Hermes 2020

Apple Watch Hermès: alles over deze exclusieve collectie

De Apple Watch Hermès is een exclusieve collectie horloges, ontstaan uit een samenwerking tussen Apple en modehuis Hermès. Waar zijn ze te koop, wat is er zo bijzonder aan? Dat lees je hier!

Prijs (vanaf €1.329,-)

Apple heeft een speciale editie van de Apple Watch, in samenwerking met Hermès. De Apple Watch Hermès collectie bestaat uit meerdere exclusieve horloges met speciale horlogebandjes en wijzerplaten. Ze zijn daarom slechts op een beperkt aantal verkooppunten verkrijgbaar. In deze gids lees je alle details over de collectie van 2022-2023, die bestaat uit Apple Watches met exclusieve bandjes en die speciaal door Hermès zijn gemaakt. Je kunt deze modellen aanschaffen bij de flagships Apple Stores in Parijs, Berlijn, Londen en andere grote steden. In Nederland en België zijn ze niet te koop.

Hermès, huh?

Hermès is een befaamd Frans modehuis, dat werd opgericht in 1837 door Thierry Hermès, die aanvankelijk lederen tuigen voor rijtuigen maakte. Later stapte het bedrijf over op de productie van exclusieve kleding en lederen accessoires. Recenter voegden ze parfum, sieraden en eet- en drinkgerei toe aan het assortiment. Maar het meest bekend is Hermès van de Birkin-damestassen en de zijden sjaals. In de producten is de voorgeschiedenis van het merk terug te vinden, met details die aan rijtuigen en paarden doen denken.

Sinds 2015 maakt Apple samen met Hermès een speciale collectie van de Apple Watch. Die krijgt in de Hermès-winkels niet zoveel aandacht en ook in de Apple Stores zijn ze maar op een beperkt aantal locaties te zien, om het exclusief te houden.

Apple Watch Hermes Attelage

Apple Watch Hermès: prijzen

De Apple Watch Hermès is een collectie die bestaat uit meerdere modellen. De goedkoopste uitvoering kost €1.469,- voor een 41mm model met textiel bandje en dit loopt op tot bijna €1.749,- voor de grotere modellen met leren bandje met vouwsluiting. Voor de actuele prijzen kun je het beste in de Duitse Apple Store kijken.

Je kunt ook losse bandjes kopen, om je bestaande Apple Watch wat Hermès-flair te geven. Dit zijn de Europese prijzen van de verschillende Apple Watch Hermès-bandjes:

 • Casaque Single Tour textiel: €339,-
 • Single Tour Swift leder: €369,-
 • Jumping Single Tour textiel (alleen 41mm): €339,-
 • Attelage Double Tour Swift leder (alleen 41mm): €519,-
 • Casaque Double Tour Swift leder (alleen 41mm): €629,-
 • Gourmette Double Tour Swift (alleen 41mm): €899
 • Single Tour Barénia met vouwsluiting (alleen 45mm): €569,-
 • H Diagonal Single Tour Swift leder (alleen 45mm): €479,-

Alle modellen zijn voorzien van 4G-functie, roestvrij stalen behuizing en saffierglas. Ze zijn te herkennen aan de opvallende oranje verpakking.

Verpakking van de Apple Watch Hermes edition.

Hermès is voorlopig het enige modehuis waarmee Apple samenwerkt voor een speciale horlogecollectie. Volgens Jony Ive wilde Apple met deze modellen niet de indruk wekken van een exclusief merk, maar aan de prijskaartjes te oordelen moet je toch een flinke spaarpot hebben om je zo’n horloge te kunnen veroorloven. Vaste klanten van Hermès zijn dergelijke prijzen wel gewend. Een portemonnee kost je al snel €1.500,- en voor een exclusieve uitvoering van de Birkin-tas betaal je tienduizenden euro’s.

Apple Watch Hermes in zwart

Sinds 2015 heeft Hermès elk jaar een nieuwe collectie van de Apple Watch uitgebracht, steeds met wisselende bandjes. Deze modellen worden sinds najaar 2020 geleverd zonder stroomadapter. Je krijgt er wel een magnetische USB-lader bij. Wil je beginnen met een los horlogebandje, dan kost dit tussen de €300,- en €900,- zoals hierboven aangegeven.

