Apple Watch Series 9

Apple Watch verkopen? Dit zijn de beste tips

In deze tip leggen we uit wat je te doen staat als je je (oude) Apple Watch wil verkopen. We vertellen hoe je je Apple Watch terugzet naar de fabrieksinstellingen, en hoe je zorgt dat de nieuwe eigenaar zonder problemen jouw Watch kan gebruiken.

Prijs (vanaf €279,-) ⦁ Refurbished

Apple Watch verkopen

Het beste moment om je Apple Watch te verkopen is vlak voordat er een nieuw model wordt uitgebracht. Je krijgt dan de beste prijs, zodat je meer geld hebt om een nieuwe Apple Watch te kopen. Maar wat doe je met het oude exemplaar? Je kunt je Apple Watch verkopen met de tips uit dit artikel, of andere opties overwegen, zoals je Apple Watch inruilen of recycling. Wij laten je zien hoe je een Apple Watch gereedmaakt voor verkoop, weggeven of recyclen, zodat je met een gerust hart je smartwatch uit handen kunt geven.

Apple Watch verkoopklaar maken

Om een Apple Watch door te verkopen zul je hem eerst moeten wissen en de Apple Watch loskoppelen van de iPhone. Hij staat dan niet meer op jouw Apple ID geregistreerd.

Als je je Apple Watch loskoppelt, zal er automatisch een backup worden gemaakt die je eventueel op een volgende Apple Watch kunt terugzetten.

Zo koppel je een Apple Watch los van je iPhone:

  1. Open de Watch-app op je iPhone.
  2. Tik bovenin het scherm op Alle Apple Watches.
  3. Tik nu op het i-icoon, rechts van de betreffende Apple Watch.
  4. Kies voor Koppel Apple Watch los en bevestig je keuze.
  5. Volg de instructies op het scherm.

Er zal nu automatisch een backup worden gemaakt van je Apple Watch. Zodra je een nieuwe Apple Watch koppelt zal deze backup tevoorschijn komen. Na het back-uppen zal je Apple Watch alle Bluetooth-accessoires zoals AirPods loskoppelen. Vervolgens worden Apple Pay-kaarten verwijderd, en ten slotte zal de pincode van je Apple Watch gewist worden. De Apple Watch wordt hierna teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Dit kan even duren.

Als dit proces klaar is hoef je verder niets meer te doen. De Apple Watch is gereed om door te verkopen. Een nieuwe eigenaar zal niet jouw gegevens tegenkomen, op welke manier dan ook.

Apple Watch wissen en loskoppelen

Bekijk ook

iPhone en iPad backup stappenplan: zo maak je iPhone back-ups

Een iPhone back-up (reservekopie) maken is altijd verstandig. En natuurlijk geldt dat net zo goed voor de iPad. In deze gids leggen we je alles uit over het maken van backups van je iPhone en iPad, zowel op iCloud als lokaal op de Mac of Windows.

Je Apple Watch verkopen: zo werkt het

Hieronder vertellen wij hoe je je Apple Watch het beste kunt doorverkopen. Welke tekst schrijf je en hoeveel geld wil je ervoor hebben? Je checkt het hier.

Verkooptekst schrijven

Wil je je Apple Watch doorverkopen op een site als Marktplaats? Dan is het essentieel dat je een sterke verkooptekst hebt. Je bent lang niet de enige die een Apple Watch verkoopt. Zorg daarom dat je opvalt met een leuke of opmerkelijke tekst, die tegelijk ook vertrouwen moet wekken. Té grappig is ook niet goed.

Allereerst is het voor veel mensen fijn als een tekst geen spelfouten bevat en de juiste woorden bevat. Ben je er zelf niet zo goed in, aarzel dan niet en vraag een vriend of familielid om jouw tekst even na te kijken.

Een sterke verkooptekst is volledig en laat de lezer niet achter met vragen. Wat ook altijd helpt is een reden waarom je de Apple Watch verkoopt. Je kunt bijvoorbeeld zeggen dat je een nieuwe hebt gekocht, of dat een Apple Watch niks voor jou is. Zorg er ook voor dat je eerlijk bent over de staat van de Apple Watch. Zitten er krasjes op het scherm of de behuizing? Zijn de bandjes nog helemaal in orde? Wat lever je allemaal mee en gaat het dan om originele accessoires of goedkope nepbandjes?

Het is ook van essentieel belang dat je duidelijk aangeeft om welk model het gaat. Vooral de Series 0 en Series 1 worden vaak met elkaar verward. Weet je niet welk model je hebt? Check dat dan in ons Apple Watch-overzicht.

