Facebook op een iPhone

Facebook biedt nu tweestapsverificatie via apps: zo werkt het

Geen telefoonnummer meer achterlaten

Heb je een Facebook-account, dan is het belangrijk dat je het goed beveiligt met tweestapsverificatie. Tot nu toe werkte dit via SMS, maar Facebook biedt nu ook de optie om dit in te stellen zonder dat je je telefoonnummer hoeft te geven.

Facebook tweestapsverificatie met apps

Bij Facebook kun je nu via apps als Google Authenticator of Duo Security de verificatie uit voeren. Hierdoor hoef je je telefoonnummer niet meer bij Facebook achter te laten. Bovendien is het veiliger dan codes versturen via SMS. Steeds meer apps en diensten stappen dan ook over naar tweestapsverificatie via apps als Google Authenticator. Hoe dit bij Facebook werkt leggen we uit in deze tip.

Tweestapsverificatie instellen bij Facebook

Het instellen van tweestapsverificatie kan via de app of via de website van Facebook. Op beide manieren zijn de stappen hetzelfde.

  1. Open de website of app van Facebook. Ga naar Instellingen en ga vervolgens naar Beveiliging en aanmelding.
  2. In het lijstje staat Tweestapsverificatie en klik op Bewerken naast Tweestapsverificatie gebruiken.
  3. Tik op Aan de slag en voer je wachtwoord in.
  4. Kies de manier waarop je gebruik wil maken van de tweestapsverificatie. In dit geval kies je voor Verificatieapp en klik op volgende.
  5. Scan de QR-code via de app of voer de code handmatig in. Wanneer de verificatieapp op hetzelfde apparaat staat kun je De app geeft nu een code die je in de app of op de website in kunt voeren.

Facebook tweestapsverificatie via app

Door een tweestapsverificatie in te stellen is je Facebook-account extra beveiligd. Naast het wachtwoord heb je ook nog de code vanuit de app nodig om in te loggen bij Facebook. Facebook heeft een speciale helppagina die je meer vertelt over wat tweestapsverificatie is en hoe het werkt.

Wil je weten welke apps voor tweestapsverificatie beschikbaar zijn? Bekijk dan onderstaande lijst eens. Duo Security, Authy en Google Authenticator zijn de meestgebruikte, maar je hebt nog wel wat meer opties.

Meer Facebook-tips vind je hier:

Bekijk ons complete iPhone tipsoverzicht. Met honderden iPhone tips bespreken we bijna elke instelling en mogelijkheid!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt mei 2018
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, tweestapsverificatie