Apple Watch lineup 2021

Apple Watch handleiding: zo ga je van start met je Apple Watch [startgids]

Je hebt een Apple Watch gekocht en nu wil je snel aan de slag met alle functies. iCulture helpt je op weg met deze startgids: hoe start je de Apple Watch, hoe koppel je met de iPhone en hoe installeer je apps?

Prijs (vanaf €219,-) ⦁ Refurbished

Je hebt een Apple Watch gekocht? Gefeliciteerd! In deze gids vind je alles over het in gebruik nemen van je Apple Watch, het koppelen met de iPhone en het synchroniseren van informatie. We leggen uit hoe je je Apple Watch moet instellen, opladen, de juiste taal instelt en andere voorkeuren kiest. Natuurlijk leggen we ook de koppeling met de iPhone uit en hoe je apps installeert.

Apple Watch handleiding downloaden

Apple heeft een Apple Watch handleiding gemaakt, die je op twee manieren kunt bekijken: op het web en als digitaal boek. Voor alle handleidingen van de Apple Watch kijk je hier. Wil je specifiek de gebruiksaanwijzing van de Apple Watch bekijken, dan vind je die hier.

Apple Watch horlogebandje passend maken

Heb je een Apple Watch met sportbandje gekocht, dan zit er een extra riempje in de verpakking voor mensen met grote polsen. Vervang eventueel het riempje door het grotere exemplaar. Dit doe je door aan de achterkant van de horlogekast op één van de twee knoppen te drukken en vervolgens het horlogebandje zijwaarts te schuiven. Je schuift het andere riempje er net zo makkelijk weer in.

apple-watch-strap

Apple Watch stappenplan

watch-iphone-setupJe hebt de Apple Watch inmiddels uit de verpakking gehaald en staat te popelen om de smartwatch te gaan gebruiken. Maar controleer eerst even of je alles bij de hand hebt. Je hebt nodig:

  • Een Apple Watch
  • Een iPhone 5 of nieuwer, voorzien van iOS 8.2 of nieuwer

Voordat je kunt beginnen zul je wat voorbereidende stappen moeten nemen:

  1. Ga op de iPhone naar Instellingen > Bluetooth en zorg dat Bluetooth is ingeschakeld.
  2. Zorg dat je iPhone is verbonden met internet (via Wi-Fi of een mobiel netwerk).
  3. Zorg dat je iPhone voldoende is opgeladen.

Stap 1: Apple Watch inschakelen

Druk op de platte knop aan de zijkant om de Apple Watch aan te zetten. Dit doe je door de knop korte tijd ingedrukt te houden. Er verschijnt een Apple-logootje op het scherm. Het opstarten duurt ongeveer een minuut. Ondertussen heb je tijd om alvast de iPhone te pakken en de Watch-app te openen. Deze is standaard aanwezig in iOS 8.2 en nieuwer.

Stap 2: Apple Watch koppelen met iPhone

Neem de volgende stappen om de Apple Watch te koppelen met de iPhone:

  1. Zodra de Apple Watch is opgestart, kies je de gewenste taal: Nederlands. Met de Digital Crown kun je door de lijst bladeren.
  2. Geef aan dat je de Apple Watch wilt koppelen met een iPhone.
  3. Pak nu de iPhone, waarop je de Apple Watch-app hebt geopend. Er verschijnt een knop waarmee je de koppeling tot stand kunt brengen.
  4. Er verschijnt nu op de Apple Watch een wit vlammende bol. Richt de camera van de iPhone op deze afbeelding. De afbeelding bevat unieke informatie om beide apparaten met elkaar te koppelen. Je hoeft dus geen pincodes in te voeren of handmatig via Bluetooth te koppelen. Apple regelt alles voor je.

Stap 3: Apple Watch aanpassen aan jouw voorkeuren

Als je de Apple Watch voor de eerste keer in gebruik neemt, dan zul je het horloge inrichten als nieuw apparaat. Heb je al eerder een Apple Watch gebruikt, dan kun je ook een back-up terugzetten. Tijdens het instellen geef je aan hoe je de Apple Watch wilt dragen: om je linker- of rechterpols? En met de Digital Crown aan de linker- of rechterkant? Het kan allebei. Eventueel kun je de twee riempjes van het horlogebandje ook nog omwisselen.

Stap 4: Apple ID invoeren

Als je gebruik wilt maken van functies als Digital Touch, Apple Pay en Handoff, moet je je Apple ID invoeren. Dit kun je doen in de app. Bekijk ook nog even de instellingen voor gebruiksstatistieken, locatiediensten en Siri. Je hebt deze instellingen al op de iPhone gekozen, maar misschien wil je ze wijzigen nu je een Apple Watch hebt. Ga je akkoord, dan kun je verder gaan met de volgende stap.

Stap 5: Pincode instellen voor Apple Watch

Via de iPhone kun je een pincode instellen voor de Apple Watch. Dit is niet verplicht, maar het voorkomt wel dat iemand door persoonlijke gegevens zou kunnen bladeren. Je hebt de pincode ook nodig voor betalingen met Apple Pay. Kies uit een normale 4-cijferige pincode of een langere code.

Stap 6: Apps synchroniseren

Je kunt ervoor kiezen om alle geschikte apps meteen op de Apple Watch te installeren. Maar wij raden dat af, want je hebt lang niet alle apps nodig en het kost ook onnodig veel batterijduur als al die apps notificaties en data moeten doorsturen.

Check deze Apple Watch apps:

Stap 7: Bepaal welke Apple Watch notificaties je wilt ontvangen

De Apple Watch kan je notificaties sturen van allerlei apps. Maar misschien wil je dat niet. Lees voor tips ons artikel: Apple Watch notificaties inschakelen en uitschakelen.

Apple Watch ontdekken

Hierna kun je nog veel meer doen met je Apple Watch, zoals instellen van het dock en

Informatie

Laatst bijgewerkt
februari 2018
Onderwerp