Live Photos op meerdere apparaten

Live Photos bekijken op iPhone, Apple Watch, iPad, Mac en meer

Live Photos bekijken is mogelijk op een iPhone, Apple Watch, Mac, iPad of iPod touch. In deze tip lees je hoe je de animaties van Live Photos zichtbaar krijgt op alle devices.

Sinds de iPhone 6s kun je met heel veel Apple-apparaten zogenaamde Live Photos maken. Dat zijn bewegende foto’s van een paar seconden, waar soms ook geluid bij zit. Maar hoe bekijk je zo’n Live Photo? Hoe kun je ze afspelen? Een Live Photo bekijken kan niet alleen op het apparaat waarmee je de foto maakt, maar ook op de Apple Watch, iPad en Mac. In deze tip lees je over het bekijken van een Live Photo op alle devices.

Live Photo bekijken op de iPhone

Live Photos herken je aan het cirkelvormige icoontje in de hoek van een foto. Om deze op een iPhone te bekijken en te laten bewegen, moet je een specifieke handeling uitvoeren. Dit is afhankelijk van het type iPhone waar je de foto op bekijkt:

 • iPhone met 3D Touch (iPhone 6s tot en met iPhone XS): open de foto en druk stevig op het scherm.
 • iPhone zonder 3D Touch (iPhone SE, iPhone XR en iPhone 11 en nieuwer): open de foto en hou je vinger op het scherm.

Zolang je je vinger op het scherm houdt, blijft de foto bewegen tot de animatie afgelopen is. Wil je hem opnieuw kijken, haal je vinger dan van het scherm en raak het scherm opnieuw aan. Heb je een Live Photo ontvangen via bijvoorbeeld iMessage, open deze dan eerst schermvullend.

Live Photos maken.

Live Photo bekijken op Apple Watch

Je kunt Live Photos bekijken op een Apple Watch. Het werkt als volgt:

 1. Zorg dat je een Live Photo hebt ontvangen en sla deze op in de Foto’s-app.
 2. Synchroniseer het album met de Live Photo met je Apple Watch. Dat doe je via de Watch-app op je iPhone via Foto’s > Foto’s uit album.
 3. Open de Foto’s-app op de Apple Watch.
 4. Leg één vinger op het scherm.
 5. De Live Photo gaat nu bewegen. Zodra je loslaat stopt de animatie.

Live Photo als wijzerplaat op je Apple Watch
Je kunt Live Photos ook als wijzerplaat op je Apple Watch gebruiken. De animatie vindt plaats zodra je op de klok kijkt. In onze aparte tip lees je hoe je dit instelt.

Bekijk ook

Zo stel je een Live Photo of gif in als wijzerplaat op je Apple Watch

Wist je dat een Live Photo of gif kan instellen als Apple Watch-wijzerplaat? Hierdoor krijg je telkens een leuke animatie als je op je horloge kijkt. In deze tip lees je hoe je dit doet.

Live Photo bekijken op een iPad of iPod touch
Live Photos kun je ook bekijken op een iPad of iPod touch, zelfs als deze niet geschikt zijn om een Live Photo te maken. Dit werkt op toestellen met iOS 9 of nieuwer. De animatie tot leven laten komen doe je als volgt:

 1. Zorg dat je een Live Photo hebt ontvangen. Deze is te herkennen aan een cirkelicoontje.
 2. Ga naar de Foto’s-app op je iPad of iPod touch.
 3. Leg één vinger op het scherm en de animatie wordt actief.
 4. Zodra je je vinger loslaat, stopt de animatie.

Je kunt Live Photos ook bekijken in iMessage, dus je hoeft foto’s die je ontvangt niet eerst op te slaan in de camerarol.

Live Photos bekijken op de Mac

Je kunt ook op de Mac een Live Photo bekijken. Hiervoor heb je een MacBook of Mac nodig waarop minimaal El Capitan is geïnstalleerd.

 1. Ga naar het overzicht met foto’s in de Foto’s-app.
 2. Open de gewenste foto.
 3. In de hoek van de foto verschijnt het Live-icoontje. Hou je pijltje hierop om de foto te laten bewegen.

Foto's op Mac

Ook hier geldt dat je in iMessage de foto eerst schermvullend moet openen. Hou daarna het pijltje op het Live-icoontje om hem te laten bewegen.

Wil je nog meer uit Live Photos halen? Lees dan onze tips en gidsen over Live Photos op iPhone, iPad en meer:

Bekijk ook

Live Photos: alles over de bewegende foto's op iPhone en iPad

Met Live Photos breng je stilstaande plaatjes tot leven. Een Live Photos is namelijk een bewegende foto, vergelijkbaar met een korte video of gif. Wat is het precies, op welke toestellen werken Live Photos en wat kun je ermee? In deze uitleg lees je er alles over.

Live Photos

Alles over Live Photos, de geanimeerde foto's die je op de iPhone en iPad maakt. Live Photos zijn korte bewegende foto's, vergelijkbaar met gifs. Ze zijn geïntroduceerd in 2015 en je kunt ze op vrijwel alle devices van Apple maken én bekijken.

Live Photos