iPad accessoires 2022

iPad-hoezen: bekijk de beste bescherming voor je tablet

Welke iPad beschermhoezen zijn er? En welke iPad-hoes is het meest geschikt voor jou: een smart cover, een smart folio, toetsenbordhoes, sleeve of book case? In deze round-up zie je de belangrijkste modellen iPad-hoezen bij elkaar, met voorbeelden en suggesties.

iPad-hoesjes en cases

Of je nu een iPad mini of grotere iPad hebt: een beschermhoes voorkomt krassen en andere schade. Ze zijn er in verschillende modellen, uitvoeringen en kleuren. Er zijn beschermhoezen die je altijd om je iPad kunt laten zitten en er zijn ook sleeves (insteekhoezen) die je alleen gebruikt als je onderweg bent. Hieronder vind je een overzicht van de meest gangbare iPad-hoezen, zodat je precies vindt wat je zoekt

iPad-hoezen in verschillende stijlen:

iPad-hoesjes in alle soorten en maten

Er zijn honderden iPad-cases en beschermhoezen op de markt, in verschillende formaten. Let daarom goed op of het hoesje dat je op het oog hebt wel geschikt is voor jouw iPad. Hierbij kun je letten op:

  • Type: standaard iPad, mini, Air of Pro?
  • Generatie: van elke iPad zijn meerdere generaties verschenen
  • Jaar van release: weet je de generatie niet, dan helpt het jaartal ook bij de keuze
  • Schermformaat: van 7,9-inch tot 12,9-inch en alles er tussenin

De meeste winkeliers geven bij hoesjes wel de compatibiliteit aan, zodat je weet of het op jouw iPad past. Maar dan moet je natuurlijk wel weten welk iPad-model je hebt. We helpen je daarmee op weg!

iPad mini smart covers

Apple Smart Cover

Verkrijgbaar voor: diverse iPad-modellen (zie verderop)

De Smart Cover is Apple’s meest bekende beschermhoes. Deze beschermt alleen de voorkant van de iPad en wordt vastgemaakt met een magnetische strip aan de zijkant. Je kunt kiezen uit twee materialen: polyurethaan of leer. Welke materialen en kleuren er voor jouw tablet verkrijgbaar zijn varieert per iPad-model. Beide materialen blijven langere tijd mooi, al zal de leren hoes op den duur wat meer gebruikssporen gaan vertonen. Alle Smart Covers hebben een vouwmechanisme waarmee je de iPad op z’n kant kunt zetten. Als je de Smart Cover opent gaat automatisch het scherm van de iPad aan. De Apple Smart Cover is verkrijgbaar in de online Apple Store en bij diverse winkeliers.

Vind je de Smart Covers van Apple te duur, van vind je bij andere fabrikanten talloze varianten die soms ook de achterkant van je iPad beschermen.

Bekijken:


Smart Folio iPad 2022

Apple Smart Folio voor iPad

Verkrijgbaar voor: diverse iPad-modellen (zie verderop)

De best beschermende hoes die Apple zelf in het assortiment heeft is deze Smart Folio. Deze lijkt op de Smart Cover, maar heeft ook bescherming voor de achterkant zodat je geen krassen op het aluminium krijgt. Dit is een hoes die je in meerdere standen kunt neerzetten, dankzij de oprolbare achterkant. We kennen dit al sinds de allereerste iPad, dus het mechanisme zal bij de meeste mensen wel bekend zijn. Je kunt kiezen uit meerdere kleuren, afgestemd op de kleuren van de iPads zelf. De Smart Folio klikt magnetisch vast op de platte achterkant van je iPad en blijft daardoor goed op z’n plek zitten. Afhankelijk van de stand kun je een FaceTime-gesprek voeren, een video kijken of typen.

Bekijken:

Voor meer iPad 2022-accessoires bekijk je ons overzicht.

Bekijk ook

Met deze accessoires is je iPad 2022 helemaal compleet

Apple heeft voor de iPad 2022 een reeks nieuwe accessoires uitgebracht. Van hoes tot adapter en van toetsenbord tot tekenpen: dit is er momenteel verkrijgbaar om je iPad 2022 helemaal compleet te maken. We waarschuwen alvast: het is niet goedkoop!


Achterkant van Magic Keyboard Folio voor iPad

Apple Magic Keyboard Folio

Verkrijgbaar voor: alleen iPad 2022

In 2022 heeft Apple een nieuw model Magic Keyboard Folio geïntroduceerd. Deze tweedelige toestenbordhoes bevestig je magnetisch aan je iPad en maakt deze erg geschikt om op te typen. Aan de achterkant zit ook een uitklapbare standaard om je iPad rechtop te zetten. Deze Magic Keyboard Folio heeft ook nog veertien functietoetsen, onder andere om de helderheid aan te passen en het volume te regelen. Ook zit er een lock- en escape-knop op. Dit model heeft wel een trackpad, maar geen verlichte toetsen. Alleen beschikbaar in wit en alleen voor de iPad 2022.

