Facebook op een iPhone

Zo gebruik je Facebook tweestapsverificatie zonder telefoonnummer

Veiliger met apps

Heb je een Facebook-account, dan is het belangrijk dat je het goed beveiligt met tweestapsverificatie. Facebook biedt daarbij de optie om apps te gebruiken in plaats van een code die via SMS naar je telefoonnummer wordt gestuurd. Dat is een stuk veiliger, want telefoonnummers zijn bij Facebook niet in goede handen.

Facebook tweestapsverificatie met apps

Bij Facebook kun je gebruik maken van tweestapsverificatie, op twee manieren: met een SMS-code of via apps als Google Authenticator of Duo Security. Die laatstgenoemde optie is het beste, want hierdoor hoef je je telefoonnummer niet meer bij Facebook achter te laten. Dat is goed nieuws, want er is gebleken dat Facebook je telefoonnummer ook gebruikt voor reclamedoeleinden, terwijl dat natuurlijk niet de bedoeling is. Bovendien is het versturen van codes via SMS een verouderde methode, die niet zo heel veilig is. Steeds meer apps en diensten stappen dan ook over naar tweestapsverificatie via apps als Google Authenticator. Hoe dit bij Facebook werkt leggen we uit in deze tip.

Tweestapsverificatie instellen bij Facebook

Het instellen van tweestapsverificatie kan via de app of via de website van Facebook. Op beide manieren zijn de stappen hetzelfde.

  1. Open de Facebook-app op je iPhone of iPad.
  2. Tik rechtsonder op de drie liggende streepjes.
  3. Kies Instellingen en privacy > Instellingen > Beveiliging en aanmelding.
  4. In het lijstje staat Tweestapsverificatie.
  5. Tik Bewerken.
  6. Tik op Aan de slag en voer je wachtwoord in.
  7. Kies de manier waarop je gebruik wil maken van de tweestapsverificatie. In dit geval kies je voor Verificatieapp en klik op volgende.
  8. Scan de QR-code via de app of voer de code handmatig in. Wanneer de verificatieapp op hetzelfde apparaat staat kun je De app geeft nu een code die je in de app of op de website in kunt voeren.

Tweestapsverificatie Facebook met apps

Door tweestapsverificatie in te stellen is je Facebook-account extra beveiligd. Naast het wachtwoord heb je ook nog de code vanuit de app nodig om in te loggen bij Facebook. Facebook heeft een speciale helppagina die je meer vertelt over wat tweestapsverificatie is en hoe het werkt.

Tweestapsverificatie Facebook met apps

Apps voor tweestapsverificatie
Wil je weten welke apps voor tweestapsverificatie beschikbaar zijn? Bekijk dan onderstaande lijst eens. Duo Security, Authy en Google Authenticator zijn de meestgebruikte, maar je hebt nog wel wat meer opties.

Meer Facebook-tips vind je hier:

Bekijk ons complete iPhone tipsoverzicht. Met honderden iPhone tips bespreken we bijna elke instelling en mogelijkheid!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt maart 2019
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, tweestapsverificatie