Satechi-toetsenbord bedraad.

Handige Mac-toetsenborden voor thuis of op kantoor

Met deze Mac-toetsenborden werk je het prettigst. Van Apple's eigen toetsenbord tot uitgebreide modellen van Logitech en andere merken.

Mac-toetsenborden: onze selectie van handige externe keyboards

Als je op kantoor of thuis werkt op een Mac, dan is een goed toetsenbord een prettige aanvulling op je werkopstelling. Zeker als je een MacBook gebruikt in combinatie met een los scherm, is het voor je werkhouding een stuk prettiger om een extern toetsenbord te gebruiken. In deze lijst met Mac-toetsenborden houden we rekening met speciale Mac-specifieke toetsen en andere functies die voor Mac-gebruikers van belang zijn. Dit zijn onze favoriete toetsenborden voor de Mac.


Apple’s Magic Keyboard
Bij elke desktop Mac wordt standaard een Magic Keyboard geleverd. Dit toetsenbord heeft een oplaadbare batterij die ongeveer een maand mee gaat. Opladen doe je met het meegeleverde Lightning-kabeltje. Het Magic Keyboard heeft een schaarmechanisme en is gemaakt van aluminium met stabiele toetsen. Er zit helaas geen toetsenbordverlichting in, maar hij ziet er wel erg strak uit.

Apple heeft in het voorjaar van 2021 een versie met ingebouwde Touch ID uitgebracht. Deze variant wordt standaard meegeleverd bij de iMac 2021 in een bijpassende kleur. Los is dit toetsenbord alleen in de kleur zilver verkrijgbaar. Hou er wel rekening mee dat de Touch ID-functie alleen werkt in combinatie met Macs met Apple Silicon-chip.

De Magic Keyboards maken gebruik van een schaarmechanisme, dus ze zijn betrouwbaar en gaan lang mee. Van alle modellen zijn naast de standaard Nederlandse/Amerikaanse QWERTY-versies ook AZERTY- en QWERTZ-varianten beschikbaar.

Magic Keyboard met Touch ID: toetsenbord zonder en met numeriek toetsenblok.

De grotere versie met numeriek toetsenblok is onze favoriet, omdat deze net wat uitgebreider is en een prettiger indeling heeft. Zo staan de pijltjestoetsen in een omgekeerde T, zonder dat het toetsenbord echt heel veel groter is. Van de grote versie met numeriek toetsenblok is ooit een spacegrijze variant verschenen, tegelijk met de iMac Pro (2017). Apple verkoopt deze spacegrijze variant niet meer, maar soms vind je ze nog bij andere winkels.

Uiteraard verkoopt Apple alle genoemde toetsenborden ook zelf, maar elders vind je vaak betere prijzen.

Bekijken:


Logitech Craft en MX Keys
Logitech staat bekend om de hoge kwaliteit computeraccessoires en ze hebben meerdere toetsenborden in het assortiment. We willen er twee uitlichten: de Logitech Craft en de MX Keys. De Logitech Craft is vooral bedoeld voor creatievelingen. De Craft heeft namelijke en draaiknop die je kan gebruiken in apps. Denk aan het aanpassen van de helderheid in Photoshop of de lijndikte in Illustrator. De MX Keys is een vergelijkbaar toetsenbord, maar dan zonder de draaiknop.

Bij beide toetsenborden zit er een kleine inkeping op elke toets, zodat je vingers er mooi op kunnen rusten. De toetsenborden zijn draadloos en hebben ook toetsenverlichting, zodat je ook in het donker kan zien op welke knoppen je drukt. De batterij van de Craft gaat bij intensiever gebruik ongeveer een week mee en bij de MX Keys is dat tien dagen. Opladen doe je met een USB-C-kabel. De toetsenborden hebben specifieke toetsen voor zowel Mac als Windows, dus je kan hem makkelijk op beide besturingssystemen gebruiken.

Logitech Craft met draaischijf.

Sinds medio 2020 is er een speciale Logitech MX Keys voor Mac-versie, met aangepaste toetsen voor Mac-gebruikers. Deze heeft een adviesprijs van €109 en is er ook in AZERTY-uitvoering. Lees ook onze uitgebreide review van de Logitech MX Keys voor Mac.

Bekijk ook

Review: Logitech MX Keys voor Mac, een speciaal toetsenbord voor de Mac

Logitech heeft een nieuw toetsenbord ontwikkeld voor de Mac: de MX Keys. Het gaat om een aangepaste versie van het al bestaande toetsenbord MX Keys, maar nu met speciale Apple-toetsen. We hebben deze samen met de bijbehorende muis MX Master 3 voor Mac getest.

