FaceTime gesprek op iPad

Say cheese! Zo maak je een Live Photo tijdens een FaceTime-gesprek

Ben je aan het FaceTimen en wil je een leuk moment voor eeuwig vastleggen? Met een druk op de knop maak je tijdens een FaceTime-gesprek een Live Photo. In deze tip lees je er alles over.

Videobellen via FaceTime is een leuke manier van communiceren, maar met een leuke functie vanaf iOS 11 en macOS High Sierra kun je de leukste beelden van een FaceTime-gesprek bewaren. Met een druk op de knop kun je namelijk een Live Photo tijdens een FaceTime-gesprek maken. Wij leggen je uit hoe je dat doet.

FaceTime gesprek op iPad

Live Photo maken tijdens FaceTime-gesprek

De functie Live Photos werd door Apple in 2015 geïntroduceerd, ten tijde van de iPhone 6s. Met een Live Photo wordt niet alleen het moment vastgelegd waarop je op de knop drukt, maar ook in een aantal seconden ervoor en erna. Door vervolgens met 3D Touch op de foto te drukken (of deze ingedrukt te houden) wordt het moment in beeld gebracht als een kort filmpje, inclusief geluid.

Je kunt dus zo’n moment met een druk op de knop vastleggen tijdens een FaceTime-gesprek. Je moet daarvoor de functie eerst inschakelen:

  1. Ga op je iPhone of iPad naar de Instellingen-app.
  2. Ga naar FaceTime.
  3. Scroll naar onderen en zet de schakelaar bij FaceTime Live Photos aan.

Live Photos maken tijdens FaceTime in iOS.

Het werkt ook op de Mac:

  1. Open FaceTime.
  2. Klik linksboven op FaceTime > Voorkeuren.
  3. Vink de optie Sta toe dat Live Photos worden gemaakt tijdens videogesprekken aan.

Live Photos maken tijdens FaceTime op de Mac.

Nu je de functie ingeschakeld hebt, zie je tijdens een FaceTime-gesprek rechtsonder een sluiterknop. Tik hier tijdens een gesprek op om een Live Photo te maken van je gesprekspartner. Je eigen gezicht wordt niet in de foto meegenomen. De Live Photo wordt automatisch opgeslagen in de Foto’s-app, waar je hem na het gesprek kunt bekijken.

Er zijn twee zaken belangrijk om te weten bij het gebruik van deze functie:

  • Je kunt de functie alleen gebruiken als je gesprekspartner de instelling ook aan gezet heeft.
  • Zodra je een Live Photo maakt, krijgt je gesprekspartner hier in beeld een melding van. Je kunt dus niet stiekem een Live Photo maken.

Hoewel het maken van Live Photos met de camera alleen werkt op de iPhone 6s en nieuwer en de iPad Pro en nieuwer, werkt deze functie op alle iDevices waar iOS 11 op geïnstalleerd is, naast de Macs met macOS High Sierra. Dat betekent dat je het ook kunt gebruiken op bijvoorbeeld de iPhone 6, het toestel waar je normaal gesproken geen Live Photo mee kan maken. Je kunt de Live Photo ook bewerken, zodat je een ander effectje kunt instellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt september 2017
Categorie Basisfuncties
Onderwerpen facetime, live photos
Devices iPhone, Mac, MacBook
Software iOS 11, macOS 10.13 High Sierra