iPad Pro review iCulture, foto door Maal4, iPad Pro's op een rij

Mooie iPad Pro hoezen voor de grote en kleine iPad

Ben je op zoek naar mooie iPad Pro hoezen? Wij zetten enkele hoezen op een rijtje, zowel voor de grote als de kleine iPad Pro.

iPad Pro hoezen
De iPad Pro is er in twee maten: een grote versie van 12,9-inch en een kleiner formaat van 9,7-inch. Als je zo’n mooie iPad Pro hebt, wil je deze natuurlijk wel goed en mooi kunnen beschermen. In dit artikel vind je daarom een overzicht van allerlei iPad Pro hoezen die ook nog eens mooi zijn om te zien.

Mooie iPad Pro hoezen

Het aanbod van hoezen die speciaal voor de iPad Pro gemaakt zijn, is nog redelijk beperkt. Zeker voor de grote 12,9-inch iPad Pro kan het zoeken naar de juiste hoes een lastig karwij zijn. Hieronder vind je daarom een selectie aan verschillende hoezen. De ene beschermt alleen het scherm, terwijl de andere een compleet toetsenbord ingebouwd heeft.

1. Logitech CREATE-hoes met verlicht toetsenbord (12,9-inch)

Het Logitech CREATE-hoes met verlicht toetsenbord is één van de weinige accessoire die gebruikmaakt van de Smart Connector. De hoes bestaat uit een volledig verlicht toetsenbord dat veel wegheeft van het toetsenbord van de MacBook. De hoes biedt volledige beschermen, zowel aan de voor als aan de achterkant. We bespraken de hoes al apart in een uitgebreide review en merkten daarbij op dat je iPad Pro wel een flink stuk zwaarder wordt. De Logitech CREATE blijft echter een goed alternatief als je op zoek bent naar een hoes met ingebouwd toetsenbord. De hoes is verkrijgbaar in zwart, blauw en rood.

Prijs via online Apple Store: €149,95 (12,9-inch iPad Pro)

iPad Pro hoezen: Logi Create-hoes blauw

2. Rock Touch Case voor iPad Pro (12,9-inch)

De voorkant van de Rock Touch Case heeft veel weg van Apple’s Smart Cover, maar de Rock Touch beschermt ook je achterkant. Maar je hoeft niet bang te zijn dat je de kleur van je iPad Pro niet meer kunt zien, want de achterkant is volledig transparant. Ook hier kun je de voorkant oprollen zoals je van soortgelijke cases gewend bent, zodat je je iPad Pro neer kunt zetten om een filmpje erop te kijken.

Prijs via CoolBlue: €44,99 (12,9-inch iPad Pro)

iPad Pro hoezen: Rock Touch Case voor iPad Pro.

3. BookBook TwelveSouth voor iPad Pro

De BookBook-case van TwelveSouth is inmiddels een bekende onder Apple-gebruikers. De authentieke hoes is er al voor andere iPad-modellen en de iPhone, maar is ook te bestellen voor de iPad Pro. Met deze hoes laat je je iPad Pro eruit zien als een oud toverboek uit Harry Potter, maar biedt meer dan alleen klassiek uiterlijk. Zo kun je de iPad Pro zowel licht schuint als nagenoeg rechtop plaatsen en heeft hij aan de binnenkant plek om je Apple Pencil op te bergen. Je sluit de hoes af met een rits, zodat er ook niet makkelijk vuil bij je iPad Pro kan komen. Nu al te bestellen voor de 12,9-inch iPad Pro, binnenkort ook voor de kleinere versie.

Prijs bij TwelveSouth: 12,9-inch iPad Pro (9,7-inch binnenkort): $99,99 (exclusief verzendkosten)

4. Trust Folio Cover iPad Pro (12,9-inch)

Het bekende computermerk Trust heeft ook een aparte hoes uitgebracht, maar alleen voor de 12,9-inch iPad Pro. Als de case gesloten is, vouw je hem eens tuk om de iPad Pro heen. Hierdoor is niet alleen de achterkant beschermt, maar ook de voorkant. Uitgeklapt is de hoes een houder om je iPad Pro rechtop te zetten, zodat je bijvoorbeeld makkelijk een filmpje kunt kijken. De Trust Folio Cover is alleen beschikbaar in het zwart en houdt rekening met de vier speakers van de iPad Pro.

Prijs via CoolBlue: €39,99 (12,9-inch iPad Pro)

iPad Pro hoezen: Trust Folio Cover voor de iPad Pro.

