Logitech Combo Touch op iPad Pro

De beste iPad-toetsenbordhoezen: makkelijker typen en bescherming voor onderweg

Wil je graag makkelijk typen op een iPad en hem tegelijkertijd goed beschermen als je onderweg bent? Dat kan met deze toetsenbordhoezen voor de iPad. We zoeken de beste toetsenbordhoes voor de iPad die bij jou past.

Toetsenbordhoezen voor de iPad

De iPad is steeds meer een laptopvervanger geworden. Wat je dan nog wel nodig hebt, is een fysiek toetsenbord voor je iPad, liefst in combinatie met een hoes en eventueel een ingebouwd trackpad. Een dergelijke hoes zorgt er ook voor dat je iPad mooi rechtop staat.


We hebben een aantal hoezen voor je uitgezocht, die beschikbaar zijn voor allerlei iPad-modellen. Bij de keuze van een hoes moet je op twee dingen letten. ‘Folio’ in de naam houdt vaak in dat de iPad aan beide kanten is beschermd, dus ook de achterkant. Sommige iPad toetsenbordhoezen hebben ook nog een trackpad, zodat je geen losse muis meer nodig hebt. Deze zijn vaak te herkennen aan de term ‘Touch’ in de naam.

Het voordeel van de modellen met ingebouwd trackpad, is dat je dan de iPad met een cursor kan bedienen. Ook komt dit van pas als je met iPadOS 16 gebruik wil maken van Stage Manager, een geavanceerde functie waarmee je meerdere vensters kan gebruiken en het formaat van de vensters aan kan passen. Neem dit dus zeker mee in je overweging.

Voor de iPad mini zijn vaak geen toetsenbordhoezen verkrijgbaar, aangezien deze te klein is om een volledig keyboard te kunnen verwerken in de hoes. In dat geval kun je een los Bluetooth-toetsenbordje gebruiken.

Bekijk ook

Bluetooth toetsenborden voor iPhone, iPad en Apple TV

Ben je op zoek naar een mooi draadloos toetsenbord voor je Apple TV of één van je andere Apple-apparaten? Wij geven je enkele suggesties waar je mee op weg kan, zodat je sneller kunt typen.

Onze keuze voor een iPad toetsenbordhoes: Logitech Slim Folio

Zoek je een niet te dure toetsenbordhoes, dan zou je naar de Logitech Slim Folio kunnen kijken. Deze hoes van Logitech heeft een volledig toetsenbord, zoals je van een laptop gewend bent. Er zitten handige functietoetsen op die speciaal op iPadOS afgestemd zijn. Het toetsenbord maakt verbinding via Bluetooth.

De Slim Folio is beschikbaar voor alle gangbare modellen, namelijk de iPad 5e t/m 9e generatie (2017 t/m 2021) en de recente iPad Pro-modellen. Staat jouw type er niet bij, dan kun je kiezen voor een van de andere modellen zoals de Combo Touch en Folio Touch (beide voorzien van trackpad).

Slim Folio
Vanaf ca. €100 Slim Folio Logitech

Hoes en toetsenbord in één, beschikbaar voor bijna elke iPad.

Logitech Slim Folio Pro.

Je zet de iPad rechtop in de standaard en je kan meteen beginnen met typen. Het toetsenbord werkt met vervangbare knoopcelbatterijen die maar liefst vier jaar mee gaan. Daarnaast is er plek om je Apple Pencil mee te nemen.

Voor de iPad Pro-model is er een speciale uitvoering, de Slim Folio Pro. Deze heeft een verlicht toetsenbord. Elk model is ook makkelijk helemaal open te klappen, zodat je de iPad probleemloos als gewone tablet kan gebruiken. De iPad wordt bovendien in- en uitgeschakeld zodra je de hoes opent of dicht doet.

Voor de iPad Air 2020 en iPad Air 2022 kun je een ander type toetsenbordhoes van Logitech kopen. Je leest dit verderop.

iPad Smart Keyboard (Folio) van Apple

Beschikbaar voor: iPad 2021/2020/2019, iPad Air 2022/2020/2019, iPad Pro 2021/2020/2018/2017
Apple heeft ook eigen toetsenbordhoezen voor de iPad. Het meest betaalbare model is het Smart Keyboard, een slanke en simpele hoes met een fysiek toetsenbord. Het voordeel van het Smart Keyboard is dat deze lekker dun is, omdat het toetsenbord in de stoffen bekleding verwerkt is. Het typen gaat daardoor wel iets minder dan bij een volwaardig toetsenbord, maar je iPad blijft daardoor wel draagbaar. De Folio-versie van deze toetsenbordhoes beschermt ook de achterkant.

iPad 8e generatie met toetsenbord

Magic Keyboard voor iPad

Beschikbaar voor: iPad Pro 2021/2020/2018, iPad Air 2022/2020
Veruit de duurste en de meest geavanceerde keuze is het Magic Keyboard voor iPad. Apple heeft deze hoes met toetsenbord én ingebouwde trackpad speciaal voor de iPad Pro- en nieuwste iPad Air-modellen uitgebracht. Het Magic Keyboard is beschikbaar voor beide formaten van de 2018-, 2020 en 2021-edities van de iPad Pro maar ze zijn niet allemaal onderling compatibel.

Het bijzondere van deze hoes is dat je iPad als het ware boven het toetsenbord zweeft. Ook zit er toetsenbordverlichting in. De combinatie met het toetsenbord maakt je iPad wel extra zwaar om mee te nemen. In dat geval kun je het toetsenbord ook thuislaten. Vanaf het 2021-model kun je naast de standaardkleur zwart/antraciet ook kiezen voor wit.

