iPad smart covers.

Dit zijn de beste hoesjes voor de iPad mini

Voor iPad mini 2019 en andere modellen

Ben je op zoek naar een iPad mini hoesje? Dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel zetten we de beste iPad mini bescherming voor je op een rij. Van hoesjes voor de iPad mini 2019 tot de eerdere modellen.

iPad mini-cases en hoesjes

Ben je op zoek naar een iPad mini 2019 hoesje? Of heb je nog een oudere iPad mini die je wil beschermen? In dit artikel vind je de beste iPad mini-hoesjes. Zowel voor het scherm als de achterkant zijn er allerlei hoesjes beschikbaar. Het is daarbij van belang dat je het juiste hoesje voor het juiste model kiest. We maken hierbij onderscheid tussen de eerste drie modellen, de iPad mini 4 en de nieuwe iPad mini 2019.

iPad mini 2019 hoesjes

Zoek je een hoesje voor de iPad mini 2019, dan is er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zoek je alleen een bescherming voor het scherm, dan passen ook de hoesjes van de iPad mini 4. Voor bescherming van de achterkant is het wat ingewikkelder. Omdat de microfoon op een andere plek zit, wordt deze met de meeste hoesjes van de iPad mini 4 bedekt. Ook zijn de knoppen op de nieuwste iPad mini iets groter, wat bij sommige hoesjes voor problemen zorgt. Meer over welke hoesjes passen op de iPads van 2019 lees je in ons artikel.

Voorlopig is er nog maar één hoesje dat officieel geschikt is voor de iPad mini 2019:

Apple Smart Cover voor iPad mini 2019

Apple’s Smart Cover voor de iPad mini 2019 zorgt voor bescherming aan het scherm. De Smart Cover is inmiddels een vertrouwde hoes die je heel eenvoudig bevestigt via de magneten aan de zijkant. Je kan de hoes openvouwen en gebruiken als standaard. Zodra je de hoes sluit, wordt meteen het scherm vergrendeld. En klap je de hoes open, dan springt het scherm meteen weer aan. De Smart Cover voor de nieuwste iPad mini is beschikbaar in verschillende kleuren, zoals de nieuwe kleur papaja en de klassiekers houtskoolgrijs en wit.

iPad mini 2019 Smart Cover in papaja.

Bekijken: Smart Cover voor iPad mini 2019 bij de Apple Store (ca. €45)

Apple Smart Cover voor iPad mini 4 (past ook op iPad mini 2019)

Vind je deze hoes te duur? De versie van de iPad mini 4 is ook geschikt voor de nieuwste iPad mini 2019. Deze is vaak bij winkels een stukje goedkoper en is ook in andere kleuren verkrijgbaar. Zo is er nog een middernachtblauwe versie voor ongeveer €40 en de rode is al te koop voor €25.

iPad mini 4 hoesjes

Hoesjes voor de iPad mini 4 zijn er nog in overvloed, van naamloos tot aan de bekende merken. Sommige van deze hoesjes zijn ook geschikt voor de iPad mini 2019, al moet je dan wel genoegen nemen met consessies voor bijvoorbeeld de achterste microfoon.

Moleskine Folio-hoes

Deze hoes voor de iPad mini 4 biedt volledige bescherming. Het is een soort map met elastiek die zowel de voor- als achterkant beschermd. Je kan de voorkant openvouwen en omklappen als een standaard, zodat je bijvoorbeeld een filmpje kan kijken of kan werken op je iPad mini. De hoes is gemaakt van polyurethaan en de binnenkant is van microvezel, zodat je iPad beschermd is tegen krassen. De hoes is gemaakt voor de iPad mini 4, maar past mogelijk ook op de nieuwe iPad mini 2019. Hou er dan wel rekening mee dat de microfoon bedekt is en de knoppen misschien niet goed passen.

Moleskin Folio iPad mini 4.

