Facebook-app design in het wit.

Werkt de Facebook-app niet op je iPhone? Probeer dit eens

Wil Facebook niet meer laden op je iPhone? Dan kunnen er allerlei oorzaken zijn waarom de app niet werkt. Met deze tips los je de meeste problemen met de Facebook-app op.

De Facebook-app wordt nog steeds veel gebruikt, maar heeft ook wel eens last van nukken en andere problemen. Zo gebeurt het nogal eens dat de app niet wil laden op een iPhone. Gelukkig zijn er tal van opties die je kunt proberen om Facebook of Facebook Messenger weer werkend te krijgen. Probeer deze tips als de Facebook app niet werkt op je iPhone.

Facebook-app werkt niet: probeer dit eerst

Doet de Facebook-app het niet op je iPhone, of wil de app niet laden? Probeer dit dan eens om de app weer werkend te krijgen.

 • Een eenvoudige optie is het verversen van de app. Veeg simpelweg naar beneden met je vinger omlaag over de tijdlijn en hij zou de inhoud moeten verversen.
 • Ook voor de hand liggend is het herstarten van de app. Apps afsluiten op de iPhone is heel eenvoudig en in een paar seconden te doen via de appkiezer. Daarna start je de app weer op. Doet ‘ie het nu wel?
 • Mogelijk mag je de app tijdelijk niet gebruiken vanwege een instellingen van applimiet in Schermtijd. Als dat zo is, krijg je altijd wel een melding op het scherm te zien.
 • Doet de app het wel, maar krijg je geen nieuwe berichten te zien? Dan kan het liggen aan de internetverbinding. Controleer of je wifi-netwerk goed functioneert door een paar andere apps te proberen. Of schakel wifi uit en probeer het eens op mobiel internet.
 • Gebruik je Facebook-functies via apps van derden? Dan kan daar het probleem liggen. Mogelijk heeft Meta/Facebook de app geblokkeerd. Probeer eens of het met de officiële Facebook-app wel werkt. Zo weet je in ieder geval dat daar niet het probleem zit.

Facebook Messenger donkere modus

Meer tips bij Facebook-problemen?

Als deze mogelijkheden niet werken, dan kun je nog genoeg andere oplossingen proberen:

 • Check of er misschien een storing is bij Facebook. Je kunt dit onder andere vinden op de Facebook-pagina van Allestoringen.
 • Je kun je iPhone herstarten om te kijken of er misschien een achtergrondproces of iets anders in de weg zit.
 • Zorg dat je de laatste versie van de app hebt. Ga naar de App Store en kijk of er een update is.
 • Misschien heeft je school, werkgever en dergelijke de toegang tot Facebook geblokkeerd. Dit kun je controleren door verbinding te maken met een draadloos netwerk buiten het gebouw.
 • Sommige Virtual Private Networks (VPN’s) zijn te traag om Facebook te gebruiken en kunnen zelfs Facebook’s servers blokkeren. Gebruik je een VPN-verbinding, dan kan dit het probleem zijn.
 • Je DNS-instellingen kunnen ook voor problemen zorgen. Wijzig je DNS-instellingen en het zou weer moeten werken.
 • Verwijder de app en download hem opnieuw op je iPhone of iPad.

Problemen melden bij Facebook

Als geen van deze tips werken, kun je altijd nog een probleem bij Facebook melden. Dit doe je als volgt:

 1. Open de Facebook-app en tik rechtsonder op de drie streepjes.
 2. Tik op op Hulp en ondersteuning.
 3. Selecteer in het menu op Een probleem rapporteren.
 4. Volg de stappen of blader omlaag en kies voor Doorgaan naar rapportageproces.
 5. Geef aan wat er niet werkt met eventueel een toelichting.

Nu maar hopen dat een Facebook-medewerker jouw melding leest en ermee aan de slag gaat. Zoals je ziet kan je ook altijd je iPhone schudden om een probleem te melden met FaceBook.

Informatie

Laatst bijgewerkt
november 2022
Onderwerp
Categorie
Apps