Logitech Combo Touch op iPad Pro

De beste iPad-toetsenbordhoezen: makkelijker typen en bescherming voor onderweg

Wil je graag makkelijk typen op een iPad en hem tegelijkertijd goed beschermen als je onderweg bent? Dat kan met deze toetsenbordhoezen voor de iPad. We zoeken de beste toetsenbordhoes voor de iPad die bij jou past.

Toetsenbordhoezen voor de iPad

De iPad is steeds meer een laptopvervanger geworden. Wat je dan nog wel nodig hebt, is een fysiek toetsenbord voor je iPad, liefst in combinatie met een hoes. Een dergelijke hoes zorgt er ook voor dat je iPad mooi rechtop staat.


We hebben een aantal hoezen voor je uitgezocht, die beschikbaar zijn voor allerlei iPad-modellen. Bij de keuze van een hoes moet je op twee dingen letten. ‘Folio’ in de naam houdt vaak in dat de iPad aan beide kanten is beschermd, dus ook de achterkant. Sommige iPad toetsenbordhoezen hebben ook nog een trackpad, zodat je geen losse muis meer nodig hebt. Deze zijn vaak te herkennen aan de term ‘Touch’ in de naam.

Voor de iPad mini zijn vaak geen toetsenbordhoezen verkrijgbaar, aangezien deze te klein is om een volledig keyboard te kunnen verwerken in de hoes. In dat geval kun je een los Bluetooth-toetsenbordje gebruiken of kijken naar het Brydge-toetsenbord, dat we aan het einde bespreken.

Onze keuze voor een iPad toetsenbordhoes: Logitech Slim Folio

Zoek je een niet te dure toetsenbordhoes, dan zou je naar de Logitech Slim Folio kunnen kijken. Deze hoes van Logitech heeft een volledig toetsenbord, zoals je van een laptop gewend bent. Er zitten handige functietoetsen op die speciaal op iPadOS afgestemd zijn. Het toetsenbord maakt verbinding via Bluetooth.

De Slim Folio is beschikbaar voor alle gangbare modellen, namelijk de iPad 5e t/m 8e generatie (2017 t/m 2020) en de iPad Air 3e generatie (2019). Staat jouw type er niet bij, dan kun je kiezen voor een van de andere modellen zoals de Combo Touch en Folio Touch (beide voorzien van trackpad).

Slim Folio
Vanaf ca. €100

Slim Folio

Logitech

Hoes en toetsenbord in één, beschikbaar voor bijna elke iPad.

Logitech Slim Folio Pro.

Je zet de iPad rechtop in de standaard en je kan meteen beginnen met typen. Het toetsenbord werkt met vervangbare knoopcelbatterijen die maar liefst vier jaar mee gaan. Daarnaast is er plek om je Apple Pencil mee te nemen.

Voor de iPad Pro-model is er een speciale uitvoering, de Slim Folio Pro. Deze heeft een verlicht toetsenbord. Elk model is ook makkelijk helemaal open te klappen, zodat je de iPad probleemloos als gewone tablet kan gebruiken. De iPad wordt bovendien in- en uitgeschakeld zodra je de hoes opent of dicht doet.

Voor de iPad Air 4e generatie uit 2020 kun je een ander type toetsenbordhoes van Logitech kopen. Je leest dit verderop.

iPad Smart Keyboard (Folio) van Apple

Beschikbaar voor: iPad 2020/2019, iPad Air 2020/2019, iPad Pro 2020/2018/2017

Apple heeft ook eigen toetsenbordhoezen voor de iPad. Het meest betaalbare model is het Smart Keyboard, een slanke en simpele hoes met een fysiek toetsenbord. Het voordeel van het Smart Keyboard is dat deze lekker dun is, omdat het toetsenbord in de stoffen bekleding verwerkt is. Het typen gaat daardoor wel iets minder dan bij een volwaardig toetsenbord, maar je iPad blijft daardoor wel draagbaar. De Folio-versie van deze toetsenbordhoes beschermt ook de achterkant.

iPad 8e generatie met toetsenbord

Magic Keyboard voor iPad Pro
Beschikbaar voor: iPad Pro 2021, 2020 en 2018

Veruit de duurste en de meest geavanceerde keuze is het Magic Keyboard voor iPad Pro. Apple heeft deze hoes met toetsenbord én ingebouwde trackpad speciaal voor de iPad Pro uitgebracht. Het Magic Keyboard is beschikbaar voor beide formaten van de 2018-, 2020 en 2021-edities van de iPad Pro maar ze zijn niet allemaal onderling compatibel.

Het bijzondere van deze hoes is dat je iPad als het ware boven het toetsenbord zweeft. Ook zit er toetsenbordverlichting in. De combinatie met het toetsenbord maakt je iPad wel extra zwaar om mee te nemen. In dat geval kun je het toetsenbord ook thuislaten. Vanaf het 2021-model kun je naast de standaardkleur zwart/antraciet ook kiezen voor wit.

