Apple Watch portretfoto

Een eigen foto of portret als Apple Watch-wijzerplaat gebruiken

Maak zelf een wijzerplaat!
Zelf Apple Watch wijzerplaten maken van een foto of portret? Dat doe je gemakkelijk zelf: kies een leuke foto en bepaal zelf welke info er op de wijzerplaat moet staan. Als alternatief kun je ook kiezen voor een portret van je partner, kind of andere dierbare persoon. Of ga aan de slag met apps van derden om wijzerplaten te maken!

Foto of portret als wijzerplaat

Al sinds de allereerste Apple Watch is het niet mogelijk om zelf wijzerplaten te maken. Iedereen moet zich houden aan de door Apple bedachte wijzerplaat-ontwerpen, maar gelukkig kun je het toch iets persoonlijker maken met een eigen foto of portret. Lees hier hoe je dit maakt op de iPhone of Apple Watch.


Lees ook onze tip over fotoalbum als wijzerplaat instellen op de Apple Watch als je een wisselende foto wil zien.

Bekijk ook

Zo stel je een fotoalbum in als Apple Watch wijzerplaat

Op de Apple Watch kun je een fotoalbum kiezen als wijzerplaat. Maak eerst een fotoalbum aan en geniet daarna van steeds andere beelden!

Foto of portret als wijzerplaat instellen op je Apple Watch

Je kunt de foto instellen vanaf je Apple Watch zelf. Daarbij heb je wat minder opties dan op de iPhone, maar het gaat wel wat sneller.

Dit zijn de stappen:

 1. Open de Foto’s-app op je Apple Watch.
 2. Blader naar een leuke foto en tik rechtsonder op het deelicoon.
 3. Blader omlaag en tik op Wijzerplaat.
 4. Kies Foto’s en je nieuwe wijzerplaat is meteen klaar en ingesteld. Je zou ook kunnen kiezen voor Kaleidoscoop, maar dan is de foto wat minder goed zichtbaar.

Foto-wijzerplaat op Apple Watch

Apple Watch wijzerplaat maken op je iPhone

Je kunt zelf watch faces voor de Apple Watch samenstellen vanaf je iPhone. Je hebt daarbij net iets meer mogelijkheden. Zo ga je te werk:

 1. Open de Foto’s-app op je iPhone en zoek een leuke foto of een portret uit.
 2. Tik op de deelknop onder de foto.
 3. Kies de optie Maak wijzerplaat aan (zie afbeelding).
 4. Kies uit een portret, gewone foto of een caleidoscoop, geïnspireerd op de foto.

Portret wijzerplaat instellen

Info op fotowijzerplaat aanpassen

Het mooie is dat dit nog niet alles is. Er zijn namelijk nog veel meer mogelijkheden. Zo kun je zelf bepalen welke informatie er op de wijzerplaat komt te staan en waar.

 1. Geef een leuk kleurenfilter aan je wijzerplaat. Bij portretten kun je zorgen dat de achtergrond anders gekleurd wordt, zodat de persoon er extra uit springt.
 2. Bij normale foto’s kun je bij Tijdpositie kiezen voor boven of onder. Dit bepaalt de positie van het tijdstip. Je ziet je keuze meteen in beeld.
 3. Boven of onder het tijdstip kun je nog wat extra informatie kwijt, een zogenaamde complicatie. Kies bijvoorbeeld de huidige datum en een aandelenkoers.
 4. Ben je tevreden, dan tik je op Voeg toe. De zelfgemaakte wijzerplaat komt nu als extra optie beschikbaar in je collectie.

Portret wijzerplaat instellen

Via de Watch-app op je iPhone of op de Apple Watch zelf kun je de nieuwe wijzerplaat instellen. Wil je helemaal losgaan, dan kun je 24 verschillende foto’s uitkiezen, die afwisselend vertoond worden.

Bekijk ook

Zo stel je een fotoalbum in als Apple Watch wijzerplaat

Op de Apple Watch kun je een fotoalbum kiezen als wijzerplaat. Maak eerst een fotoalbum aan en geniet daarna van steeds andere beelden!

Alternatief: Facer kan Apple Watch-wijzerplaten vinden

Ook met de app Facer kun je Apple Watch watch faces vinden. Deze app werd populair op Android Wear, de smartphones die op Google’s smartwatch-platform draaien. Inmiddels is er ook een Facer-app voor de Apple Watch beschikbaar. Je kunt kiezen uit een grote hoeveelheid gratis opties en exclusieve content.

Facer werkt samen met bekende merken en bevat plaatjes van stripfiguren zoals Garfield of Betty Boop, maar daarnaast kun je je eigen wijzerplaten samenstellen. Je kunt foto’s van je Instagram of Tumblr gebruiken als achtergrond en er zijn thema’s zoals planeten en NASA. Let op dat je voor bepaalde content wel moet betalen. Veel is het echter niet.

Heb je een mooi plaatje ingesteld en zou je die wel willen delen? Lees dan in ons artikel hoe je Apple Watch wijzerplaten kunt delen met anderen.

Bekijk ook

Trots op je wijzerplaat? Apple Watch-wijzerplaten delen doe je zo

In deze tip lees je hoe je een wijzerplaat van je Apple Watch kunt delen met anderen. Ook complicaties van derden worden meegenomen. Lees hier hoe het delen van een Apple Watch-wijzerplaat werkt, hoe je ze kunt ontvangen en installeren.

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch