AirPods Pro 2022 opladen Apple Watch-lader

Zo schakel je het oplaadgeluidje uit op de AirPods Pro 2022

Heb je de nieuwste AirPods Pro, dan zul je gemerkt hebben dat ze een geluidje geven als je de stroomkabel aansluit. Maar niet iedereen vindt dit oplaadgeluid prettig. Zo kun je het uitschakelen.

Geen geluidseffecten op AirPods meer

Het oplaadgeluidje is mogelijk dankzij de ingebouwde speaker in de nieuwste AirPods Pro 2022. Daardoor zijn ze in staat om ook een harder geluid af te spelen als je ze aan het zoeken bent. De ingebouwde U2-chip helpt daar nog eens extra bij. De speaker speelt ook een geluid af als je het AirPods-doosje op de lader aansluit. Dit kan een MagSafe Charger, een Qi-lader of een Lightning-kabel zijn: in alle gevallen hoor je een duidelijke “ping!”. Dit kan vervelend zijn als je ’s avonds bij het naar bed gaan je AirPods wilt opladen en je partner ligt al te slapen. Ook trek je steeds de aandacht als je bijvoorbeeld op een druk kantoor je AirPods op de lader legt. Vind je het vervelend, dan kun je het geluidje uitschakelen.

Zo kun je het AirPods oplaadgeluid uitschakelen

  1. Koppel de AirPods Pro 2022 met je iPhone.
  2. Open de Instellingen-app op je iPhone.
  3. Tik op je AirPods, vlak onder het Apple ID.
  4. Je gaat nu rechtstreeks naar de instellingen van je AirPods.
  5. Blader omlaag en zet de schakelaar uit bij Schakel geluidseffecten oplaadcase in.

AirPods geluidseffecten uitschakelen

Als de schakelaar grijs is, kan dit zijn omdat je aan het opladen bent. Haal het AirPods-doosje even van de lader en probeer het opnieuw. Hoe je je AirPods kunt opladen en de batterijstatus opvraagt lees je in een aparte tip. Wil je een langere levensduur voor je oortjes? Check dan eens onze tip over de AirPods geoptimaliseerd opladen.

Bekijk ook

Zo kun je je AirPods opladen en de batterijstatus opvragen

De AirPods opladen gaat eenvoudig via de oplaadcase die je erbij krijgt. In deze tip lees je meer over de AirPods opladen en gebruik van de oplaadcase, zowel de 'gewone' als de draadloze varianten.

De AirPods Pro 2022 liggen momenteel in de Apple Store voor de adviesprijs van €299,-. Je kunt bij andere winkels kijken of je een lagere prijs kunt scoren:

AirPods Pro

De AirPods Pro zijn Apple's extra uitgebreide en geavanceerde draadloze oordopjes. De AirPods Pro hebben ruisonderdrukking, een Transparantie-modus en een in-ear design met verwisselbare oorkussentjes. Lees alles over de AirPods Pro: van de prijs tot functies en tips. In 2022 heeft Apple de tweede generatie AirPods Pro uitgebracht, met nieuwe H2-chip, vernieuwde oplaadcase en meer. Twijfel je tussen de modellen, check dan ons artikel AirPods vergelijken. Wil je AirPods kopen, dan vind je bij ons alle aanbieders. Voor de beste deals check je ons artikel met AirPods-aanbiedingen.

AirPods Pro