Live Photos bewerken.

Live Photo omzetten naar een normale foto, gif of video

Hoe kun je Live Photos omzetten, zodat je ze op allerlei apparaten kunt bekijken? Dat lees je in deze tip: Live Photos omzetten naar gifs, video's en stilstaande foto's, het kan allemaal.

Live Photos bewerken.

Heb je een Live Photo gemaakt, dan wil je die wellicht omzetten naar een normale foto. Bijvoorbeeld omdat je de foto met anderen wil delen, die niet beschikken over een geschikt apparaat. In deze tip lees je hoe je de Live Photo op twee manieren kunt omzetten naar een normale foto.

Live Photos kun je bekijken op een Apple Watch, Mac, iPod touch en iPhones, ook als er geen 3D Touch op zit. Hoe dit werkt lees je in onderstaande tip:

Wil je de Live Photo delen met iemand die geen geschikt apparaat heeft, bijvoorbeeld vrienden met Android, Windows of een oudere Mac, dan kun je de foto het beste eerst omzetten. Deze tip legt uit hoe dat werkt.

Live Photo omzetten naar normale foto

Er zijn twee manieren om een Live Photo om te zetten naar een normale foto. De meest gemakkelijke manier is standaard in iOS te vinden: elke Live Photo kun je ook als normale foto opslaan, zonder animatie. Daarnaast zijn er los verkrijgbare apps waarmee je Live Photos naar normale foto’s kunt opslaan. Elke methode heeft z’n eigen voor- en nadelen.

Live Photo blauw icoon

Live Photo omzetten in iOS

Een Live Photo is in je camerarol te herkennen aan het blauwe cirkelicoontje. Je kunt de foto als volgt omzetten:

  1. Open de Foto’s-app op de iPhone (of ander geschikt apparaat).
  2. Kies de Live Photo die je wilt omzetten.
  3. Druk op Wijzig. Je ziet nu een blauw icoontje linksboven, om aan te geven dat het een Live Photo is.
  4. Tik eenmaal kort op het blauwe icoontje en de kleur zal veranderen naar wit.
  5. Druk op Gereed. Je kunt de foto nu via het deelmenu naar vrienden sturen.
  6. Met de knop Herstel kun je terug naar de originele foto mét animatie.

Een nadeel van deze methode is dat de camerarol niet wordt opgeruimd. Wil je ruimte besparen, dan heeft het dus geen zin om opslagruimte vrij te maken door al je Live Photos om te zetten. Kies in dat geval voor een van de volgende opties.

Lees voor meer mogelijkheden onze tip over Live Photos bewerken.

Live Photo omzetten met de Lean-app

Je kunt er ook voor kiezen om de Live Photos om te zetten met de Lean-app. Dit zorgt ervoor dat er meteen ruimte vrij wordt gemaakt. Lean verwijdert de animaties definitief, dus denk goed na voordat je een foto verwijdert. Om ervoor te zorgen dat je de foto’s die je in Lean stopt gemakkelijk terug kunt vinden, krijgen ze exact dezelfde metadata als de oorspronkelijke Live Photo. Na het bewerken van je foto’s laat Lean precies zien hoeveel ruimte je zojuist hebt vrijgemaakt. Vooral handig voor eigenaren van een 16GB iPhone 6s.

Live Photo omzetten naar gif

Wil je je Live Photo delen met vrienden die geen geschikt iDevice hebben en wil je dat de animatie zichtbaar blijft? Dan kun je je Live Photo ook omzetten naar een gifje of videobestand. Dit kan bijvoorbeeld met de apps Live GIF en Lively. Houd er rekening mee dat de kleuren van je foto’s er in gif-formaat wat minder indrukwekkend uitzien, aangezien de animaties in maximaal 256 kleuren worden uitgevoerd.

Live Gif verandert je Live Photos in gifjes.

Live Photo omzetten met Live GIF

Zodra je de app Live GIF opstart (en toegang geeft tot je fotobibliotheek) zal de app automatisch de Live Photos opzoeken in je camerarol. Vervolgens selecteer je de foto’s die je wilt omzetten. Daarna kun je ze meteen delen als gif of als videobestand. Vanuit Live GIF kun je de foto’s delen via iMessage, email of op populaire sociale netwerken. Ook kun je er voor kiezen om het omgezette bestand op te slaan in je camerarol.

Live Photo omzetten met Lively

Lively is een andere app waarmee je je Live Photos naar gifjes kunt omzetten. Je kunt daarbij zelf de snelheid van de gif bepalen, tussen 0,5x en 2x. Het voordeel van Lively is dat de app gratis is, waarbij je drie gratis foto’s kan omzetten en exporteren, terwijl je bij Live GIF meteen moet betalen. Wil je een onbeperkt aantal foto’s omzetten, dan betaal je via een in-app aankoop.

Live Photo omzetten op de Mac

Je kunt een Live Photo ook op de Mac omzetten naar een gif of videobestand. Elke Live Photo wordt bewaard als een JPEG- en een MOV-bestand. Zo kun je ze omzetten:

  1. Sluit de iPhone met een kabeltje aan op de Mac.
  2. Open de Fotolader en wacht tot de foto’s in beeld zijn.
  3. De Live Photo is te herkennen als MOV. Klik erop en download het filmpje naar je desktop.

Live Photo selecteren op de Mac

  1. Bewerk de video met je favoriete videoprogramma of open de MOV-bestand met GIF-software (bijvoorbeeld GIF Brewery by Gfycat.

Je kunt de gif die je hebt gemaakt ook uploaden via Giphy en vervolgens delen op Facebook.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt december 2017
Categorie Foto
Onderwerpen foto's, live photos