Apple Watch Hermès collectie: de modellen

Er zijn meerdere uitvoeringen van de Apple Watch Hermès, waarbij je vooral zult moeten kiezen uit de enkele of dubbele horlogebandjes en uit textiel of leer. Hier kun je uit kiezen:

 • Jumping Single Tour (textiel met geweven patroon)
 • Single Tour (leer, standaard bandje)
 • Single Tour Attelage (leer, extra ruimte tussen bandje en horlogekast)
 • Double Tour (leer, gaat tweemaal rondom je pols)
 • Leren bandje met buckle (speciale metalen sluiting)

Voor dames is de Gourmette Double Tour Swift het meest exclusieve model, terwijl heren kunnen kiezen voor de wat meer onopvallende Single Tour Barénia met een speciale vouwsluiting. Ook is er een veelkleurig dubbel bandje dat maar in één uitvoering te koop is, de Casaque Double Tour (zie hieronder).

Apple Watch Hermès Casaque Double Tour Swift Orange/Blanc

Apple Watch Hermès wijzerplaten

De Hermès Edition wordt geleverd met speciale wijzerplaten, waarbij het Hermès-logo vlak boven de wijzers staat. Je kunt dit aanpassen door één van de drie fonts te kiezen. Deze wijzerplaten zijn niet los te downloaden, maar alleen beschikbaar op de speciale Hermès-modellen. Hiervoor moet je speciale software-updates installeren.

Hermes bandjes 2020

Losse Hermès horlogebandjes

Wil je niet een nieuwe Apple Watch kopen, maar wel de stijl van Hermès dragen, dan kun je ook kiezen voor de aanschaf van een los horlogebandje. Je vindt ze in de online Apple Store en in de Hermès-winkels in diverse landen. Helaas geldt dit niet voor Nederland en België. Je kunt kiezen uit de enkelvoudige (Single Tour), dubbele (Double Tour) en de speciale uitvoeringen.

Hermes Single Tour

Bij aankoop van een Hermès-smartwatch krijg je een oranje sportbandje, zoals je op de foto hieronder ziet. Kies je voor de spacezwarte Hermès in staal, dan krijg je er een zwart sportbandje bij. Dit zijn speciale uitvoeringen die voor Hermès zijn gemaakt, maar die grotendeels hetzelfde zijn als de standaard sportbandjes.

Hermes Sport Orange

Ook zijn er inmiddels tientallen fabrikanten die namaak-horlogebandjes verkopen in dezelfde stijl. Die zijn qua afwerking vaak wel wat minder, maar ze zijn ook een stuk goedkoper.

Apple Watch Hermès: functies

Je krijgt op de Apple Watch Hermès geen extra functies ten opzichte van de normale Apple Watch-modellen. Het enige wat je extra krijgt zijn de wijzerplaten en de speciale horlogebandjes. De technische specs zijn altijd hetzelfde als de normale Apple Watch 4G-editie van roestvrij staal uit hetzelfde jaar. Dit betekent dus dat er dezelfde technische chips, sensoren en andere hardwarecomponenten in zitten.

De kleuren kunnen wel iets afwijken: terwijl Apple bij de RVS-kleuren is overgestapt naar grafiet, heeft Hermès vastgehouden aan spacezwart.

De Apple Watch Hermès uit najaar 2022 heeft dezelfde specs als de Apple Watch Series 8 van roestvrij staal uit hetzelfde jaar. De nieuwste functies bekijk je onze overzichtspagina van de Apple Watch Series 8.

Bekijk ook

Apple Watch Series 8: dit is de nieuwe smartwatch van 2022

Het is zover! Apple heeft de Apple Watch Series 8 officieel aangekondigd. De Apple Watch Series 8 verschijnt in het najaar van 2022 en vervangt de Apple Watch Series 7. Wat is er verbeterd aan de nieuwste smartwatch van Apple en heeft het zin om te upgraden? Je leest het in dit overzicht van de Apple Watch Series 8!

