FaceTime gesprek op iPad

Say cheese! Zo maak je een Live Photo tijdens een FaceTime-gesprek

Ben je aan het FaceTimen en wil je een leuk moment vastleggen? Met een druk op de knop maak je tijdens een FaceTime-gesprek een Live Photo. In deze tip lees je er alles over.

Videobellen via FaceTime is een leuke manier van communiceren, maar tegelijk is het nogal vluchtig. Na afloop van het gesprek heb je geen manier meer om terug te kijken, terwijl dat best aardig kan zijn als je een gesprek met een geliefde nog een keer kan terugzien. Gelukkig kun je de leukste momenten van een FaceTime-gesprek bewaren door met één druk op de knop een Live Photo te maken.

Live Photo maken tijdens FaceTime-gesprek

De functie Live Photos werd door Apple in 2015 geïntroduceerd, ten tijde van de iPhone 6s. Met een Live Photo wordt niet alleen het moment vastgelegd waarop je op de knop drukt, maar ook in een aantal seconden ervoor en erna. Door vervolgens met 3D Touch op de foto te drukken (of deze ingedrukt te houden) krijg je een kort filmpje te zien, inclusief geluid. Dat kan ook ideaal zijn voor een FaceTime-gesprek.

Live Photo tijdens FaceTime-gesprek inschakelen

Je kunt dus zo’n moment met een druk op de knop vastleggen tijdens een FaceTime-gesprek. Je moet daarvoor de functie eerst inschakelen:

  1. Ga naar de Instellingen-app.
  2. Ga naar FaceTime.
  3. Scroll naar onderen en zet de schakelaar bij FaceTime Live Photos aan.

FaceTime Live Photo inschakelen.

Het werkt ook op de Mac vanaf macOS High Sierra (met macOS 10.13.6 of macOS 10.14.4 of nieuwer):

  1. Open FaceTime.
  2. Klik linksboven op FaceTime > Voorkeuren.
  3. Vink de optie Sta toe dat Live Photos worden gemaakt tijdens videogesprekken aan.

Live Photos maken tijdens FaceTime op de Mac.

Live Photos tijdens FaceTime gebruiken

Nu je de functie ingeschakeld hebt, zie je tijdens een FaceTime-gesprek rechtsonder een sluiterknop. Tik hier tijdens een gesprek op om een Live Photo te maken van je gesprekspartner. Je eigen gezicht wordt niet in de foto meegenomen. De Live Photo wordt automatisch opgeslagen in de Foto’s-app, waar je hem na het gesprek kunt bekijken.

Er zijn twee zaken belangrijk om te weten bij het gebruik van deze functie:

  • Je kunt de functie alleen gebruiken als je gesprekspartner de instelling ook aan gezet heeft.
  • Zodra je een Live Photo maakt, krijgt je gesprekspartner hier in beeld een melding van. Je kunt dus niet stiekem een Live Photo maken.

Hoewel het maken van Live Photos met de camera alleen werkt op de iPhone 6s en nieuwer en de iPad Pro en nieuwer, werkt deze functie op álle iDevices waar iOS 12.1.4 of nieuwer op geïnstalleerd is, dus ook de iPhone 6. Op dit toestel kun je normaal gesproken geen Live Photos maken, maar tijdens een FaceTime-gesprek kan het wel. Je kunt achteraf de Live Photo bewerken om er een leuk effectje aan mee te geven.

Bekijk ons complete iPhone tipsoverzicht. Met honderden iPhone tips bespreken we bijna elke instelling en mogelijkheid!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2019
Categorie Foto
Onderwerpen facetime, live photos
Devices iPhone, Mac, MacBook
Software iOS 11, iOS 12, macOS 10.13 High Sierra