Friendly voor Facebook op de iPhone.

Dit zijn de beste alternatieven voor de officiële Facebook-app

Neemt de officiële Facebook-app te veel ruimte in of slurpt hij je batterij leeg? Er zijn gelukkig andere alternatieven voor Facebook op de iPhone en iPad. Wij zetten de beste alternatieven voor de Facebook-app op een rij.

Friendly voor Facebook op de iPhone.
Merk je dat de Facebook-app te veel batterij verbruikt of te veel opslagruimte op je iPhone of iPad inneemt? Gelukkig zijn er genoeg alternatieven voor de standaard Facebook-app, zodat je alsnog snel en gemakkelijk kunt Facebooken en kunt zien waar je vrienden zich mee bezig houden. In deze gids vind je de beste alternatieven voor de officiële Facebook-app.

Facebook app alternatieven

Er zijn meerdere redenen waarom je geen gebruik wil maken van de officiële Facebook-app. Zo kan deze behoorlijk wat batterij verbruiken en slaat hij zoveel gegevens op dat je iPhone sneller vol zit. Bij de alternatieve opties heb je daar geen last meer van, zodat je alsnog gewoon kunt Facebook kunt blijven gebruiken. Hou er rekening mee dat de alternatieve apps allemaal op één of andere manier gebruikmaken van de mobiele versie van Facebook.

#1 Mobiele Facebook-website

De meest eenvoudige manier is om zelf gebruik te maken van de mobiele versie van de Facebook-website. Deze mobiele versie is wat stroever en moet het bijvoorbeeld zonder de animaties van de Facebook-app doen, maar is meer dan voldoende als je gewoon af en toe je tijdlijn wil checken. Sommige functies, zoals Facebook’s eigen Stories, zijn niet beschikbaar via de mobiele website. Gebruik je deze niet, dan kan je prima uit de voeten met de mobiele website. Hou er echter wel rekening mee dat je met de mobiele website geen pushberichten kunt ontvangen, dus je zult af en toe zelf moeten kijken of je een like gekregen hebt op je nieuwe status.

Mobiele site van Facebook op beginscherm.

Als je de mobiele site gebruikt, kun je eenvoudig een icoontje op je beginscherm zetten. Ga hiervoor naar Safari en ga naar http://m.facebook.com. Log daar in en tik onderaan in de Safari-balk op het deel-icoontje. Tik op de knop Zet op beginscherm en kies zelf een naam. Tik op Voeg toe en de website wordt met icoontje op het beginscherm geplaatst.

#2 Friendly

Eén van de populairste alternatieven voor de Facebook-app, is Friendly. Met Friendly kun je zowel inloggen met je eigen Facebook-account als je Instagram-profiel. De app heeft nagenoeg alle functies die je ook in de Facebook-app vindt. Het voordeel is ook dat je gewoon binnen Friendly een Messenger-bericht kan sturen, waardoor je de aparte Messenger-app ook niet nodig hebt. Je kunt instellen of je de meest recente berichten bovenaan wil zien en je ontvangt ook gewoon pushberichten.

Friendly voor Facebook.

Je kunt Friendly ook afschermen met een toegangscode en Touch ID, zodat niet zomaar iemand met toegang tot je telefoon vanuit jouw account iets op Facebook kan zetten. Friendly neemt voor de installatie slechts 33MB ruimte in, fors minder dan de 250MB van de officiële Facebook-app. Wil je de app ook voor Instagram gebruiken, hou er dan wel rekening mee dat je vanuit Friendly geen foto’s kunt posten. Friendly is gratis beschikbaar, maar heeft dan wel advertenties. De betaalde versie kost eenmalig €1,99.

#3 Puffin

Als je vooral data wil besparen, dan kan dat met Puffin. Puffin is alternatieve internetbrowser voor de iPhone, maar er is ook een aparte app die zich richt op Facebook. De eerste keer inloggen kan even duren, omdat je je identiteit moet verifiëren door vrienden te herkennen. Eenmaal ingelogd kun je gewoon gebruikmaken van Facebook. Met Puffin kun je ook snel wisselen tussen de topverslagen of de meest recente posts. Zodra je de pagina herlaadt door van helemaal boven naar beneden te vegen, zie je hoeveel data je bespaard hebt. Wil je foto’s bekijken, dan moet je met je toestel schudden om de volledige resolutie zichtbaar te maken. De app werkt ook met pushberichten, maar is qua bediening wel wat stroever dan Friendly.

Puffin voor Facebook.

#4 Social Media Vault

Social Media Vault is vooral handig als je meer accounts wil gebruiken dan alleen je Facebook-profiel. Social Media Vault werkt met Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, LinkedIn en andere sociale netwerken. Bij Facebook wordt de mobiele site ingeladen, wat genoeg is om de tijdlijn te bekijken. Je kunt de app daarnaast ook nog beveiligen met een pincode en Touch ID. Een nadeel is wel dat Social Media Vault wat hinderlijke advertenties heeft en geen pushbericht kan sturen. Wil je geen advertenties zien, dan kun je deze voor €1,99 afkopen. Verder werkt de app op een soortgelijke manier als Puffin. Qua opslagruimte op je telefoon ontlopen Puffin en Social Media Vault elkaar niet veel, want in beide gevallen wordt er ongeveer 20MB ingenomen.

Social Media Vault voor Facebook.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt april 2017
Categorie Apps
Onderwerp facebook