Wijzerplaat kleur aanpassen

De kleur van de Apple Watch-wijzerplaat aanpassen: zo krijg je veel meer opties

Niet tevreden over de standaard wijzerplaten? Je kunt de kleur van de Apple Watch wijzerplaat aanpassen aan jouw voorkeuren. Met een schuifknop kies je precies de juiste tint. Maar het werkt niet bij alle kleuren.

Apple Watch-wijzerplaat in nieuwe kleuren

Bij het maken van een Apple Watch-wijzerplaat, kun je in veel gevallen een kleur kiezen. Standaard heb je al de keuze uit heel veel verschillende kleuren, maar wist je dat je nog veel meer opties hebt via allerlei verborgen knoppen? Je hebt daarbij drie mogelijkheden: seizoenskleuren sinds 2015, de standaardkleuren en zelfgekozen kleuren. We lopen ze alledrie met je langs. De functie is al beschikbaar sinds watchOS 8, maar niet iedereen zal deze mogelijkheden kennen.

Wijzerplaat in seizoenskleuren

Apple brengt sinds 2015 nieuwe Apple Watch-bandjes op de markt, in kleuren zoals zadelbruin en donkermarineblauw. Deze kleuren kun je ook op je wijzerplaat instellen, zodat alles een mooi geheel is qua kleur. Op de Apple Watch zijn alle seizoenskleuren aanwezig om in te stellen op je wijzerplaat. Weet je niet welk bandje je hebt of in welk seizoen jouw bandje is uitgebracht? Op iCulture besteden we altijd aandacht aan de voorjaars- en najaarscollectie van de Apple Watch-bandjes, maar je kunt ook gebruik maken van de veelgeprezen Bandbreite-app.

Zo werkt het instellen van een Apple Watch wijzerplaat in seizoenskleur:

  1. Ga naar de wijzerplaat die je wilt aanpassen.
  2. Druk op het scherm en tik op Wijzig.
  3. Scroll opzij om de kleur aan te passen.
  4. Blader helemaal omlaag en tik op het plusje. Tik op de melding om meer kleuren toe te voegen.
  5. Blader door de verschillende seizoenskleuren en kies er eentje uit.

Apple Watch seizoenskleuren

Wijzerplaat in standaard kleuren

Je kunt ook kiezen voor één van de standaardkleuren, zoals blauw, grijs en dergelijke. Hiervoor neem je bovenstaande stappen 1 t/m 3:

  1. Ga naar de wijzerplaat die je wilt aanpassen.
  2. Druk op het scherm en tik op Wijzig.
  3. Scroll opzij om de kleur aan te passen.

In het rijtje met kleuren zie je een horizontale lijn. Alles boven deze lijn is een standaardkleur.

Apple Watch kleurenslider

Wijzerplaat in zelfgekozen kleur

Bij de standaard kleuren kun je ook nog zelf de tint aanpassen, zodat je de kleur helemaal op je outfit of je third party-bandje kunt afstemmen. Hiervoor kies je éé van de standaardkleuren (zoals hierboven aangegeven). Tik met je vinger op de gekozen kleur en er verschijnt een slider, zoals op de screenshots hierboven. Je kunt deze omhoog of omlaag bewegen om de tint aan te passen.

Let op: dit werkt niet bij seizoenskleuren, je kunt dit alleen doen bij de standaardkleuren die boven de horizontale lijn staan. De seizoenskleuren zijn altijd kleuren die vaststaan en waarvan de tint dus niet te wijzigen is.

Meer doen met de Apple Watch wijzerplaat? We hebben een uitgebreider artikel over het aanpassen van je wijzerplaat en alle extra mogelijkheden die je ermee hebt. We hebben daarnaast nog meer tips over de wijzerplaat:

Bekijk ook

Apple Watch-wijzerplaat aanpassen: in watchOS 10 gaat het net iets anders

Bij de Apple Watch heb je de keuze uit allerlei wijzerplaten. Maar hoe stel je een nieuwe wijzerplaat in? Dat lees je hier! We vertellen over Apple Watch wijzerplaten wisselen, extra widgets toevoegen en aanpassen. Zorg dat de wijzerplaat helemaal naar jouw persoonlijke smaak is!

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch