Waarom is het niet mogelijk om creditcards toe te voegen, maar alleen debit cards? Meestal gebruik ik debit, maar ik ben redelijk frequent in de VS en daar wil ik credit gebruiken.

 20. Vraag wat mensen meer willen en er komt altijd wel een reactie.
  Daarom zeg ik; dank voor de mooie oplossing die Apple Pay mij elke dag weer geeft.
  (Mvg een tevreden gebruiker)

 21. @Monique: Maar het is toch goed om te blijven innoveren en verbeteren? Dat betekent niet per definitie dat mensen ontevreden zijn.

 22. Makkelijk overschakelen naar een tweede bankpas zou idd handig zijn. Ik had laatst gelezen dat het nu mogelijk was om je paspoort vanaf de chip in te lezen, maar dat is me nog niet gelukt.

  Een grote verbetering zou zijn om via de Wallet óf een speciale app een digitale, automatisch werkende OV-kaart in je iPhone te kunnen zetten, die het reisgeld automatisch van de bank haalt, zodat je ook dat gezeur van bijladen niet meer hebt. In veel landen is er al zoiets, maar hier nog niet.
  Er is ook nog wel iets te verbeteren aan de toegankelijkheid van Apple Pay op je Apple Watch, lang niet altijd krijg je je bankpas te zien als je twee keer op de knop drukt. Dat moet precies met een bepaalde snelheid blijkbaar, anders krijg je de lijst met apps te zien. Ook na een paar keer proberen.

 23. @Bas: Toegangspassen zullen er niet in komen, en zo’n bedrijf zal het ook niet fijn vinden als medewerkers dit zomaar kunnen doen. Volgens mij kunnen bedrijven wel zelf een app maken om dit te doen.

  @iculture: er staat een vinkje om je naam, mailadres en website te bewaren in de browser, maar volgens mij worden die cookies nog geen dag bewaard, waardoor het vrij nutteloos is.

  update: de cookies worden ongeveer een dag en 4 uur opgeslagen (volgens de developer console).

 24. Er is ook nog wel iets te verbeteren aan de toegankelijkheid van Apple Pay op je Apple Watch, lang niet altijd krijg je je bankpas te zien als je twee keer op de knop drukt. Dat moet precies met een bepaalde snelheid blijkbaar, anders krijg je de lijst met apps te zien. Ook na een paar keer proberen.

  In het begin nooit last van gehad maar sinds 2 weken wel… sta ik nog in mijn tas naar mijn telefoon te graven omdat de pas niet tevoorschijn komt op mijn watch 😭

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.