Live Photos bewerken.

Live Photos bewerken in iOS 11: zo doe je dat

Vanaf iOS 11 kun je Live Photos bewerken. Zo kun je ze bijsnijden, het geluid verwijderen of een effect toevoegen. In deze tip laten we zien hoe je dit doet.

Live Photos bewerken.
Een Live Photo is een mooie manier om meer van een foto te laten zien. In plaats van één stil shot, pakt een Live Photo ook de momenten vlak voor en na het fotomoment mee, zodat er een korte animatie ontstaat. Vanaf iOS 11 kun je meer doen met deze Live Photos, want je kunt deze op allerlei manieren bewerken. Wij leggen je uit hoe je dat doet.

Live Photos bewerken

Vanaf iOS 11 breidt Apple de mogelijkheden voor Live Photos verder uit. Je kunt allerlei onderdelen van een Live Photo bewerken, zoals de lengte, het geluid of zelfs het toepassen van een effect. Kies hieronder het juiste onderdeel voor het bewerken van een Live Photo.

Live Photo bijsnijden en hoofdfoto kiezen

Om een Live Photo bij te snijden of een andere hoofdfoto in te stellen, doe je het volgende:

 1. Open de Foto’s-app en kies de Live Photo die je wilt bewerken.
 2. Tik rechtsboven op Wijzig.
 3. Onderaan zie je nu de complete animatie in losse beelden afgebeeld. Versleep het witte kader naar links of rechts om een andere hoofdfoto in te stellen. De hoofdfoto is de afbeelding die je ziet voordat je de animatie start. Tik op Stel in als hoofdfoto om de geselecteerde foto zo in te stellen.
 4. Om de foto bij te snijden, versleep je de pijltjes aan de linker en rechter kant van de onderste balk. Deze balk wordt vervolgens geel. Tik op Gereed om je wijziging op te slaan.

Live Photos bijsnijden.

Geluid op Live Photo uitschakelen

Een Live Photo neemt standaard ook geluid op. Soms kan dat storend zijn, omdat het bijvoorbeeld vervelende achtergrondgeluiden meeneemt bij het vastleggen.

Je kan het geluid in een Live Photo als volgt uitschakelen:

 1. Open de Foto’s-app en kies de Live Photo die je bij wil bewerken.
 2. Tik rechtsboven op Wijzig.
 3. Kies linksboven voor het speakertje. Zodra er een streep doorheen staat, is het geluid uitgeschakeld.
 4. Tik op Gereed om de wijziging op te slaan.
 5. Wil je het geluid weer ingeschakeld hebben, herhaal dan de eerste twee stappen. Tik daarna op Herstel en bevestig dit.

Live Photos geluid uitschakelen.

Effect instellen voor een Live Photo

Nieuw in iOS 11 is dat je een effect kan toevoegen aan je Live Photo. Je kunt kiezen uit drie extra effecten. Dit doe je als volgt:

 1. Open de Foto’s-app en kies de Live Photo die je bij wil bewerken.
 2. Veeg de Live Photo nu naar boven.
 3. Onder het kopje Effecten vind je in totaal vier soorten effecten: Live, Herhaal, Stuiteren en Lange belichting. Tik een effect om deze direct toe te passen op de foto.
 4. Met de optie Herhaal wordt de animatie continu herhaald, terwijl bij Stuiter de animatie steeds heen en weer afgespeeld wordt. Lange belichting is niet echt een bewegende animatie, want deze optie geeft de onderdelen die in beweging zijn als een soort waas weer.

Live Photos effect bewerken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt september 2017
Categorie Foto
Onderwerpen ios 11, live photos
Software iOS 11