Je bevestigt de hoes magnetisch en haalt hem er ook makkelijk weer vanaf. Dat is wel nodig ook, want je kan het toetsenbord niet omslaan en je iPad als tablet gebruiken. Dat kan met andere cases wel. Deze hoes is dus vooral handig als je alleen in laptopstand werkt.

iPad Pro Magic Keyboard

Dit zijn de adviesprijzen bij Apple:

  • Voor 12,9-inch iPad Pro 2021: €399
  • Voor 11-inch iPad Pro 2018/2020/2021 en iPad Air 2020/2022: €339

Je kunt ook terecht bij winkels zoals Amac en andere bekende Apple-winkeliers.

Twijfel je tussen Apple’s Magic Keyboard of Smart Keyboard voor de iPad? We hebben een artikel met verschillen tussen het iPad Magic Keyboard en Smart Keyboard, zodat jij een goede afweging kan maken welke bij jou past.

Bekijk ook

iPad Magic Keyboard vs Smart Keyboard (Folio): welk iPad-toetsenbord past bij jou?

Apple heeft twee soorten toetsenbordhoezen voor de iPad: het Magic Keyboard voor iPad en het Smart Keyboard Folio. In dit artikel vergelijken we het Magic Keyboard met het Smart Keyboard Folio en zetten we de verschillen op een rij. Welke past het beste bij jou?

Logitech Combo Touch
Beschikbaar voor: iPad Pro 2021/2020/2018, iPad Air 2022/2020, iPad 2021/2020/2019
Wil je het liefst een toetsenbordhoes met trackpad, dan vinden we het Logitech Combo Touch-toetsenbord een goede keuze. Dit model werkt via de Smart Connector, dus over batterijduur hoef je je geen zorgen te maken. Het is een volledig toetsenbord mét achtergrondverlichting. Er zitten functietoetsen op voor specifieke iPadOS-functies en als klap op de vuurpijl zit er ook nog een ingebouwde trackpad in. Je hebt dus niks meer nodig, behalve deze hoes. Je kan ook nog je Apple Pencil opbergen aan de zijkant van de iPad. Lees ook onze review van de Logitech Combo Touch toetsenbordhoes.

Logitech Combo Touch van boven

Bekijk ook

iCulture bekijkt: Logitech Combo Touch toetsenbord + trackpad voor iPad

De Logitech Combo Touch is een toetsenbordhoes voor de iPad. Wat deze hoes onderscheidt van veel andere accessoires is dat er ook een ingebouwd trackpad bij zit. In deze review bespreken we hoe het toetsenbord aanvoelt en of het trackpad goed werkt.

Logitech Folio Touch

Beschikbaar voor: iPad Air 2022/2020
De Logitech Folio Touch is een toetsenbord, trackpad en beschermhoes voor de nieuwste iPad Air-modellen. Dit accessoire lijkt op de Combo Touch, die we hierboven hebben besproken. Een fijne functie die je niet op Apple’s Magic Keyboard vindt is de functierij met toetsen, voor onder meer het volume en de helderheid.

Het tweede verschil is iets minder handig. Een van de beste eigenschappen van de Combo Touch is namelijk dat je het toetsenbord kunt loshalen als je ‘m niet nodig hebt. Dat kan bij de Folio Touch niet. Het is daardoor dus iets minder makkelijk om de iPad als tablet te gebruiken, omdat je het toetsenborddeel er dus niet af kan halen. Je kan hem wel omklappen, maar daar wordt de iPad wel erg dik van.

Let op dat deze hoes nog niet verschenen is voor de iPad Pro-modellen.

Logitech Rugged Keyboard Folio

Beschikbaar voor: iPad 2021/2020/2019
Vergelijkbaar met de Slim Folio is er de Rugged Keyboard Folio. Het grote verschil is dat dit model alleen beschikbaar is voor de iPad 2021/2020/2019 en dat je iPad extra goed beschermd is. Net als met het Smart Keyboard van Apple zitten de toetsen in de stof verwerkt, waardoor het iets minder fijn typt. De hoes heeft een schokabsorberende technologie en materialen, waardoor je iPad tegen een flinke stoot kan. Er zijn verschillende standen voor typen, kijken en tekenen. De Rugged Keyboard Folio werkt via de Smart Connector, dus opladen is niet nodig.

Logitech Rugged Keyboard Folio.

Brydge toetsenborden

Beschikbaar voor: iPad Air 2020/2019, iPad Pro 2021/2020/2018, iPad 2020/2019
Dit is niet zomaar een hoes. Dit is een toetsenbord dat ervoor zorgt dat je iPad op een echte laptop gaat lijken. Deze Bluetooth-toetsenborden van Brydge verbind je met twee klemmetjes aan je iPad. Er zit aan de zijkant een aansluiting om het toetsenbord op te laden. Je kan de iPad als een soort laptop dichtklappen, maar het voordeel is ook dat je hem er makkelijk vanaf kan halen. Er zit bij de meeste modellen een rij met functietoetsen op, speciaal voor de iPad. Sommige versies hebben ook achtergrondverlichting en een ingebouwd trackpad. Je kan kiezen uit meerdere kleuren.

Brydge 10.2 MAX+ toetsenbord.

Bekijk alle Brydge-modellen bij Amac of bij Appelhoes.

Let op bij Amazon: Let er goed op dat bij Amazon mogelijk alleen een toetsenbord met Duitse indeling beschikbaar is.

Wil je geen toetsenbordhoes voor je iPad, maar alleen wat bescherming? Check ook onze andere iPad overzichten:

Bekijk ook

Mooie iPad Pro-hoezen om je tablet te beschermen

Ben je op zoek naar mooie iPad Pro hoezen? Wij zetten enkele handige beschermhoezen voor je iPad Pro op een rijtje, zodat jouw tablet mooi blijft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!