Je bevestigt de hoes magnetisch en haalt hem er ook makkelijk weer vanaf. Dat is wel nodig ook, want je kan het toetsenbord niet omslaan en je iPad als tablet gebruiken. Dat kan met andere cases wel. Deze hoes is dus vooral handig als je alleen in laptopstand werkt.

iPad Pro Magic Keyboard

Dit zijn de adviesprijzen bij Apple:

  • Voor 12,9-inch iPad Pro 2021: €399
  • Voor 11-inch iPad Pro 2020/2021 en 10,9-inch iPad Air 2020: €339

Je kunt ook terecht bij winkels zoals Amac en andere bekende Apple-winkeliers.

Logitech Combo Touch
Beschikbaar voor: iPad Pro 2021, iPad Air 2019, iPad 2020/2019

Wil je het liefst een toetsenbordhoes met trackpad, dan vinden we het Logitech Combo Touch-toetsenbord een goede keuze. Dit model werkt via de Smart Connector, dus over batterijduur hoef je je geen zorgen te maken. Het is een volledig toetsenbord mét achtergrondverlichting. Er zitten functietoetsen op voor specifieke iPadOS-functies en als klap op de vuurpijl zit er ook nog een ingebouwde trackpad in. Je hebt dus niks meer nodig, behalve deze hoes. Je kan ook nog je Apple Pencil opbergen aan de zijkant van de iPad. Lees ook onze review van de Logitech Combo Touch toetsenbordhoes.

Logitech Combo Touch van boven

Logitech Folio Touch

Beschikbaar voor: 11-inch iPad Pro 2020/2018

De Logitech Folio Touch is een toetsenbord, trackpad en beschermhoes voor de 11-inch iPad Pro 2020 en 2018. Dit accessoire lijkt op de Combo Touch, die we hierboven hebben besproken. Een fijne functie die je niet op Apple’s Magic Keyboard vindt is de functierij met toetsen, voor onder meer het volume en de helderheid.

Het tweede verschil is iets minder handig. Een van de beste eigenschappen van de Combo Touch is namelijk dat je het toetsenbord kunt loshalen als je ‘m niet nodig hebt. Dat kan bij de Folio Touch niet. Dit komt door de manier waarop het toetsenbord en trackpad verbonden zijn met de tablet. Op oudere iPads zit de Smart Connector aan de zijkant, zodat je geen extra stroomvoorziening nodig hebt. Bij de nieuwere iPad Pro’s zit dit echter aan de achterkant, waardoor je het toetsenbord niet kunt loshalen zonder de hele hoes van je iPad te verwijderen.

Let op dat deze hoes nog niet verschenen is voor de iPad Pro 2021 en ook niet voor de 12,9-inch modellen.

Logitech Rugged Keyboard Folio

Beschikbaar voor: iPad 2020/2019

Vergelijkbaar met de Slim Folio is er de Rugged Keyboard Folio. Het grote verschil is dat dit model alleen beschikbaar is voor de iPad 2020/2019 en dat je iPad extra goed beschermd is. Net als met het Smart Keyboard van Apple zitten de toetsen in de stof verwerkt, waardoor het iets minder fijn typt. De hoes heeft een schokabsorberende technologie en materialen, waardoor je iPad tegen een flinke stoot kan. Er zijn verschillende standen voor typen, kijken en tekenen. De Rugged Keyboard Folio werkt via de Smart Connector, dus opladen is niet nodig.

Logitech Rugged Keyboard Folio.

Brydge toetsenborden

Beschikbaar voor: iPad Air 2020/2019, iPad Pro 2021/2020/2018, iPad 2020/2019

Dit is niet zomaar een hoes. Dit is een toetsenbord dat ervoor zorgt dat je iPad op een echte laptop gaat lijken.

Deze Bluetooth-toetsenborden van Brydge verbind je met twee klemmetjes aan je iPad. Er zit aan de zijkant een aansluiting om het toetsenbord op te laden. Je kan de iPad als een soort laptop dichtklappen, maar het voordeel is ook dat je hem er makkelijk vanaf kan halen. Er zit bij de meeste modellen een rij met functietoetsen op, speciaal voor de iPad. Sommige versies hebben ook achtergrondverlichting. Je kan kiezen uit meerdere kleuren.

Brydge iPad toetsenbord 10,2-inch.

Bekijk bij Apple: Brydge voor iPad 2020/2019

Ook verkrijgbaar: Brydge voor iPad mini!

Bekijk alle Brydge-modellen bij Amac.

Let op bij Amazon: Let er goed op dat bij Amazon mogelijk alleen een toetsenbord met Duitse indeling beschikbaar is.

Wil je geen toetsenbordhoes voor je iPad, maar alleen wat bescherming? Check ook onze andere iPad overzichten:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt mei 2021
Categorie Accessoires
Onderwerpen bescherming, toetsenbord
Devices iPad, Magic Keyboard iPad