Tim Cook op Apple Watch-wijzerplaat.

Zo stel je een Live Photo of gif in als wijzerplaat op je Apple Watch

Wist je dat een Live Photo of gif kan instellen als Apple Watch-wijzerplaat? Hierdoor krijg je telkens een leuke animatie als je op je horloge kijkt. In deze tip lees je hoe je dit doet.

Live Photo op je wijzerplaat

Vind je de wijzerplaat van de Apple Watch wat statisch of te saai? Je kan deze in beweging zetten met een Live Photo of een gif op je wijzerplaat. Hierdoor speelt er telkens een kort filmpje af zodra je op je horloge kijkt. Via een eenvoudig trucje kan je nagenoeg elke gif als wijzerplaat instellen. Wij laten je stap voor stap zien hoe je dat doet.

Live Photo als Apple Watch wijzerplaat

Live Photos zijn Apple’s korte bewegende foto’s van een aantal seconden. Het is eigenlijk Apple’s eigen variant van een gif. Alle recente toestellen kunnen Live Photos maken en afspelen en ook op de Apple Watch kun je ze bekijken. Hou er wel rekening mee dat een gif of Live Photo niet beweegt op de Apple Watch Series 5 als het always-on scherm aan staat. Wil je toch een bewegende wijzerplaat, schakel dan het always-on scherm op je Apple Watch uit.

Ben je zo ondersteboven van de Live Photo dat je deze als wijzerplaat wil? Dan kan dat! Volg simpelweg deze stappen:

 1. Kies op je iPhone de Live Photo die je als wijzerplaat in wil stellen.
 2. Pas eventueel de hoofdfoto aan. Dit is het shot dat gebruikt wordt bij het tonen van de stilstaande foto. Op de Apple Watch is dit het shot dat zichtbaar is als de foto niet beweegt. Tik hiervoor op Wijzig en versleep het witte kader onderaan naar de juiste plek. Tik dan op Stel in als hoofdfoto.

Live Photo op wijzerplaat instellen.

 1. Tik op het deelicoontje linksonder.
 2. Kies in de onderste balk voor Maak wijzerplaat aan. Zie je de optie niet, ga dan helemaal naar rechts en tik op Meer om de optie in te schakelen.
 3. Kies voor Wijzerplaat Foto’s.
 4. Pas eventueel enkele andere instellingen aan, zoals de plaatsing van de tijd en de complicaties.
 5. Tik op Voeg toe.

Zodra je nu op je horloge kijkt, zie je de foto tot leven komen op je wijzerplaat. Je kan zoveel Live Photo’s als wijzerplaat instellen als je zelf wil.

Gif als Apple Watch wijzerplaat instellen

Heb je geen geschikte Live Photo? Dan kan het ook met een gif! Je gebruikt hiervoor de Giphy-app, waarmee je een gif kan omzetten naar een Live Photo. Dit werkt zo:

 1. Download de Giphy-app (link).
 2. Zoek de gif op die je in wil stellen.
 3. Tik op de drie puntjes aan de rechter kant.
 4. Kies voor Convert to Live Photo en selecteer de optie Fit to Screen.

Gif omzetten in een Live Photo.

 1. Ga nu naar de Foto’s-app en open de opgeslagen gif.
 2. Stel een hoofdfoto in. Tik hiervoor op Wijzig en versleep het witte kader onderaan naar de juiste plek. Kies dan voor Stel in als hoofdfoto.
 3. Tik op het deelmenu linksonder.
 4. Kies in de onderste balk voor Maak wijzerplaat aan. Zie je de optie niet, ga dan helemaal naar rechts en tik op Meer om de optie in te schakelen.
 5. Kies voor Wijzerplaat Foto’s.
 6. Pas eventueel enkele andere instellingen aan, zoals de plaatsing van de tijd en de complicaties.
 7. Tik op Voeg toe.

Gif op Apple Watch-wijzerplaat.

De gif wordt nu automatisch afgespeeld zodra je op je horloge kijkt.

Wist je dat je ook op je iPhone een bewegende gif als wallpaper kan instellen? Dat werkt op een soortgelijke manier. In onze tip lees je hoe dat werkt.

Bekijk ook

Bewegende wallpaper van je favoriete gif: zo doe je dat

Dankzij Giphy kun je een gif instellen als bewegende achtergrond. Door de gif om te zetten in een Live Photo en deze in te stellen als wallpaper, zet je je toegangsscherm in beweging.

Meer tips voor Live Photos
Als je meer uit je Live Photos wil halen, moet je zeker onze tips checken:

Bekijk ook

Live Photos: alles over de bewegende foto's op iPhone en iPad

Met Live Photos breng je stilstaande plaatjes tot leven. Een Live Photos is namelijk een bewegende foto, vergelijkbaar met een korte video of gif. Wat is het precies, op welke toestellen werken Live Photos en wat kun je ermee? In deze uitleg lees je er alles over.
Bekijk ons complete iPhone tipsoverzicht. Met honderden iPhone tips bespreken we bijna elke instelling en mogelijkheid!

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch