Facebook-app design in het wit.

Werkt de Facebook-app niet op je iPhone? Probeer dit eens

Wil Facebook niet meer laden op je iPhone? Dan kunnen er allerlei problemen zijn. Met deze tips los je de meeste problemen op.

De Facebook-app wordt ontzettend veel gebruikt, maar heeft ook wel eens last van problemen. Zo gebeurt het nogal eens dat de app niet wil laden op een iPhone. Gelukkig zijn er tal van opties die je kunt proberen om Facebook of Facebook Messenger weer werkend te krijgen. Probeer deze tips als de Facebook app niet werkt op je iPhone.

Facebook-app werkt niet: dit kun je doen

Doet de Facebook-app het niet op je iPhone, of wil de app niet laden? Dan zijn er allerlei dingen die je kunt proberen om de app weer werkend te krijgen.

 • Allereerst het meest logische: heb je wel verbinding met internet? Het kan gênant zijn, maar soms vergeet je dat je je internet om wat voor reden dan ook hebt uitgezet. Controleer dit dus eerst.
 • Werkt internet gewoon, dan kan het ook zijn dat je wifi-netwerk voor problemen zorgt. Verbind je iPhone met een ander netwerk en het probleem zou opgelost moeten zijn.
 • Je router herstarten is ook een optie, of gebruik tijdelijk even mobiel internet in plaats van wifi.
 • Daarnaast kunnen apps van derde partijen nog wel eens problemen veroorzaken. Gebruik je een andere app dan de officiële versie van Facebook om op het sociale medium te komen? Kijk dan eerst eens of de echte Facebook-app wel werkt. Zo weet je in ieder geval waar het probleem zit.
 • Een andere eenvoudige optie is het verversen van de app. Veeg simpelweg naar beneden met je vinger in de app en hij ververst automatisch. Het kan zijn dat er een klein probleem was zonder duidelijke reden, dat er tijdelijk voor zorgde dat Facebook niet werkte. Even verversen kan de oplossing zijn.

Facebook-app vernieuwd met groepen en evenementen.

Werkt dit niet?
Als deze mogelijkheden niet werken, dan kun je nog genoeg andere oplossingen proberen:

 • Start de app bijvoorbeeld opnieuw op via de appkiezer. Sluit hem via daar eerst af en open hem opnieuw.
 • Een andere optie is je telefoon opnieuw opstarten. Misschien had een proces op je iPhone wat problemen en is dat op deze manier wordt dat verholpen.
 • Controleer ook of internet in andere apps wel werkt, bijvoorbeeld Safari of Twitter. Doet alleen Facebook het niet, dan zit het probleem daar.
 • Zorg dat je de laatste versie van de app hebt. Ga naar de App Store en kijk of er een update is.
 • Misschien heeft je school, werkgever en dergelijke de toegang tot Facebook geblokkeerd. Dit kun je controleren door verbinding te maken met een draadloos netwerk buiten het gebouw.
 • Sommige Virtual Private Networks (VPN’s) zijn te traag om Facebook te gebruiken en kunnen zelfs Facebook’s servers blokkeren. Gebruik je dus een VPN-verbinding, dan kan dit het probleem zijn.
 • Je DNS-instellingen kunnen overigens ook voor problemen zorgen. Wijzig je DNS-instellingen en het zou weer moeten werken.
 • Verwijder de app en download hem opnieuw op je iPhone of iPad.

Problemen melden bij Facebook
Als geen van deze tips werken, kun je altijd nog een probleem bij Facebook melden. Dit doe je als volgt:

 1. Open de Facebook-app en tik rechtsonder op de drie streepjes.
 2. Tik op op Hulp en ondersteuning.
 3. Selecteer in het menu op Een probleem rapporteren.
 4. Kies nu voor Doorgaan naar rapportageproces en selecteer wat er niet werkt. Vervolgens geef je Facebook een uitleg over het probleem.

Zoals je ziet kan je ook altijd je iPhone schudden om een probleem te melden met FaceBook. Wil je dat niet, dat kan je dat hier ook uitschakelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
september 2020
Onderwerp
Categorie
Apps