Donkere weergave op de Apple TV.

Weergave op Apple TV aanpassen: van licht naar donker

Sinds tvOS 10 op de Apple TV kun je het beginscherm en de menu's donker laten kleuren dankzij een weergave-instelling. In dit artikel zie je hoe deze donkere weergave eruit ziet en waar je deze instelling kunt vinden.
Donkere weergave op de Apple TV.

Die tweede en derde generatie Apple TV hadden een donkere vormgeving voor alle menu’s, maar vanaf de vierde generatie Apple TV heeft Apple gekozen voor een lichte weergave. Vanaf tvOS 10 voor de Apple TV kun je echter wisselen van licht naar donker. Hoe ziet dit eruit en waar vind je deze instelling? Dat lees je in deze tip.

Apple TV weergave aanpassen: donker of licht

De donkere weergave voor de Apple TV vind je in de Instellingen-app. Zodra je hier tvOS op donker instelt, verandert direct de kleur van de menu’s. Dit heeft, naast het beginscherm, impact op alle standaardapps op de Apple TV, waardoor deze donkerder weergegeven worden. Je vindt de instelling op de volgende plek:

  1. Open op de Apple TV de Instellingen-app.
  2. Kies voor Algemeen en navigeer naar Weergave.
  3. Druk op de touchpad van de Siri Remote en kies voor de lichte of donkere weergave.

Apple TV weergave instellen automatisch.

Apple TV automatisch licht of donker

Vanaf tvOS 11 heb je ook de mogelijkheid om de Apple TV automatisch te laten wisselen tussen licht of donker. Doe hiervoor het volgende:

  1. Open op de Apple TV de Instellingen-app.
  2. Kies voor Algemeen en navigeer naar Weergave.
  3. Kies voor de optie Automatisch.

De Apple TV staat nu ‘s avonds en ‘s nachts op de donkere weergave en overdag op de lichte weergave. Zorg ervoor dat de tijd op de Apple TV altijd goed ingesteld is. Dit kan het beste door de tijd automatisch in te laten stellen op basis van je tijdzone. Dit stel je in bij Instellingen > Algemeen > Datum en tijd.

In onderstaande video zie je kort het verschil tussen de lichte en de donkere stand en waar je deze instelling precies kunt vinden.


Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt september 2017
Categorie Apple TV
Onderwerpen apple tv, tvos, tvos 11
Devices Apple TV 4, Apple TV 4K
Software tvOS 10, tvOS 11