Gerucht: ‘AirTag komt in twee maten, binnenkort beschikbaar’

Apple gaat de AirTag mogelijk in twee maten uitbrengen, zo beweert een betrouwbare bron. Het zou niet lang meer duren voordat de AirTag in de schappen ligt.

We schrijven op iCulture al ruim een jaar over de AirTag, maar deze keer komt er een gerucht voorbij die we in al die tijd nog niet eerder gehoord hebben. Apple zou namelijk niet één maar twee versies van de AirTag klaar hebben liggen. Maar wat kan je met een AirTag in twee maten?

‘AirTag verschijnt in twee maten’

De nieuwe informatie komt van de betrouwbare maar cryptische geruchtenlekker @l0vetodream. De afgelopen tijd heeft hij veelvuldig cryptische tweets geplaatst, die achteraf gezien nieuwe producten en functies van Apple verklapten. Hoe diegene aan de informatie komt is onduidelijk, maar dat het account de juiste bron of bronnen om zich heen verzameld heeft is wel duidelijk. In een paar nieuwe tweets is hij wederom cryptisch, al is het niet moeilijk om de tweets te ontcijferen.

De tweede tweet verklapt de clou van de eerste tweet: een grote en kleine AirTag (te herkennen aan de kleine letters en hoofdletters). Waarom het account zo geheimzinnig doet, weten we niet. Maar het lijkt er in ieder geval op dat we binnenkort twee formaten van de AirTag kunnen verwachten.

Andere fabrikanten van dergelijke trackers, hebben ook vaak meerdere modellen. Tile heeft diverse varianten, waarbij de één bijvoorbeeld een groter bereik heeft en wat steviger is. Of Apple ook zoiets van plan is, weten we nog niet. Het lijkt er in ieder geval op dat de AirTag een rond accessoire is met een Apple-logo aan de ene kant. Hoe je deze bijvoorbeeld aan een sleutelbos moet bevestigen, is nog niet helemaal duidelijk.

Er is een mogelijkheid dat de AirTag nog tijdens een event in november aangekondigd worden. De afgelopen maanden zijn er diverse tegenstrijdige geruchten geweest over wanneer de release plaatsvindt. Hou dus altijd nog een slag om de arm, want voor hetzelfde geld moeten we tot aankomend voorjaar of nog langer wachten.

Afbeelding via concept

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 oktober 2020, 11:21
Via Via MacRumors
Categorieën Accessoires, Geruchten
Onderwerp airtag

AirTag

De AirTag is de aankomende Bluetooth- en Ultra-Wideband tracker voor het terugvinden van zoekgeraakte voorwerpen. Er gaan al jaren geruchten dat Apple eraan werkt en Apple heeft zelf ook al verklapt met een AirTag te komen. Het is een accessoire dat je bijvoorbeeld aan je sleutelbos hangt. De AirTag werkt samen met de Zoek mijn-app en zou ook werken met augmented reality. Dankzij Ultra-Wideband kun je tot op de centimeter nauwkeurig voorwerpen terugvinden.

AirTag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.