Lees ook onze Magic Keyboard Folio review met ervaringen en plus- en minpunten.

Bekijken: €299,- bij Apple


iPad Pro Sleeve.

Apple Leren Sleeve

Het is jammer dat Apple met deze leren sleeve is gestopt, want het is een mooie hoes die meerdere iPad-generaties mee kan gaan. Deze Apple Leren Sleeve is ooit verschenen voor de 10,5-inch iPad Pro 2017 en past ook op de 10,5-inch modellen die later zijn verschenen. De lederen hoes bedekt de tablet aan beide kanten. Je moet echter wel de iPad uit de beschermhoes halen voordat je het kunt gebruiken. Er is ook ruimte gemaakt voor de Apple Pencil. Deze hoes bestaat uit een rechthoekig stuk leer en is verkrijgbaar in diverse kleuren. Wil je een dergelijke beschermhoes van imitatieleer of in een ander formaat, dan zul je bij andere fabrikanten moeten kijken.


Smart Keyboard Folio voor iPad (Pro)

Apple Magic Keyboard

Heb je een recente iPad Air of iPad Pro, dan kun je daarvoor het Magic Keyboard voor iPad aanschaffen. Deze is voorzien van een speciaal mechanisme, waardoor de iPad lijkt te zweven. Bekijk ons overzicht van iPad-toetsenborden om meer te weten.

Er zijn diverse andere toetsenbordhoezen voor de iPad te vinden, maar let op dat alleen de gecertificeerde modellen van Apple en Logitech verbinding kunnen maken met de Smart Connector. Is dat niet het geval, dan zul je via Bluetooth verbinding moeten maken. Ook zul je je toetsenbord dan regelmatig moeten opladen.

Bekijk ook

De beste iPad-toetsenbordhoezen: makkelijker typen en bescherming voor onderweg

Wil je graag makkelijk typen op een iPad en hem tegelijkertijd goed beschermen als je onderweg bent? Dat kan met deze toetsenbordhoezen voor de iPad. We zoeken de beste iPad-toetsenbordhoes die bij jou past.


Otterbox Symmetry Elite iPad-hoes

OtterBox Symmetry Series 360 Elite-hoes voor iPad

Verkrijgbaar voor: diverse iPad-modellen

Voor de iPad 2022 (en trouwens ook voor de mini, Air en Pro) kun je ook de Symmetry Series 360 Elite-hoes aanschaffen. Dit is een hoes met een transparante achterkant, zodat het aluminium goed beschermd is. De voorkant bestaat uit een oprolbare flap, die je kunt omvouwen. Zo kun je je iPhone in meerdere standen zetten. Het combineert de voordelen van een plastic hardcase met de flexibiliteit van een cover. De Symmetry-hoes is ook valbestandig dankzij de OtterBox DROP+ support. Magneten in de hoes zorgen dat het scherm automatisch aan gaat als je de cover opendoet en weer in slaapstand gaat bij het sluiten.

Otterbox Symmetry:


iPad book case

Book cases voor iPad

Een book case maakt van je iPad een soort boek of schrijfmap. Je steekt de iPad in de hoes, waarbij voor- en achterzijde goed zijn beschermd. Een boekcase heeft meestal een opening voor de camera aan de achterzijde, zodat je nog steeds foto’s kunt maken. Book cases sluiten met een magneet, elastiek of drukknop. Een heel klassieke vorm van deze case is de BookBook van TwelveSouth, die eruit ziet als een antiek boek met leren cover en die voor elke nieuwe iPad-generatie wordt aangepast.

Book cases:


iPad back covers

Back covers voor iPad

Een back cover beschermt alleen de achterkant van je iPad. Dit kan handig zijn als je de iPad alleen binnenshuis gebruikt en vooral wilt beschermen tegen krassen door schuiven. Sommige back covers zijn doorzichtig zodat je ze nauwelijks ziet. Andere zijn juist erg opvallend en dik uitgevoerd, zoals de rode kindvriendelijke hoes op de foto hierboven. De vorm en kleur kan heel verschillend zijn, maar wat ze allemaal gemeen hebben is dat de achterkant en de zijkanten goed worden beschermd tegen stoten.

Back covers:


Rugged iPad-hoezen

Rugged iPad-hoesjes

Zoek je extreme bescherming voor je iPad, dan kun je ook kiezen voor een ‘rugged’ iPad-hoes, die ook wel ‘full body’ wordt genoemd. Dit zijn hoezen zoals de Griffin Survivor, Otterbox Defender en de Lifeproof Nuud. Zoals de naam al aangeeft zorgen deze hoezen voor bescherming rondom tegen water, stof, zand en ander vuil dat je iPad kan aantasten. Ideaal als je graag actiesporten doet of in een ruige omgeving werkt, zoals de bouw of op een boorplatform.

Rugged iPad cases:

Zoek je een specifieke hoes voor een bepaald model? Dan vind je in onze aparte lijsten nog veel meer keuze: