Apps en muzieknummers vanuit iTunes delen op Twitter en Facebook

Apple heeft de afgelopen jaren Twitter en Facebook omarmd als dé sociale netwerken. Beide zijn nauw geïntegreerd in iOS maar ook vanuit iTunes op de desktop te gebruiken. Bij elke koop- of downloadknop zie je een omlaagwijzend pijltje, waarmee je kunt tweeten of facebooken als je een interessante app of artiest hebt gevonden. Er zijn […]

Apple heeft de afgelopen jaren Twitter en Facebook omarmd als dé sociale netwerken. Beide zijn nauw geïntegreerd in iOS maar ook vanuit iTunes op de desktop te gebruiken. Bij elke koop- of downloadknop zie je een omlaagwijzend pijltje, waarmee je kunt tweeten of facebooken als je een interessante app of artiest hebt gevonden.


twitter itunes app

Er zijn vier manieren om de appinformatie met anderen te delen:

  • Vertel anderen opent een e-maildialoogvenster;
  • Kopieer link geeft je de mogelijkheid om de link in een zelfgekozen programma te plakken;
  • Deel op Facebook stuurt je door naar Facebook;
  • Deel op Twitter stuurt je door naar Twitter.

Bij betaalde apps die je nog niet hebt gekocht zie je nog twee extra opties:

  • Geef app cadeau, om de app aan anderen te geven (je betaalt met je eigen iTunes-tegoed);
  • Voeg toe aan verlanglijst, waarna de app op je persoonlijke verlanglijstje met gewenste muziek, apps en boeken komt te staan.

Het verkorten van de applink wordt automatisch gedaan. Apple gebruikt daarbij de verkorte link itun.es, zoals in dit voorbeeld: http://itun.es/i6x648d. Het is de bedoeling dat je zelf nog een leuke tekst erbij verzint.

Delen vanaf je iPhone, iPad of iPod touch

App delen via Twitter en FacebookOok vanaf je iPhone, iPad en iPod touch kun je apps en muzieknummers op Twitter en Facebook delen. Je zoekt een app op via de Zoek-optie en tikt deze vervolgens aan zodat je in het detailscherm terechtkomt. Rechtsboven vind je deelknop (vierkantje met pijltje naar boven). Zodra je hierop tikt, zie je verschillende opties om een app vanuit de App Store te delen. Dit kan via een Bericht, een e-mailbericht, Twitter en Facebook. Ook kun je AirDrop gebruiken om de link naar een andere iPhone te versturen of je tikt op ‘Kopieer koppeling’ om handmatig de koppeling te kopiëren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juni 2014
Categorie iTunes