iPad Pro accessoires met Pencil-etui

De beste iPad-hoes: bekijk deze handige cases en hoesjes voor je iPad

Welke iPad beschermhoezen zijn er? En welk iPad-hoesje is het meest geschikt voor jou: een smart of back cover, toetsenbordhoes, sleeve of book case? In deze round-up zie je de belangrijkste modellen iPad-hoezen bij elkaar, met voorbeelden en suggesties.

Of je nu een iPad mini of grotere iPad hebt: een beschermhoes voorkomt krassen en andere schade. Er zijn beschermhoesjes die je altijd om je iPad kunt laten zitten en er zijn ook insteekhoezen die je alleen gebruikt als je onderweg bent. Hieronder vind je een overzicht van de meest gangbare iPad-hoesjes, zodat je precies vindt wat je zoekt.

De beste iPad-hoes voor jou

Er zijn honderden iPad-cases en beschermhoezen op de markt, in verschillende formaten. Let daarom goed op of het hoesje dat je op het oog hebt wel geschikt is voor jouw iPad. Bij de ruimvallende iPad-hoesjes van textiel zijn er in feite vier formaten:

  • 7,9-inch voor de iPad mini
  • 9,7-inch voor de normale iPad
  • 10,5-inch voor de kleine iPad Pro
  • 12,9-inch voor de grote iPad Pro

iPad Pro accessoires met Pencil-etui

iPad-hoesjes in alle soorten en maten

Bij de strak zittende beschermhoezen van kunststof en andere harde materialen moet je wat beter opletten of de hoes wel voor jouw type iPad geschikt is. Op de verpakking van een iPad-case staat vaak al precies voor welk model het bedoeld is. Je kunt ook even de iPad-specs opzoeken om te kijken of het past. Dat geldt vooral voor heel goedkope iPad-hoesjes die vaak alleen een algemene maataanduiding bevatten, bijvoorbeeld ’10 inch’. Zo’n hoesje kan ideaal zijn voor de 9,7-inch iPad, maar net iets te krap voor de Pro. Andere punten om qua pasvorm op te letten zijn de hoofdtelefoonaansluiting aan de bovenkant, de camera’s en de microfoon.

Je kunt kiezen uit:

Smart Cover in Middernachtblauw voor iPad Pro.

Apple Smart Cover

De Smart Cover is Apple’s eigen beschermhoes. De hoes beschermt alleen de voorkant van de iPad en wordt vastgemaakt met een magnetische strip aan de zijkant. Je kunt kiezen uit twee materialen: polyurethaan (vanaf €45) of leer (vanaf €89) in meerdere kleuren. De prijs is afhankelijk van welk iPad-model dat je kiest. Beide materialen blijven langere tijd mooi, al zal de leren hoes op den duur wat meer gebruikssporen gaan vertonen. Alle Smart Covers hebben een vouwmechanisme waarmee je de iPad rechtop kunt zetten. Als je de Smart Cover opent gaat automatisch het scherm van de iPad aan. De Apple Smart Cover is verkrijgbaar in de online Apple Store en bij diverse winkeliers.

Er zijn diverse fabrikanten die eigen varianten de Apple Smart Cover hebben gemaakt, waarbij je soms ook de achterkant van je iPad kunt beschermen.

Bekijken: Smart Cover bij Apple (vanaf €45)

iPad Pro Sleeve.

Apple Leren Sleeve

De Apple Leren Sleeve (vanaf €149) is alleen verkrijgbaar voor de iPad Pro. Je moet de iPad uit de hoes halen om te kunnen gebruiken. Er is ook ruimte voor een Apple Pencil. Deze hoes bestaat uit een rechthoekig stuk leer en is verkrijgbaar in diverse kleuren. Wil je een dergelijke beschermhoes voor een ander iPad-model, dan zul je bij andere merken moeten kijken zoals Incase of Wacom.

Bekijken: Apple Leren Sleeve (vanaf €149)

Apple Smart Keyboard

Wil je een combinatie van een hoes en een toetsenbord, dan kun je Apple’s eigen Smart Keyboard aanschaffen. Deze is alleen verkrijgbaar voor de iPad Pro, omdat dit de enige modellen zijn met een speciale Smart Connector. Voor andere iPad-modellen kun je ook toetsenbordhoezen vinden, maar die moeten altijd een draadloze verbinding maken via Bluetooth en moeten regelmatig opgeladen worden. Bij het Smart Keyboard hoeft dat niet. Apple’s eigen toetsenbordhoes is bedekt met donkergrijze stof en is ideaal voor mensen die de iPad als laptopvervanger willen meenemen. Wil je een toetsenbordhoes waarbij de achterkant van de iPad bedekt is, dan kun je het beste naar de exemplaren van Logitech kijken.

Bekijken: Apple Smart Keyboard (vanaf €179), Logitech Slim Combo (vanaf €139) of toetsenbordhoezen van andere merken

TwelveSouth BookBook-case voor iPad Pro

Book cases voor iPad

Een book case maakt van je iPad een soort boek of schrijfmap. Je steekt de iPad in de hoes, waarbij voor- en achterzijde goed zijn beschermd. Een boekcase heeft meestal een opening voor de camera aan de achterzijde, zodat je nog steeds foto’s kunt maken. Book cases sluiten met een magneet, elastiek of drukknop. Een heel klassieke vorm van deze case is de BookBook van TwelveSouth (zie foto), die eruit ziet als een antiek boek met leren cover.

Bekijken: book cases bij Coolblue

iPad Pro Siliconenhoes

Back covers voor iPad

Een back cover beschermt alleen de achterkant van je iPad. Dit kan handig zijn als je de iPad alleen binnenshuis gebruikt en vooral wilt beschermen tegen krassen door schuiven. Sommige back covers zijn doorzichtig zodat je ze nauwelijks ziet. Apple bracht in het verleden ook wel losse back covers voor de iPad uit, zoals het beige exemplaar op de foto hierboven. Voor sommige iPads kun je deze back covers nog in de winkel terugvinden.

Bekijken: back covers bij Coolblue

Lifeproof Nuud voor iPad

Rugged iPad-hoesjes

Zoek je extreme bescherming voor je iPad, dan kun je ook kiezen voor een ‘rugged’ iPad-hoes, die ook wel ‘full body’ wordt genoemd. Dit zijn hoezen zoals de Griffin Survivor, Otterbox Defender en de Lifeproof Nuud. Zoals de naam al aangeeft zorgen deze hoezen voor bescherming rondom tegen water, stof, zand en ander vuil dat je iPad kan aantasten. Ideaal als je graag actiesporten doet of in een ruige omgeving werkt, zoals de bouw of op een boorplatform.

Bekijken: full body cases bij Coolblue

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt januari 2018
Categorie Devices
Onderwerpen case, ipad
Device iPad