Satechi keyboard voor Mac
Dit volledige toetsenbord voor de Mac van Satechi heeft alle toetsen die je van een Mac keyboard wil hebben. Het toetsenbord is er in een draadloze en bedrade versie. De toetsen hebben een kleine inkeping voor prettiger typen en alle Mac-specifieke knoppen zoals Command zijn beschikbaar. Met de draadloze variant kan je meerdere Bluetooth-verbindingen opslaan, zodat je makkelijk kan wisselen. Behalve met de Mac werkt deze ook gemakkelijk met iOS samen. De batterij gaat op een enkel lading zo’n 80 uur mee en opladen doe je met een USB-C-kabel. Dit toetsenbord lijkt nog het meeste op die van Apple, maar dan voor een veel lagere prijs.

Satechi-toetsenbord bedraad.

Trust Nado toetsenbord
Trust is een bekend merk wat betreft computeraccessoires voor lage prijs. Zo ook dit draadloze Nado-toetsenbord. Je kan wel zien waar dit toetsenbord op geïnspireerd is: Apple’s eigen Magic Keyboard. Met de aluminium behuizing en witte toetsen past deze keyboard prima bij je Mac. Voor een lage prijs heb je een heel eenvoudig toetsenbord, maar wel met speciale Mac-toetsen die je nodig hebt. De stroom haalt hij uit drie AAA-batterijen. Een toetsenbord zonder fratsen dus.

Trust Nado toetsenbord.

Logitech ergonomisch K860-toetsenbord
Als je iets bijzonders zoekt wat afwijkt van een standaard toetsenbord, dan is dit Logitech ERGO K860-toetsenbord misschien wat voor jou. Het hoofddeel van he toetsenbord is gesplitst, met in het midden een verhoging. De toetsen zijn wat gekanteld, waardoor deze een stuk ergonomischer is dan een standaard toetsenbord. Je merkt dat misschien wel met je huidige toetsenbord: eigenlijk zitten je polsen in een ongemakkelijke houding, omdat je je handen ten opzichte van je arm gedraaid houdt. Bij dit toetsenbord hoeft dat niet, hoewel wij er wel erg aan moesten wennen.

Logitech ERGO K860 toetsenbord close-up

Los van de vorm zit er onderaan ook een armsteun van stof en kun je het toetsenbord wat hoger plaatsen. Er zitten Mac-specifieke toetsen op, dus je kan hem eenvoudig gebruiken voor al je werkzaamheden. Het toetsenbord werkt volledig draadloos, al moet je wel gebruikmaken van losse batterijen. De toetsen werken met een schaarmechanisme en de button travel is vergelijkbaar met Apple’s toetsenborden. Lees ook onze uitgebreide review van de Logitech ERGO K860.

Bekijk ook

Review: Logitech ERGO K860-toetsenbord

De Logitech ERGO K860 heeft een bijzonder uiterlijk: dit toetsenbord is in tweeën gesplitst waardoor je volgens de fabrikant een natuurlijker houding aanneemt en minder last krijgt van allerlei kwaaltjes. Wij hebben de K860 getest om te kijken of dat zo is.

Razer mechanisch toetsenbord
Als je denkt aan een toetsenbord voor de Mac, dan denk je misschien niet per se aan Razer. Razer is vooral bekend van de gamingtoetsenborden. Hoewel er dus geen Mac-specifieke functies op zitten, zijn ze wel prima te gebruiken in combinatie met de Mac. De toetsenborden zijn meestal wat klassieker en wat ruiger qua looks en indeling. Ook de button travel is vrij lang en als dat je ding is, is Razer een goede keuze. Het toetsenbord is bedraad en er zit kenmerkende kleurde verlichting in. Het toetsenbord combineert de mechanische switch met een lichte toetsaanslag van een membraan. Er zit ook een polssteun op en is daardoor ideaal voor gamers. En wist je dat Philips Hue ook samenwerkt met Razer voor het meekleuren van je lampen? Meer daarover lees je in ons aparte artikel over Philips Hue Entertainment.

Razer-toetsenbord in meerdere kleuren.

Er zijn verschillende modellen, zoals de Cynosa en de Ornata.

Keychron toetsenborden

Een lezerstip: de toetsenborden van Keychron. Die zijn volgens iCulture-lezer Stan voorzien van betere switches/stabilizers, ze zijn draadloos te gebruiken en er is een optie om de switches aan te passen door middel van hot-swap. Op die manier kun je de layout geschikt maken voor de Mac. Wij hebben er nog geen ervaring mee, maar mocht je het willen proberen: de meeste modellen kosten rond de 100 euro.

Keychron K3 keyboard

Op zoek naar nog meer toetsenborden voor de Mac? Check ook onze lijst met compacte Bluetooth-toetsenborden voor iPhone, iPad en Apple TV, die je ook kan gebruiken in combinatie met je Mac. Als je ook nog een passende muis voor je Mac zoekt, hebben we daar ook een aparte lijst voor.

Bekijk ook

Praktische Mac muizen om prettiger te werken

Op zoek naar een geschikte muis voor je Mac? In dit artikel hebben we de beste Mac muis voor je opgezocht. Zoek je juist een stijlvolle muis of een muis met heel veel knoppen? Er is voor iedereen wat.