De juiste prijs bepalen

De prijs moet je natuurlijk zelf bepalen. Dit is afhankelijk van de vraag hoe oud en beschadigd het model is en of je er extra’s bij verkoopt. Heb je geen haast met de verkoop, dan kun je iets meer vragen. Bij exemplaren die al wat langer te koop staan krijg je een goede indruk welk prijsniveau onrealistisch is. Heeft iemand al zes maanden een Apple Watch in de verkoop, dan is wel duidelijk dat deze persoon er veel te veel voor vraagt. Je kunt dan beter een paar tientjes lager gaan zitten.

Veel mensen vinden het fijn om te kunnen bieden, dus we raden aan om die optie aan te zetten. Geef wel aan hoeveel je ongeveer wilt hebben, want anders hebben potentiële kopers geen idee wat realistisch is. Mensen bieden graag onder de vraagprijs, dus kies een prijs die nét iets hoger ligt dan wat je daadwerkelijk wilt hebben. Om te voorkomen dat je continu de vraag krijgt “wat je minimale verkoopprijs is” kun je dit het beste duidelijk in de advertentie zetten.

Een product is meer waard als er een originele oplader en doos bij zit. Vermeld duidelijk of dit wel of niet het geval is. Laat het ook weten als er nog extra’s zijn, zoals extra bandjes, een extra dock voor het nachtkastje of een Apple Watch-powerbank.

Apple Watch Series 4 met de doos.

Bekijk ook

Dit zijn de beste powerbanks voor je Apple Watch

Wat te doen als je onderweg bent en je batterij van je Apple Watch is bijna leeg? Met deze speciale Apple Watch powerbanks los je dit probleem in één keer op!

Je Apple Watch laten recyclen bij Apple

Wil je je Apple Watch niet aan een particulier verkopen omdat je het te veel moeite vindt? Dan kun je je Apple Watch inruilen bij Apple op de Apple Trade In-website. Door enkele vragen te beantwoorden krijg je te zien hoeveel Apple ervoor over heeft. Ook andere producten kun je hier tegen betaling inruilen. Het hoeft geen Apple-product te zijn. De vergoeding bij inruilen is vaak lachwekkend laag, dus als je de tijd hebt kun je beter toch proberen om tweedehands te verkopen.

Ben je tevreden met de geschatte waarde? Dan kun je je Apple Watch gratis opsturen met een speciale verpakking die je van Apple ontvangt. Apple probeert je Apple Watch binnen twee weken te verwerken. Hiervoor krijg je een Apple Store waardebon. Als blijkt dat Apple jou minder geld wil geven dan jij verwachtte, dan kun je de deal ook afzeggen en je ontvangt je Apple Watch weer thuis.

Je kunt ook naar de Apple Store gaan om de waarde te laten bepalen. Dit doet Apple voor iPhones, iPads en Apple Watches. Een Mac moet altijd opgestuurd worden. Als je van plan bent direct een nieuw apparaat te kopen, dan kun je de waarde van je Apple Watch als een soort korting gebruiken op je nieuwe apparaat. Wel zo handig.

Apple Watch Series 3 Apple Store Union Square SF

Je kunt ook terecht bij een van de vele refurbished aanbieders. Bij aanbieders van refurbished iPhones kun je vaak ook je gebruikte Apple Watch inruilen voor geld. Maar ook hier geldt: zelf verkopen aan een particulier levert vaak meer op.

(🏅aangesloten bij Keurmerk Refurbished)

Is je Apple Watch echt heel erg kapot? Dan kun je ‘m bij veel bedrijven ook gewoon inleveren voor recycling. Je krijgt er dan niets voor, maar je hebt wel een goed gevoel dat de materialen verantwoord zullen worden verwerkt en waar mogelijk opnieuw worden gebruikt. De meest milieuvriendelijke oplossing i

We hopen dat je met deze tip binnen no-time je oude Apple Watch hebt kunnen doorverkopen. Hopelijk ook in ruil voor een mooi bedrag, natuurlijk! Wil je na het verkopen van je oude Apple Watch de allernieuwste kopen? Check dan ons Apple Watch-overzicht met alle informatie die je nodig hebt.

Bekijk ook

Nieuwe Apple Watch kopen? Dit zijn de prijzen

Wil je de Apple Watch Series 9 kopen , de betaalbare Apple Watch SE of sportieve Apple Watch Ultra 2? Dan vind je in dit artikel alle informatie over de Apple Watch prijzen en verkrijgbaarheid.