Bekijken: Moleskine Folio-hoes voor iPad mini 4 bij de Apple Store (ca. €90)

Pipetto Origami Case voor iPad mini 4

Deze kleurrijke hoes beschermt de voor- en achterkant en heeft een uniek ontwerp. De voorkant klap je open en vouw je dan op een speciale manier om, zodat je een grote standaard krijgt. De standaard is te vouwen in verschillende posities, om bijvoorbeeld te typen of om een filmpje te kijken. Je kan kiezen uit allerlei kleuren, zoals blauw, rood of roze. Het voordeel is dat de plek bij de volumeknoppen onbedekt is, dus voor de iPad mini 2019 past dit ook. Het enige waar je dan nog rekening mee moet houden is de microfoon aan de achterkant.

Pipetto Origami iPad mini 4 case.

Bekijken: Pipetto Origami Case voor iPad mini 4 bij Amac (ca. €39,95)

Decoded Slim cover voor iPad mini 4

Deze hoes van Decoded ziet er sjiek uit. Deze hoes beschermt je iPad mini rondom en is deels gemaakt van leder. De achterkant is gemaakt van hard kunststof. De voorste cover is magnetisch, dus je iPad gaat meteen aan als je hem openklapt. Net als Apple’s Smart Cover kun je deze hoes oprollen tot een standaard. Het verschil met Apple’s hoes is dat deze Decoded uit vier vlakken bestaat, waardoor hij steviger is bij het opvouwen. Je kan kiezen uit rood, bruin en zwart. Gebruik je hem voor de iPad mini 2019? Hou dan rekening met dat de microfoon aan de achterkant geblokkeerd wordt. Voor de knoppen is een uitsparing gemaakt, dus dat is geen probleem.

Decoded Slim Cover iPad mini 4.

Bekijken: Decoded Slim cover voor iPad mini bij Amac (vanaf ca. €20)

Apple Siliconenhoes voor iPad mini 4

Apple bracht ten tijde van de iPad mini 4 een aparte siliconenhoes uit voor de achterkant. Deze is nog beschikbaar, bijvoorbeeld bij Amac. Met de hoes bescherm je de achterkant, terwijl er ook plek is om Apple’s Smart Cover te bevestigen. Zoals de naam al verklapt is de hoes gemaakt van siliconen. Deze hoes is minder geschikt voor de iPad mini 2019, omdat de knoppen bedekt worden. De siliconenhoes is beschikbaar in allerlei verschillende kleuren.

Siliconenhoes iPad mini 4.

Bekijken: Siliconenhoes voor iPad mini 4 bij Amac (vanaf €25)

Hoesjes voor oudere iPad mini

Voor de oudere iPad mini’s is het aanbod heel erg groot, maar het gaat dan vaak om hoesjes van een paar euro. Deze onderstaande hoesjes zijn sowieso geschikt en zorgen voor de beste bescherming.

Targus ClickIn hoes voor iPad mini

Deze hoes ziet eruit als een agenda. Hij heeft een elastieken band om de voorkant op zijn plek te houden. Je vouwt de hoes niet in een driehoek, maar klapt hem open tot een standaard om te typen of om filmpjes te kijken. De achterkant is volledig beschermd en er zit ook een uitsparing voor de knoppen. Volgens de makers werkt de hoes met alle generaties (van de originele iPad mini tot de vierde generatie), dus mogelijk past hij ook om de iPad mini 2019. De hoes is gemaakt van een kunstlederen buitenkant en beschikbaar in het zwart.

Targus ClickIn hoes voor iPad mini.

Bekijken: Targus ClickIn hoes voor iPad mini bij Coolblue (ca. €29)

Pipetto Origami Case iPad mini 2/3

De eerder besproken Origami-case van Pipetto is ook beschikbaar in een speciale uitvoering voor de iPad mini 2 en 3. Deze hoes zorgt ervoor dat alle knoppen en microfoons beschikbaar zijn, terwijl hij toch bescherming biedt aan de voor- en achterkant. De voorkant klap je eenvoudig open en vouw je bij elkaar tot een handige standaard. Beschikbaar in zowel het zwart als rood.

Pipetto Origami iPad mini 2 en 3.

Bekijken: Pipetto Origami Case voor iPad mini bij Amac (ca. €40)

Als je nog meer iPad-hoezen wilt bekijken, dan hebben we ook een algemeen overzicht.

Heb je nog geen iPad mini? In ons artikel iPad kopen vind je alle prijzen en modellen die nu beschikbaar zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt maart 2019
Categorie Accessoires
Onderwerpen ipad mini, iPad mini 2019