Magic Keyboard 2 review: oude en nieuwe toetsenbord naast elkaar

Bluetooth toetsenborden voor Apple TV (en andere Apple-apparaten)

Ben je op zoek naar een mooi draadloos toetsenbord voor je Apple TV of één van je andere Apple-apparaten? Wij geven je enkele suggesties waar je mee op weg kan, zodat je sneller kunt typen.

Op de Apple TV kun je op meerdere manieren tekst invoeren. Veruit de makkelijkste manier is een draadloos Bluetooth toetsenbord, zodat je op een echt toetsenbord wachtwoorden en zoektermen kunt invullen. In deze gids tonen we 6 Bluetooth-toetsenborden, waarmee jij sneller typt op je Apple TV.

Magic Keyboard 2 review: oude en nieuwe toetsenbord naast elkaar
Er zijn natuurlijk nog meer manieren om tekst in te voeren op de Apple TV, bijvoorbeeld met de Siri Remote (of Apple Remote voor oudere modellen) of via de Remote-app op je iPhone of iPad. Een Bluetooth toetsenbord is voor langere teksten het meest comfortabel.

Bluetooth toetsenborden voor Apple TV

Er is heel veel keus op het gebied van draadloze toetsenborden en in principe kun je bijna alle modellen zonder problemen gebruiken. Ook zogenaamde iPad-toetsenborden, waar vaak een hoes aan vast zit, werken met de Apple TV. Mocht je op zoek zijn naar een stijlvol en geschikt toetsenbord om aan de slag te gaan met je Apple TV, dan vind je hieronder vier handige en mooie suggesties.

Let erop dat je voor toetsenbordondersteuning op de vierde generatie Apple TV minstens tvOS 9.2 nodig hebt. Deze verschijnt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2016.

Apple Magic Keyboard

Wil je een toetsenbord dat past bij al je andere Apple-apparaten, dan is Apple’s eigen draadloze toetsenbord een goede optie. Het Apple Magic Keyboard is onlangs nog vernieuwd met een strakker design en oplaadbare batterij. Deze laad je op via een Lightning-kabel die ook bij het pakket geleverd wordt. Het toetsenbord werkt met het schaarmechanisme, waardoor de toetsen steviger aanvoelen. De grootste verbetering ten opzichte van het oude model is echter de oplaadbare batterij, waardoor je geen aparte batterijen meer heeft te verwisselen. Wil je weten wat wij van het Magic Keyboard vinden, dan lees je hier ons Apple Magic Keyboard review.

Bekijk het Apple Magic Keyboard: €119,00
Bekijk het Apple Wireless Keyboard (oude model): €74,99

Magic-Keyboard

Logitech K380 – Draadloos Bluetooth Toetsenbord

Het goedkoopste toetsenbord in ons lijstje is dit draadloze toetsenbord van Logitech. Dit toetsenbord is verkrijgbaar in twee kleuren: blauw en zwart. Een handige optie van dit toetsenbord zijn de schakeltoetsen. Met deze toetsen kun je tot drie apparaten koppelen, waardoor je sneller kunt wisselen. Het toetsenbord is gemaakt van plastic, weegt 423 gram en heeft ronde knoppen, waardoor hij een wat speelser uiterlijk heeft. De Logitech K380 werkt op twee AAA-batterijen en moet volgens de maker maar liefst twee jaar meegaan.

Bekijk het Logitech K380 – Draadloos Bluetooth Toetsenbord: €42,99

Logitech K380 Draadloze toetsenbord.

Logitech K810 Illuminated – Draadloos Bluetooth Toetsenbord

Ben je op zoek naar een luxer toetsenbord, maar vind je het bedrag van Apple’s Magic Keyboard te hoog, dan is het K810 Illuminated – Draadloos Bluetooth Toetsenbord van Logitech een goede oplossing. In tegenstelling tot het vorige toetsenbord, is dit duurdere toetsenbord afgewerkt met geborsteld aluminium, wat het een duurdere uitstraling geeft. Het toetsenbord is wel zwaarder met zijn 591 gram. Ook op dit toetsenbord vind je drie schakeltoetsen om te wisselen tussen gekoppelde apparaten. En extra handig voor in het donker: dit toetsenbord heeft verlichte toetsen, waardoor je ook in het donker makkelijk verder kunt typen. Bovendien heeft deze een ingebouwde accu en meegeleverde oplaadkabel, zodat je geen batterijen hoeft te verwisselen.

Bekijk het Logitech K810 Illuminated – Draadloos Bluetooth Toetsenbord: €78,10

Logitech K810 Illuminated toetsenbord.

Rapoo E6350

Dit simpele toetsenbord van Rapoo is het lichtste toetsenbord uit onze selectie en weegt maar 169 gram. De Rapoo E6350 heeft een oplaadbare accu die 20 uur mee gaat en je laadt hem zo op via de meegeleverde kabel. Dit no-nonsense toetsenbord heeft verder alle standaard toetsen, maar mist speciale functies als de schakeltoetsen. Wil je het toetsenbord dus voor meer apparaten gaan gebruiken, dan is het wisselen tussen die apparaten wat meer werk.

Bekijk het Rapoo E6350-toetsenbord: €44,99

Rapoo E6350-toetsenbord.

Microsoft Universal Mobile Keyboard

Ook Microsoft heeft een eigen toetsenbord uitgebracht die je met meerdere apparaten kan gebruiken, zoals smartphones en tablets. Dit kleine compacte toetsenbord neem je makkelijk met je mee en heeft ook een aparte standaard voor je smartphone of tablet, zodat je deze tijdens het typen rechtop kan zetten. Met de schuifknop wissel je makkelijk tussen drie verschillende apparaten en de ingebouwde batterij gaat tot zes maanden mee.

Bekijk het Microsoft Universal Mobile Keyboard: €63,99

Microsoft Universal Mobile Keyboard.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt januari 2016
Categorie Accessoires
Onderwerpen bluetooth, toetsenbord
Device Apple TV
Software tvOS