Apple Watch herstarten

Zo kun je een vastgelopen Apple Watch herstarten

Bij een vastgelopen Apple Watch helpt herstarten. In deze tip lees je alles over de Apple Watch normaal en gedwongen herstarten, resetten en naar fabrieksinstellingen terugzetten.

Apple Watch resetten: zo werkt het

Bij een vastgelopen Apple Watch blijft het scherm ‘hangen’. De Apple Watch reageert niet meer als je aan de knop draait of op het scherm tikt. Wat je ook probeert, de Apple Watch is vastgelopen. Er zit dan nog maar één ding op: je Apple Watch herstarten. Deze tip legt uit hoe je op twee manieren kunt herstarten en hoe je het horloge terug zet naar fabrieksinstellingen. Gaat je Apple Watch niet meer aan dan is het misschien tijd voor radicalere oplossingen. Die reiken we aan het einde van dit artikel aan.


Als een normaal horloge niet meer werkt breng je het naar de juwelier. Met de Apple Watch heb je te maken met een mini-computer en daar horen nu eenmaal ook vastlopers bij. In deze tip laten we op twee manieren zien hoe je de Apple Watch opnieuw opstart, ook als hij helemaal nergens meer op reageert.

Apple Watch vastgelopen

Vastgelopen Apple Watch herstarten

Bij een vastgelopen Apple Watch kun je een scherm met uitroepteken te zien krijgen. Probeer de Apple Watch eerst te herstarten op de normale manier. Dit werkt als volgt:

  1. Druk de zijknop enkele seconden in totdat het getoonde scherm verschijnt.
  2. Veeg over de optie Zet uit.
  3. Het scherm gaat op zwart en de Apple Watch zal nu worden uitgeschakeld.

Apple Watch force quit apps

Je kunt nu enkele seconden op de platte zijknop drukken om de Apple Watch weer in te schakelen. Het Apple-logo verschijnt in beeld en na korte tijd is je Apple Watch weer klaar voor gebruik.

Vastgelopen Apple Watch geforceerd herstarten: harde reset

Lukt het niet meer om de Apple Watch te bedienen, dan zijn er drastischer maatregelen nodig. In dat geval zal vaak het rode uitroepteken in beeld verschijnen, zoals je bovenaan dit artikel kunt zien. Door geforceerd herstarten krijg je je Apple Watch vaak weer aan de praat.

  1. Druk hiervoor de zijknop en de Digital Crown gelijktijdig in.
  2. Na ongeveer vijf seconden zal het Apple-logo verschijnen. Laat de knoppen los.
  3. De Apple Watch wordt nu geforceerd herstart.

Apple Watch resetten

Heb je alleen last dat een app is vastgelopen, dan kun je ook Apple Watch-apps gedwongen afsluiten met force quit. Dit zorgt ervoor dat alleen de betreffende app opnieuw wordt gestart en dat gaat veel sneller dan het compleet herstarten van je Apple Watch.

Apple Watch resetten naar fabrieksinstellingen

Wil je je Apple Watch resetten, dan kan dat op de hierboven aangegeven manier: druk de platte zijknop en de Digital Crown gelijktijdig in en de Apple Watch zal opnieuw worden gestart.

Wil je je Apple Watch terugzetten naar fabrieksinstellingen, dan zul je andere stappen moeten volgen:

  1. Ga op de Apple Watch naar de Instellingen-app.
  2. Ga naar Algemeen en blader omlaag.
  3. Kies Stel opnieuw in en bevestig je keuze.

Apple Watch herstarten

Wil je je iPad of iPhone naar fabrieksinstellingen terugzetten, dan hebben we daarvoor een aparte tip.

Gaat je Apple Watch niet meer aan en hebben bovenstaande stappen niet geholpen, dan is het tijd om onderstaande oplossingen eens te bekijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt mei 2019
Categorie Apple Watch
Onderwerp apple watch
Device Apple Watch
Software watchOS