5. STM Dux-hoes met plek voor Apple Pencil (12,9-inch)

Niet de mooiste hoes voor de iPad Pro, maar wel eentje die ruimte heeft voor je Apple Pencil. Deze extra robuuste hoes past om de 12,9-inch iPad Pro en heeft een doorzichtige achterkant met stevige rand die een flinke val kan doorstaan. De Apple Pencil plaats je aan de zijkant van de hoes, zodat je deze nooit meer kwijt hoeft te raken. De kant met de Smart Connector wordt door de hoes vrij gehouden, zodat je bijvoorbeeld het Smart Keyboard erbij kunt gebruiken.

Prijs via online Apple Store: €69,95 (12,9-inch iPad Pro)

iPad Pro hoezen: STM Dux-hoes voor de iPad Pro en Apple Pencil.

6. Tucano Angolo Case voor iPad Pro (9,7-inch)

Deze strakke hoes is speciaal gemaakt voor de kleine iPad Pro en ziet eruit als een boek. Je kunt de voorkant zelfs omslaan over de achterkant heen, zonder dat je daarmee de camera bedekt. De hoek van de voorkant is namelijk om te vouwen, zodat je tijdens het maken van een foto de voorkant gewoon om kunt klappen. Verder kun je de iPad Pro ook rechtop zetten om bijvoorbeeld een filmpje te kijken of om erop te werken. De hoes is beschikbaar in het zwart, rood en blauw.

Prijs via CoolBlue: €34,99 (9,7-inch iPad Pro)

iPad Pro hoezen: Tucano Angelo Case voor iPad Pro.

7. Smart Cover voor iPad Pro

Apple heeft zelf al enige tijd een assortiment met iPad-hoezen en dat is met de iPad Pro niet anders. Zowel voor de grote als kleine iPad Pro heeft Apple nieuwe Smart Covers uitgebracht. De Smart Cover bedekt alleen het scherm, maar ontwaakt je iPad Pro zodra je deze openklapt. Voor de 9,7-inch iPad Pro is een grote verscheidenheid aan kleuren beschikbaar, want je kunt kiezen uit maar liefst 12 verschillende opties. Voor de grote iPad Pro is de keuze een stuk beperkter: van die versie is alleen een houtskoolgrijze en witte versie beschikbaar.

Prijs via online Apple Store: €59,00 (9,7-inch iPad Pro)
Prijs via online Apple Store: €69,00 (12,9-inch iPad Pro)

Smart Cover in Middernachtblauw voor iPad Pro.

8. Siliconenhoes voor iPad Pro

Wil je ook de achterkant van je iPad Pro beschermen met een hoes van Apple, dan kan dat met de siliconenhoes. Deze beschermt de volledige achterkant, terwijl er aan de zijkant ruimte blijft om de Smart Cover te plaatsen. Net als de Smart Cover kun je de siliconenhoes voor de kleine iPad Pro kopen in twaalf verschillende kleuren, terwijl de grote versie alleen beschikbaar is in houtskoolgrijs en wit.

Prijs via online Apple Store: €79,00 (9,7-inch iPad Pro)
Prijs via online Apple Store: €89,00 (12,7-inch iPad Pro)

Zwarte siliconenhoes voor iPad Pro.

9. Smart Keyboard voor iPad Pro

De Smart Keyboard combineert een toetsenbord en de Smart Cover in één accessoire. Hierdoor kun je de iPad Pro rechtop zetten, terwijl je de cover zo vouwt dat het toetsenbord ervoor plat op tafel ligt. Hierdoor biedt de Smart Keyboard niet alleen bescherming voor je scherm, maar ook een volledig toetsenbord. Het Smart Keyboard is verkrijgbaar voor zowel de grote als kleine iPad Pro, maar alleen in houtskoolgrijs.

Prijs via online Apple Store: €169,00 (9,7-inch iPad Pro)
Prijs via online Apple Store: €179,00 (12,7-inch iPad Pro)

Smart Keyboards voor iPad Pro

10. Overige hoezen voor 9,7-inch iPad Pro

Heb je een 9,7-inch iPad Pro, dan is het aanbod eigenlijk iets groter dan op het eerste gezicht lijkt. In principe past namelijk elke hoes voor de iPad Air 2 ook op de nieuwste iPad Pro. Besluit je zo’n hoes te nemen, dan moet je wel rekening houden met een paar nadelen. Zo zijn de speakers niet altijd vrij, waardoor het geluid niet optimaal kan klinken. Gaat het om een hoes voor de achterkant, dan kan het ook zo zijn dat de flitser bedekt blijft, waardoor je deze niet kunt gebruiken. Bij een Smart Cover sluit deze niet helemaal mooi aan op het scherm, vanwege andere magneetpunten. Houd hier dus rekening mee als je besluit om een iPad Air 2-hoes te gebruiken op je kleine iPad Pro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juni 2016
Categorie Accessoires
Onderwerpen beschermhoes, ipad pro