Live Photo op een iPhone

De beste apps voor je Live Photos

Met deze apps voor Live Photos geef je je bewegende foto's een filter of zet je ze om naar video of gif. Deze applijst bevat ook alternatieve apps voor mensen die geen geschikt toestel voor Live Photos hebben.

Je kunt op de nieuwste iPhones Live Photos maken. Inmiddels zijn er talloze apps verschenen waarmee je die Live Photos nog leuker kunt maken, of kunt omzetten naar een gifje. Hieronder stallen we de beste Live Photos-apps aan je voor. In iOS 10 wordt het trouwens mogelijk om Live Photos meteen te bewerken, zonder dat je apps van derden nodig hebt.

Live Photo op een iPhone

Live Photos-apps en alternatieven

Live Photos zijn foto’s die je op de iPhone 6s en nieuwere toestellen maakt. Als je op de sluiterknop drukt neemt de iPhone nog 3 seconden bewegend beeld op, zodat je beweging ziet terwijl de foto werd gemaakt. Vooral bij sport-, kinder- en dierenfoto’s kan dat een leuk effect hebben. Je kunt de Live Photos nog niet bewerken, maar met de apps in dit overzicht voeg je effecten toe en zet je ze om naar GIF, video en andere formaten. Met aanbevelingen voor alternatieven, voor als je toestel niet geschikt is voor Live Photos.

iCulture adviseert: Motion Stills

Motion Stills is een app van Google, die goed laat zien hoe het bedrijf sprongen vooruit heeft gemaakt op het gebied van beeldbewerking. Motion Stills is de app die Apple eigenlijk standaard op de iPhone 6s en 6s Plus had moeten meeleveren. Met deze app zet je je Live Photo om naar een GIF, die je op elk platform kunt delen. De app stabiliseert ook het beeld. Motion Stills laat zien welke Live Photos je hebt en biedt aan om er een videoloop van te maken, waarbij het optimale start- en eindpunt wordt bepaald. Onscherpe beelden worden daarbij automatisch weggesneden. Het levert kleine filmpjes op die je met anderen kan delen via je favoriete berichtenapp of sociale netwerk. Een internetverbinding is niet nodig, omdat de bewerking plaatsvindt op je toestel.


RotateLive

De app Rotate kan maar één ding en dat is het roteren van foto’s. Vooral als je voorovergebogen over het wiegje van een baby staat, kan het zomaar gebeuren dat de iPhone niet meer weet wat boven of onder is. Je foto staat dan geroteerd in je camerarol en het lukt niet meer om te bewerken. Gelukkig helpt RotateLive je uit de brand. Deze app roteert de foto 90, 180 of 270 graden, zonder kwaliteitsverlies en zonder dat de animatie verloren gaat.


Gifa

Wil je een meme maken – je weet wel, zo’n foto met grappig opschrift – dan moet je Gifa hebben. Deze app zet je Live Photo om naar een ander formaat, waarbij je ook teksten op het scherm kunt zetten. De apps is gratis te gebruiken, maar om het watermerk te verwijderen en een onbeperkt aantal opschriften op de foto’s te zetten moet je een in-app aankoop doen. Overigens kun je ook met Workflow je Live Photos automatisch omzetten naar gifs… maar dan staat er geen opschrift op.


Filllter

Met Filllter kun je filters toevoegen aan je Live Photos. Je kunt kiezen uit 18 filters, waarbij je ook het formaat, de beeldverhouding, helderheid, contrast, verzadiging en andere eigenschappen van de foto kunt aanpassen. Vervolgens sla je de foto op Instagram, Facebook, Twitter of Flickr op. Delen via iMessage of e-mail kan ook. De fotofilters zijn vergelijkbaar met Instagram, dus je begrijpt meteen hoet het werkt.


Live Pictures Cam

Live Pictures Cam is een app voor mensen die geen iPhone 6s of nieuwer hebben. De functie is exact hetzelfde: zodra je de sluiterknop indrukt neemt de camera 3 seconden audio en video op. In de app is dit te herkennen aan een rode cirkel rondom de sluiterknop. Bij Live Pictures Cam heb je meer opties voor het instellen van de foto. De standaard Live Photos-functie pakt 3 seconden, maar in deze app kun je 3, 4, 5 of 8 seconden kiezen. Ook de framerate is zelf in te stellen met 15 tot 25 frames per seconde. Heb je liever dat Live Picture Cam geen audio meeneemt? Ook dat is eenvoudig in te stellen.


Alive

Alive is een app waarmee je filters en effecten kunt toevoegen aan je Live Photos. In de app staan al je Live Photos overzichtelijk opgesteld. Door er een te selecteren kun je de foto aanpassen met filters en effecten. Je hebt de keuze uit 29 verschillende filters, maar kunt ook handmatig de helderheid en het contrast aanpassen. Op elk moment kun je een preview bekijken van het eindresultaat. De foto sla je op als Live Photo, GIF, gewone foto of video.Live Studio

Met de app Live Studio kun je alle kanten op. Je kunt je Live Photos omzetten naar video of naar GIF, video’s omzetten naar Live Photos, GIF’s omzetten naar Live Photos, wat je maar wilt. Je kunt ze daarna makkelijk delen met vrienden. Ook kun je een burstfoto (snel gemaakte foto’s achter elkaar) omzetten naar een Live Photo. Met de speciale extensie kun je vanuit Safari meteen een Live Photo maken uit een gifje. Handig voor al je omzettingen.


Nog meer Live Photos-apps en alternatieven

Er zijn nog veel meer apps voor je Live Photos. Hieronder nog een paar suggesties:

  • intoLive - Live Wallpapers (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 9.1+) - Allerlei omzettingen van Live Photos naar video’s en gifs en omgekeerd. Je kunt ook een achtergrond toevoegen.
  • Live GIF (€2,29, iPhone/iPad, iOS 9.0+) - Live Photos opslaan als GIF en bewerken met andere GIF-fotobewerkers. Vanuit de app kun je snel delen naar Facebook, iMessage, Twitter, Email, Instagram en meer.
  • Boomerang from Instagram (gratis, iPhone/iPad, iOS 8.0+) - Deze app van Instagram is handig als je geen geschikt toestel voor Live Photos hebt. De app maakt snel een reeks foto’s achter elkaar en voegt ze samen tot een videootje.
  • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Met DSCO (van de makers van VSCO) maak je snel een GIF of korte video, ook als jouw toestel geen Live Photos ondersteunt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2016
Categorie Apps
Onderwerp live photos