Zo verstuur je stickers in WhatsApp

Gebruik stickers in WhatsApp-berichten! Hoe dit moet leggen we uit in deze tip over WhatsApp stickers, waarbij je speciale apps nodig hebt.

Steeds meer berichtenapps zoals Facebook Messenger en iMessage maken gebruik van stickers. In WhatsApp zijn stickers nog niet standaard aanwezig, maar je kunt ze simpel toevoegen via speciale apps.

Sticker invoegen in WhatsApp-bericht

Het toevoegen van een sticker in een WhatsApp-bericht gaat als volgt:

  1. Open de speciale app, bijvoorbeeld Stickers For WhatsApp.
  2. Blader door de plaatjes en kies de sticker die je wilt gebruiken. Tik erop.
  3. Ga in WhatsApp Messenger naar het vakje waarin je het bericht moet tikken.
  4. Houd je vinger op het scherm gedrukt en kies Plakken.

whatsapp sticker invoegenVeel sticker-apps bieden echter ook de mogelijkheid om de sticker vanuit de app te versturen met WhatsApp. Ook zijn er sticker-apps die een toetsenbord bevatten, waardoor je via dat speciale toetsenbord in WhatsApp zelf een sticker kunt selecteren en versturen.

Sticker-apps voor WhatsApp

Er zijn allerlei apps waarmee je Stickers kunt toevoegen aan WhatsApp. Een voorbeeld is Stickers For WhatsApp, maar als je in de App Store zoekt vind je nog veel meer voorbeelden.

De meeste Sticker-apps voor WhatsApp bevatten een aantal gratis stickers. Als je meer wilt kun je een pakket met meer stickers aanschaffen voor prijzen rond €1 tot €2.

Meer WhatsApp tips? Check ons overzicht waarin we alle WhatsApp tips en gidsen op een rij zetten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt november 2017
Categorie Apps
Onderwerpen sociale netwerken, whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp