hand-met-iphone-6s-mail

Zo kun je Mail filteren op iPhone en iPad

In de Mail-app op iPhone en iPad kun je filters gebruiken. Je kunt eenvoudig je e-mail filteren op ongelezen, met bijlage of andere kenmerken. In deze tip leggen we uit hoe je deze handige e-mailfilters gebruikt.

Filter de Mail-app op ongelezen e-mail, maar ook op andere kenmerken van berichten, zoals de inbox, aan wie het is gericht of bijlagen.

Mail filteren op ongelezen berichten

In de Mail-app biedt Apple je de mogelijkheid om je e-mailberichten te filteren. Standaard werkt het filter alleen met ongelezen berichten. Hiervoor vind je onderin het scherm een klein knopje.

Zo kun je e-mail filteren op ongelezen berichten:

 1. Open een willekeurig account in de Mail-app.
 2. Tik linksonder op de blauwe knop met drie horizontale lijnen van verschillende lengte.
 3. Je ziet nu alleen de e-mailberichten die je nog niet hebt gelezen.

Mail filteren iPhone

E-mail filteren: meer filters inschakelen

Als je het ongelezen filter hebt ingeschakeld zie je onderin het scherm de tekst Gefilterd op: Ongelezen. Door hierop te tikken krijg je toegang tot de andere filteropties:

 • Gemarkeerd
 • Gericht aan mij
 • Kopie aan mij
 • Alleen mail met bijlagen
 • Alleen van vip

Met deze filteropties heb je veel meer mogelijkheden om alleen de e-mailberichten te zien die je wilt bekijken. Krijg je veel spamberichten of heb je meerdere e-mailaccounts die je in de gaten moet houden, dan kan filteren een hoop tijd schelen.

Mail filters inschakelen

Tips voor het filteren van e-mail

De beste manier om snel door je e-mail te gaan is om te focussen op berichten die het meest belangrijk voor je zijn. We hebben een aantal tips om dit voor elkaar te krijgen:

 • Filter op ongelezen, zodat je snel ziet welke recente mailtjes je nog moet lezen. Heb je veel oude e-mail dan kun je op deze manier ook sneller er doorheen, want mail die al is gelezen en afgehandeld blijft buiten beeld.
 • Filter op VIPs, zodat je eerst de berichten ziet van mensen die belangrijk voor je zijn. Je kunt in een apart artikel lezen hoe je Mail VIP’s kunt instellen.
 • Gericht aan mij: dit zorgt ervoor dat je alleen berichten te zien krijgt die rechtstreeks aan jou zijn gericht en die vaak een actie van jou zelf vereisen. Als je in de cc staat is het vaak alleen bedoeld ter info.

Zoek je een bepaald mailtje, dan kan het nuttig zijn om deze filters te gebruiken:

 • Gemarkeerd: Maak er een gewoonte van om e-mail waar je later nog iets mee moet doen te voorzien van een vlaggetje (markering). Zo kun je later snel de mail die nog opvolging vereist terugvinden.
 • Alleen mail met bijlagen: Zoek je een presentatie of spreadsheet die per mail is toegestuurd, dan kun je die snel terugvinden door op bijlagen te filteren.

Ontdek nog meer handige tips voor Mail:

Bekijk ons complete iPhone tipsoverzicht. Met honderden iPhone tips bespreken we bijna elke instelling en mogelijkheid!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt mei 2019
Categorie Basisfuncties
Onderwerp e-mail
Devices iPad, iPhone
Software iOS