Hermès en Apple Watch: Betaalbare luxe

Je vraagt je misschien af, waarom de Apple Watch Hermès collectie niet in goud is uitgebracht. Dan hadden ze er immers nog meer geld voor kunnen vragen? Wij denken dat het een bewuste keuze is en dat Apple een heel specifieke groep gebruikers probeert aan te spreken met de Hermès edities. Het gaat hier om ‘betaalbare’ luxe. Hermès is daar zelf ook erg succesvol in: ze verkopen duizenden zijden sjaaltjes van een paar honderd euro. Ook de geurtjes lopen goed: mensen zijn daarmee in staat om een echte Hermès te kopen, zonder dat ze meteen de prijs van een middenklasse auto kwijt zijn. Hermès verdient vooral geld aan de ‘betaalbare’ producten, waardoor iedereen met een modaal inkomen is in staat om een Apple Watch Hermès te kopen. Het beperkte aantal verkooppunten van de Apple Watch Hermès onderstreept nog eens dat het exclusief is, maar tegelijk bereikbaar voor iedereen.

Apple Watch Hermès Edition: verkooppunten

Jarenlang gingen we er vanuit dat Apple de Hermès-modellen niet in Nederland en België verkocht omdat er geen Apple Watch 4G was. Inmiddels lijkt het erop dat het meer een kwestie is van marketing van luxe goederen. In Nederland en België is de markt voor luxe producten wat minder groot dan in de hoofdsteden van Frankrijk en Italië. Je zult daarom altijd naar het buitenland moeten uitwijken om er eentje te kopen. In de Apple Store aan de Champs-Élysées in Parijs zie je regelmatig de oranje verpakkingen over de toonbank gaan.

Apple Watch Hermes 2021-2022

Apple heeft op een aparte pagina een lijst gemaakt van alle verkooppunten van de Apple Watch Hermès collectie (zie onderaan de pagina). In de Verenigde Staten kun je terecht bij de Hermès-boetieks in Los Angeles, Miami, New York en San Francisco. Gelukkig kun je ook dichter bij huis terecht: in Berlijn, Cannes, Frankfurt, Geneve, Londen, Munchen, Parijs en Zurich.

Productie van Hermès horlogebandjes

De Hermès horlogebandjes worden met de hand gemaakt in Zwitserland, vlakbij Biel. In een online reportage is te zien hoe de horlogebandjes worden gefabriceerd. Daaruit blijkt dat er bij Hermès geen sprake is van standaard lopendebandwerk, maar dat één medewerker verantwoordelijk is voor het complete productieproces van het horlogebandje, van uitsnijden van het leer tot afleveren bij de afdeling kwaliteitscontrole, die er na goedkeuring een Hermes-logo in stempelt.

Productie van de Apple Watch Hermes horlogebandjes.

Samenwerking tussen Apple en Hermès

Het is eigenlijk best bijzonder dat Apple een samenwerking aangaat met modehuis Hermès. Het Franse luxemerk bestaat al 178 jaar en werkt zelden samen met externe partners. Voor Apple is het ook bijzonder dat ze nog voordat de Apple Watch werd aangekondigd, op zoek gingen naar een partner. Volgens Jony Ive ontmoette hij artistiek directeur Pierre-Alexis Dumas in oktober 2014 om alle details te bespreken. Die ontmoeting vond plaats in Parijs. In zijn 23 jaar bij Apple heeft designdirecteur Jony Ive nog nooit een soortgelijke samenwerking meegemaakt, benadrukt hij. Volgens Dumas geeft deze samenwerking Hermès de mogelijkheid om te laten zien dat ze (pun intended) met hun tijd meegaan en dat het bedrijf zowel oude tradities in stand houdt en nieuwe tradities creëert.

Wil je liever een normale Apple Watch kopen? Dat kan! Je kan kiezen uit de luxere Apple Watch van staal of de Apple Watch Ultra van titanium.

Bekijk ook

Apple Watch roestvrij staal kopen: alles over prijzen en meer

De Apple Watch is behalve in aluminium ook verkrijgbaar in roestvrij staal. Waar kun je een dergelijke RVS Apple Watch kopen en waar moet je rekening mee houden? Dat leggen we uit in dit artikel!