Fit met iPhone: vijf gezondheidsaccessoires uit de Apple Store

Van hartslagmeter tot stappenteller en slaapsensor: in de Apple Store zijn allerlei gezondheidsaccessoires met iPhone-apps te vinden.

HC262 wahoo fiets kickrQuantified self is in opkomst. Als je in de Apple Store gaat kijken zijn er talloze accessoires verkrijgbaar waarmee je je gezondheid in de gaten kunt houden. Als je vergelijkt met vorig jaar, is het aantal explosief toegenomen. Zo is er bijvoorbeeld de hiernaast afgebeelde Wahoo Fitness KICKR Bike Trainer verkrijgbaar, die echter zo duur is dat we die deze maar even achterwege laten. Van hartslagmeters tot sensoren en slaapsystemen: met deze accessoires begin je fris en fit aan het nieuwe jaar.

MIO Alpha Bluetooth hartslagmonitor (€199,95)

mio-alpha-horlogeOei, prijzig! Deze hartslagmeter van MIO werkt makkelijker en draagt onopvallender dan een borstband. De MIO Alpha houdt continu je hartslag in de gaten en belooft erg accuraat te zijn, zelfs bij grote inspanningen. De technologie is afkomstig uit de onderzoekslaboratoria van Philips. Je kunt hartslagtraining gebruiken als effectieve methode voor duursporten. Je kunt visuele en hoorbare waarschuwingen krijgen, afhankelijk van de ingestelde hartslagzones. Geschikt voor hardlopers, fietsers, wandelaars en fitnessliefhebbers. De MIO Alpha werkt met Bluetooth 4.0 om je iPhone te koppelen, zodat je afstand, snelheid en ritme kunt meten via apps. Werkt bijvoorbeeld samen met Strava. Verkrijgbaar in twee uitvoeringen: geheel zwart of zwart met een wit randje rondom het scherm. Zoek je meer een sportieve uitvoering, dan is er ook de geel/grijze Scosche RHYTHM Pulse Monitor (€89,95). Minder geavanceerd, maar ook een stuk goedkoper.

Meer info: MIO Alpha in de Apple Store

Adidas miCoach SPEED-CELL (€79,95)

adidas-speed-cellAdidas miCoach is een persoonlijk trainingssysteem van Adidas, bestaande uit apps en accessoires. De SPEED_CELL lijkt op de Nike + iPod Sensor, een sensor die je in je schoen stopt om vervolgens je lichaamsactiviteiten te meten tijdens voetbal, basketbal, tennis en hardlopen. Vervolgens kun je data visualiseren en met anderen delen. Maar er is meer: je kun met miCoach ook videogames spelen met je persoonlijke avatar en vrienden uitdagen. Ook verdien je power-ups door te trainen. Let op: bij dit accessoire hoort een ontvanger, die alleen is aan te sluiten op de iOS-apparaten met 30-pins connector. Heb je een nieuwer toestel, dan kun je beter de oplossing van Nike gebruiken. Werkt samen met de miCoach-app van Adidas. Er is ook een los verkrijgbare Adidas miCoach hartslagmonitor.

Meer info: Adidas miCoach SPEED-CELL in Apple Store

Fitbit Flex (€99,95)

fitbit-flex-iphoneAlleen in de Apple Store is deze speciale knalroze Fitbit Flex te koop. Daarnaast is de wat neutralere zwarte uitvoering verkrijgbaar. Fitbit is misschien wel de populairste bewegingstracker, met talloze functies en koppelingen met allerlei apps en online diensten. Met het Fitbit dashboard hou je je voortgang bij op je Mac of op je iPhone. Je krijgt grafieken te zien, jouw data vergelijken met vrienden en een groep uitdagen voor een wedstrijd. Vind je het onprettig om een armband te dragen, dan is er ook de Fitbit One (€99,95), die vrijwel dezelfde functies heeft en gemakkelijk in je broekzak is op te bergen. Er is ook een goedkopere Fitbit Zip (€59,95), die alleen stappen telt, maar geen traplopen en slaapactiviteiten. Fitbit werkt o.a. samen met de Nederlandse app Foodzy en heeft een eigen Fitbit-app voor iPhone.

Meer info: Fitbit Flex in Apple Store

Misfit Shine (€119,95)

shine-lederen-bandDeze activiteitentracker is misschien niet de meest gebruikte en heeft ook niet de meeste functies. De Misfit Shine moet het vooral hebben van z’n uiterlijk. Dit kleine metalen schijfje is op allerlei manieren te dragen: als armband, als sieraad om je hals of als clipje op je kleding. Je kunt het schijfje vastmaken aan je t-shirt, schoen, pols, ceintuur of bh-bandje. De Misfit Shine is bedoeld om een leven lang mee te gaan, dankzij de verwisselbare batterij. Elke vier maanden stop je een nieuwe batterij erin (deze is dus niet oplaadbaar). Geschikt voor wandelen, hardlopen, slapen, fietsen en zwemmen. En nog waterbestendig tot een diepte van 100 meter ook. Vooral handig dus voor mensen die meerdere sporten beoefenen. Werkt samen met de Shine-app voor iPhone. Té stylish? Je kunt ook kiezen voor de Jawbone UP-polsband (€129,95), die met z’n zwarte rubber wat sportiever, maar niet waterdicht is.

Meer info: Misfit Shine in Apple Store

LARK (€99,95)

lark sensor wekkerLast van slapeloze nachten? Doe er wat aan! LARK is een wekkerradio voor op je nachtkastje en een houder voor je iPhone. Maar het is ook een slaapsensor, die je als polsband draagt. De LARK trilt om je stilletjes wakker te maken, terwijl je partner gewoon doorslaapt. LARK is ontwikkeld in samenwerking met slaapdeskundigen van Harvard University. Het systeem staat draadloos in verbinding met je iPhone, iPod touch of iPad. Na afloop van elk nachtje slapen kun je via een app te zien krijgen hoe laat je in slaap viel, hoe vaak je wakker bent geworden en nog veel meer. Je kunt jezelf ook trainen om beter te leren slapen. Via de LARK UP-app lees je alle gegevens makkelijk af op het iPhone-scherm.

Meer info: LARK in Apple Store

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt maart 2016
Categorie Accessoires
Onderwerpen adidas, fitbit, gezondheid, mio, quantified self, sensor
Device iPhone
Software iOS