iOS 11 Live Photos

De beste apps voor je Live Photos

Je kunt op de iPhone en iPad Live Photos maken. Er zijn talloze apps waarmee je die bewegende foto's nog leuker kunt maken of kunt omzetten naar een gifje. Hieronder stellen we de beste Live Photos-apps aan je voor.

Meer doen met Live Photos-apps

Met deze apps voor Live Photos geef je je bewegende foto’s een filter of zet je ze om naar video of gif. Deze applijst bevat ook alternatieve apps voor mensen die geen geschikt toestel voor Live Photos hebben.


Live Photo op een iPhone

Live Photos-apps en alternatieven

Live Photos zijn foto’s die je op de iPhone 6s en nieuwere toestellen maakt. Als je op de sluiterknop drukt neemt de iPhone nog 3 seconden bewegend beeld extra op, zodat je beweging ziet terwijl de foto werd gemaakt. Vooral bij sport-, kinder- en dierenfoto’s kan dat een leuk effect geven.

Als je alleen Live Photos wil bewerken, dan kan dat ook zonder speciale apps. In onderstaande tip lees je daar alles over.

iCulture adviseert: Motion Stills

Motion Stills is een app van Google, die goed laat zien hoe het bedrijf sprongen vooruit heeft gemaakt op het gebied van beeldbewerking. Motion Stills is de app die Apple eigenlijk standaard op de iPhone had moeten meeleveren. Met deze app zet je je Live Photo om naar een GIF, die je op elk platform kunt delen. De app stabiliseert ook het beeld. Motion Stills laat zien welke Live Photos je hebt en biedt aan om er een videoloop van te maken, waarbij het optimale start- en eindpunt wordt bepaald. Onscherpe beelden worden daarbij automatisch weggesneden. Het levert kleine filmpjes op die je met anderen kan delen via je favoriete berichtenapp of sociale netwerk. Een internetverbinding is niet nodig, omdat de bewerking plaatsvindt op je toestel.

Live Studio

Met de app Live Studio kun je alle kanten op. Je kunt je Live Photos omzetten naar video of naar GIF, video’s omzetten naar Live Photos, GIF’s omzetten naar Live Photos, wat je maar wilt. Je kunt ze daarna makkelijk delen met vrienden. Ook kun je een burstfoto (snel gemaakte foto’s achter elkaar) omzetten naar een Live Photo. Met de speciale extensie kun je vanuit Safari meteen een Live Photo maken uit een gifje. Handig voor al je omzettingen.

WhatsApp

Als je een Live Photo wil delen, heb je daar niet eens een aparte app voor nodig. WhatsApp werkt namelijk samen met Live Photos. Met een handig trucje kun je zo een Live Photo omzetten naar een gif, zodat iedereen de bewegende foto kan bekijken. Je doet dit door in een chat naar een fotoalbum en daar de Live Photo uit te kiezen. Voordat je deze selecteert, druk je er stevig op met 3D Touch en veeg je de Live Photo omhoog. Er verschijnt nu een menuutje, waar je kunt kiezen voor de optie Selecteer als GIF. Dit werkt dus alleen op toestellen met 3D Touch, vanaf de iPhone 6s en nieuwer.

Lifely

Met Lifely bekijk je al je Live Photos in één app bij elkaar. Net als bij Live Studio kun je met Lifely een Live Photo omzetten naar een gif of video, zodat je deze kan delen met al je vrienden. Als je een Live Photo eenmaal omgezet hebt in een gif, dan kun je hem nog helemaal aanpassen, zoals de afspeelsnelheid. Je kan zelfs nog een still uitkiezen uit het bewegende materiaal, zodat je net het juiste shot pakt.

Filllter

Met Filllter kun je filters toevoegen aan je Live Photos. Je kunt kiezen uit 18 filters, waarbij je ook het formaat, de beeldverhouding, helderheid, contrast, verzadiging en andere eigenschappen van de foto kunt aanpassen. Vervolgens sla je de foto op Instagram, Facebook, Twitter of Flickr op. Delen via iMessage of e-mail kan ook. De fotofilters zijn vergelijkbaar met Instagram, dus je begrijpt meteen hoe het werkt.

Meer Live Photos-apps en alternatieven

Er zijn nog veel meer apps voor je Live Photos. Hieronder nog een paar suggesties:

  • Wij kunnen op dit moment helaas niet de juiste gegevens tonen, Download - Live Pictures Cam is een app voor mensen die geen geschikte iPhone of iPad hebben. De functie is exact hetzelfde: zodra je de sluiterknop indrukt neemt de camera 3 seconden audio en video op.
  • intoLive - Live Wallpaper (gratis, iPhone/iPad + IAP, iOS 12.0+) - Allerlei omzettingen van Live Photos naar video’s en gifs en omgekeerd. Je kunt ook een achtergrond toevoegen.
  • Live GIF (€3,99, iPhone/iPad, iOS 12.1+) - Live Photos opslaan als GIF en bewerken met andere GIF-fotobewerkers. Vanuit de app kun je snel delen naar Facebook, iMessage, Twitter, Email, Instagram en meer.
  • Boomerang from Instagram (gratis, iPhone/iPad, iOS 8.0+) - Deze app van Instagram is handig als je geen geschikt toestel voor Live Photos hebt. De app maakt snel een reeks foto’s achter elkaar en voegt ze samen tot een videootje.

Meer tips voor Live Photos
Als je meer uit je Live Photos wil halen, moet je zeker onze tips checken:

Bekijk ons complete iPhone tipsoverzicht. Met honderden iPhone tips bespreken we bijna elke instelling en mogelijkheid!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Live Photos

Alles over Live Photos, de geanimeerde foto's die je op de iPhone en iPad maakt. Live Photos zijn korte bewegende foto's, vergelijkbaar met gifs. De Live Photos zijn geïntroduceerd in 2015, maar inmiddels vind je ze op alle apparaten.

Live Photos