AirTag teardown van iFixit bevestigt: design is enorm compact

De iFixit teardown van de AirTag staat online. Wil je niet zelf de AirTag uit elkaar halen en de garantie verbreken, dan kun je aan de hand van foto's en een video zien hoe de tracker er aan de binnenkant uit ziet.

iFixit teardown van de AirTag

Update 2 mei 2021: iFixit heeft nu ook een teardown van de AirTag gedaan. Daarbij viel op hoe enorm compact het design is, in vergelijking met de Tile Mate en de Galaxy SmartTag. Het gaat om een tweedelige teardown van de AirTag. Volgens iFixit zijn er indrukwekkende ontwerpbeslissingen gemaakt om de AirTag zo klein te krijgen. De al eerder genoemde speaker is ook op een bijzondere manier gerealiseerd. De AirTag is kleiner dan de concurrentie, waarbij de batterij de meeste ruimte in beslag neemt.


Dat Apple geen oogje of andere bevestiging heeft aangebracht, heeft er volgens iFixit mee te maken dat Apple liever voor losse accessoires kiest, waar extra geld mee te verdienen valt.

Röntgenfoto van AirTag, Tile Mate en Samsung SmartTag

Een röntgenfoto van de AirTag laat zien dat Apple alle interne ruimte dicht heeft volgepakt, terwijl de onderdelen bij Tile en Samsung wat meer verspreid zijn binnen de behuizing. Alle genoemde trackers werken met een verwisselbare knoopcelbatterij en zijn met je handen te openen, zonder dat er gereedschap nodig is. Met vette vingers gaat het bij de AirTag wel het moeilijkst. Het verder openmaken van de AirTag lukt zonder speciaal gereedschap.

AirTags teardown met speaker

Een vervolg op deze teardown zal nader ingaan op het circuitbord van de AirTags en andere nog niet eerder ontdekte details.

Hieronder volgt ons oorspronkelijke artikel van 30 april 2021.

AirTag: eerste teardown staat online

Vandaag arriveren de eerste AirTags bij gelukkige klanten. Geen wonder dat er naast heel veel uitpakvideo’s ook al een eerste teardown-video te zien is. Deze laat zien hoe de speaker werkt en wat er verder nog te zien is. Het Japanse YouTube-kanaal Haruki maakte een 14 minuten durende teardown-video. Wat we al wisten is dat je heel gemakkelijk de batterij kunt vervangen: je drukt met twee vingers op het metalen gedeelte en maakt dan een ronddraaiende beweging. Je ziet dan de CR2032-batterij, een knoopcel die in elke supermarkt wel te vinden is. Maar wat zit er verder nog in? Dat laat de video zien.

AirTag teardown

Nadat je de batterij hebt weggehaald kijk je tegen de plastic binnenkant aan, die je vrij gemakkelijk kunt openen met puntig gereedschap zoals een pincet. Alle onderdelen zoals de U1-chip en Bluetooth zijn geïntegreerd in een compact schijfje. Vooral interessant is om te zien hoe de speaker werkt. Er zijn geen speakergaatjes, maar de behuizing zelf doet dienst als een soort klankkast. Het lijkt erop dat de spoel in het midden daar een cruciale rol bij speelt. De motor die met de spoel verbonden is gaat trillen en de plastic behuizing versterkt het geluid dat vervolgens wordt geproduceerd.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Wat ook bijzonder is, is dat je de AirTag open kunt halen om de batterij te verwisselen, maar dat het accessoire tegelijk erg waterbestendig is. Hij kan tot 30 minuten in 1 meter diep water liggen.

Wil je er ook eentje hebben en heb je niet meegedaan aan de AirTag pre-order? Geen nood. Je kunt ook nu nog gewoon je AirTag bestellen en op korte termijn laten bezorgen, ook bij andere winkels.

Reacties: 34 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.