Simkaartslot iPhone 6s

Gerucht: ‘Apple wilde iPhone 14 zonder simkaartslot uitbrengen’

Apple heeft intern het idee geopperd om bepaalde iPhone-modellen zonder simkaartslot uit te brengen. Het zou al bij de iPhone 14 kunnen gebeuren, maar de kans is groter dat Apple volgend jaar pas de sprong neemt.

Dat zegt Mark Gurman in zijn wekelijkse Power On-nieuwsbrief. Het past in het streven van Apple om steeds meer naar de eSIM over te stappen. Voor gebruikers heeft dit als voordeel dat je makkelijker van provider kunt wisselen en voor Apple heeft het als voordeel dat het toestel waterbestendiger wordt en dat er ruimte bespaard kan worden, bijvoorbeeld voor een grotere batterij. Er hoeft dan geen rekening te worden gehouden met het traditionele schuifje.


Er is al wel vaker gesuggereerd dat Apple het simkaartslot zou willen schrappen. Ook providers zouden inmiddels ‘om’ zijn. Ze hoeven dan geen fysiek kaartje meer rond te sturen en klanten kunnen meteen online gaan. Bij veel providers kun je inmiddels naar de eSIM overstappen en het wordt ook veel gebruikt door mensen die op vakantie zijn en goedkoop online willen gaan op de plaats van bestemming. eSIM is in steeds meer landen beschikbaar, maar nog niet overal bieden de providers het lokaal aan. De oplossing is dan om een eSIM te nemen die wereldwijd werkt, bijvoorbeeld van Three HK. Toch betekent het voor Apple dat er iPhone-modellen met simkaartslot op de markt moeten blijven, in ieder geval voor de komende jaren.

Simkaartslot iPhone

Bij de huidige iPhone 13-modellen kun je twee eSIM’s naast elkaar gebruiken, plus een fysieke simkaart. Door meerdere eSIM-profielen aan te maken kun je makkelijk wisselen naar de aanbieder die het beste tarief heeft.

Apple gaat aanstaande week de iPhone 14-modellen aankondigen, samen met nieuwe Apple Watch-modellen en mogelijk ook de AirPods Pro 2. Je kunt de livestream van het event kijken en leest op iCulture natuurlijk het allerlaatste nieuws!

Bekijk ook

Zo kijk je in juni de livestream van Apple's WWDC-event

Wil jij de livestream van Apple's Mac-event van oktober volgen? Via allerlei apparaten bekijk je de livestream van Apple-events zodat je met eigen ogen de aankondigingen van Tim Cook en anderen kunt zien.

Actuele iPhone 14 deals

iPhone 14

De iPhone 14 is de 6,1-inch iPhone van 2022. Het is de opvolger van de iPhone 13. De iPhone 14 heeft een verbeterde camera voor foto's bij weinig licht en een nieuwe frontcamera. Hij is beschikbaar in zes kleuren: blauw, paars, middernacht, sterrenlicht, rood en sinds voorjaar 2023 in geel. Je kunt kiezen voor een losse iPhone 14 of alles via je provider laten regelen met een iPhone 14 abonnement. Of misschien heb je liever een refurbished iPhone 14? Lees meer over de 2022 iPhone line-up. De iPhone 14 werd in 2023 opgevolgd door de iPhone 15 maar bleef nog wel even in het assortiment bij Apple.

iPhone 14

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.