Beats-producten

Beats Flex: de goedkope draadloze oordopjes van Apple

Beats Flex zijn de goedkoopste draadloze oordopjes die je bij Apple kunt kopen. Ontdek alles over de functies, eigenschappen en of deze oortjes iets voor jou zijn.

Prijs (vanaf €49,95)

Beats Flex: goedkoop en draadloos

Lees hier alles over de Beats Flex, de goedkopere opvolger van de BeatsX. Het zijn draadloze in-ear oordopjes met nekband die je voor €49,95 kunt aanschaffen. Ze zijn ondanks hun relatief lage prijs toch robuust gebouwd en zijn ideaal voor dagelijks gebruik. Je kunt er muziek mee luisteren, maar de audiokwaliteit is niet optimaal. Bekijk ons overzicht van Bluetooth-oordopjes voor opties die meer op muziek luisteren zijn gericht. Bij deze oortjes kun je kiezen uit meerdere kleuren.

Beats Flex in het kort

  • Kleuren: zwart, lichtblauw, geel en lichtgrijs
  • Processor: Apple W1-chip
  • Werkt met: Siri
  • Type: draadloos met nekband, in-ear met rubberen oortips
  • Oortips: meegeleverd in 4 maten
    Batterijduur: 12 uur
  • Gewicht: 18,6 gram
  • Connectiviteit: Bluetooth 5.0 met de profielen Handsfree (HFP), Hoge kwaliteit audio (aptX) en standaard audio (A2DP)
  • Adviesprijs: €49,95 bij Apple, elders soms goedkoper

Beats Flex in kleuren

Prijs van de Powerbeats Pro

De Powerbeats Pro hebben een adviesprijs van 49,95 euro bij Apple. Bij andere winkels vind je vaak dezelfde prijs, al kun je ook wel eens aanbiedingen aantreffen waarbij de prijs zakt naar zo’n 40 euro. Ze worden erg compleet geleverd en hebben een goede bouwkwaliteit, waardoor ze wat ons betreft een goede investering zijn. Hieronder zie je de actuele prijzen.

Beats Flex in grijs

Functies Beats Flex

De Beats Flex werden in oktober 2020 aangekondigd als draadloze oortjes met nekband. Ze vervangen de BeatsX in het assortiment, terwijl tegelijk ook de urBeats 3 uit het assortiment zijn verdwenen. De oordopjes heb een W1-chip van Apple om draadloos verbinding te maken met je Apple-apparaten. Het is dezelfde chip als in de originele AirPods en de vorige BeatsX, maar voor een vriendelijker prijsje. Je krijgt geen oplaadcase meegeleverd, zoals bij de andere Beats-oortjes en AirPods. Dat laatste hoeft geen probleem te zijn, want Apple belooft dat je tot 12 uur muziek kunt luisteren op één acculading. Dat is langer dan de BeatsX (8 uur). Zijn ze leeg, dan kun je na 10 minuten opladen met de meegeleverde USB-C-kabel weer anderhalf uur vooruit. De BeatsX werkten voorheen met Lightning.

Aan beide kanten vind je een verdikking in de nekband. De ene kant bevat de aan/uitknop met een statuslampje, terwijl je aan de andere kant knoppen vindt voor volume, pauzeren, vooruit en achteruit spoelen en Siri activeren. Ook vind je hier de oplaadpoort met USB-C-aansluiting.

Beats Flex muziek luisteren

Beats Flex vs EarPods

Sinds de iPhone 12 is Apple gestopt mte het meeleveren van bedrade EarPods. Dit is bedoeld als milieubesparende maatregel, maar voor Apple bespaart het ook geld. Je kunt deze oortjes nog wel los kopen voor €19. Wil je toch een stapje hoger, dan kun je voor de Beats Flex kiezen. Deze hebben de volgende voor- en nadelen:

+ Meer kleuren dan de EarPods, namelijk zwart, grijs, geel en blauw
+ Draadloos, dus geen lastige kabels
+ Passieve ruisonderdrukking, door afscherming van je gehoorgang
+ Goede bouwkwaliteit
+ Dankzij W1-chip meer functies, zoals makkelijk koppelen

– In-ear oortjes vindt niet iedereen prettig zitten
– Nekband, niet volledig draadloos

Beats Flex in de kleur zwart

W1-chip in Beats Flex

De Beats Flex zijn voorzien van een W1-chip. Dit is de voorganger van de H1-chip die je in de nieuwste AirPods vindt. Je kunt hierdoor gemakkelijk koppelen en Siri gebruiken, maar je mist wel een aantal functies, zoals Hé Siri, berichten laten voorlezen door Siri en makkelijk wisselen tussen apparaten. De oortjes zijn voorzien van Bluetooth 5.0 en zijn ook geschikt voor Android-toestellen. Er is een losse Beats-app voor Android verkrijgbaar om aanpassingen te doen, zoals naam wisselen en batterijstatus bekijken. Voor iPhone-gebruikers zijn deze opties al standaard aanwezig in iOS.

Beats Flex kleuren

Beats Flex review

We hebben ook een review over deze oortjes gemaakt. Dit is onze conclusie:

Apple noemt de Beats Flex niet voor niets “draadloze oortjes voor de hele dag”. Dat is ook precies hoe ik ze heb gebruikt: als een soort hedendaagse Bluetooth-headset die altijd bij de hand is op moment dat je iets wilt luisteren. Of dat nu een filmpje of een muziekfragment is, maakt niet uit.

Veel mensen zullen deze oortjes vooral om twee redenen kopen: vanwege de lage prijs en omdat ze er goed uitzien. Op beide punten scoren de Beats Flex een 9 uit 10. Je krijgt een behoorlijk complete in-ear met nekband, waarmee je de hele dag rond kunt lopen. De Flex zijn wat mij betreft de €50 zeker waard. Als je nu nog met EarPods rondloopt zou ik ze ook aanraden, omdat je wat vrijer bent in je bewegingen. Ze zien er goed uit, de batterijduur is goed en voor dagelijkse audiotaken laten ze niets te wensen over. Omdat Beats-producten vaak lang op de markt blijven is dit een goede investering en voor een Apple-product zijn ze verrassend goedkoop.

Je leest de volledige Beats Flex review elders op onze website.

Bekijk ook

Beats Flex review: goed genoeg als vervanger van de standaard oortjes?

In deze review van de Beats Flex oordopjes kijken we of ze een goede vervanger zijn van de EarPods, die Apple niet meer meelevert. Ze zijn draadloos met nekband en erg betaalbaar voor een Apple-product.

Beats Flex geel close-up

Beats Flex kopen

De Beats Flex zijn verkrijgbaar voor €49,95 bij Apple, maar eigenlijk maakt het niet uit waar je ze koopt omdat bijna alle winkels nog de adviesprijs hanteren. Als je geduld hebt kun je ook wachten tot ze ergens zijn afgeprijsd, zoals wij hebben gedaan.

Informatie

Laatst bijgewerkt
maart 2021
Device
Beats Flex