Tim Cook in een gif en Live Photo op achtergrond.

Bewegende wallpaper van je favoriete gif: zo doe je dat

Dankzij Giphy kun je een gif instellen als bewegende achtergrond. Door de gif om te zetten in een Live Photo en deze in te stellen als wallpaper, zet je je toegangsscherm in beweging.

Live Photos zijn bewegende foto’s die je kunt activeren door hard op het scherm te drukken of om deze ingedrukt te houden. Hierdoor komen je foto’s tot leven, wat bij bepaalde plaatjes een leuk effect geeft. Je kunt zo’n Live Photo ook als wallpaper instellen, zodat de achtergrond beweegt. Maar hoe kom je aan een Live Photo van je favoriete moment? Dankzij Giphy kun je nu elke gif omzetten naar een bewegende achtergrond. In deze tip lees je hoe je dit doet.

Tim Cook in een gif en Live Photo op achtergrond.

Gif als bewegende wallpaper

Giphy is veruit de populairste dienst als gaat om bewegende gifs. Via de Giphy-website en Giphy-app heb je toegang tot een grote bibliotheek aan bewegende plaatjes. Met de Giphy-app kun je een gif eenvoudig omzetten in een Live Photo, zodat je deze vervolgens als achtergrond op het toegangsscherm kunt instellen. Hiervoor doe je het volgende:

  1. Open de Giphy-app.
  2. Zoek een gif op die je als achtergrond wil instellen.
  3. Tik op de drie puntjes naast de Twitter-knop, onder de gif.
  4. Vervolgens selecteer je het Live Photos-icoontje, te herkennen aan de cirkels met stippelrandje.
  5. Kies nu de optie Save as Live Photo (Fit to Screen).
  6. De gif zal nu omgezet worden als Live Photo. Ga nu naar de Foto’s-app en selecteer de aangemaakte Live Photo.
  7. Tik op het Delen-menu en selecteer Gebruik als achtergrond. Zorg ervoor dat Live Photo ingeschakeld is en tik op Stel in.
  8. Als laatste stap kies je nu de optie Toegangsscherm.

Gif omzetten in Live Photo met Giphy.

Nu je de achtergrond ingesteld hebt, hoef je alleen maar stevig op het scherm te drukken om je achtergrond tot leven te laten komen. Let er dus op dat dit alleen werkt met toestellen die 3D Touch ondersteunen. Het werkt dus alleen op de iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7 en iPhone 7 Plus.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt mei 2017
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen gif, wallpaper