Facebook-foto's

Zo kun je fotoalbums van Facebook downloaden en backuppen

Foto's die je op Facebook bewaart kun je het beste regelmatig downloaden en backuppen. Zo weet je zeker dat je niets kwijtraakt als Facebook nieuwe regels invoert of als je account wordt gehackt.

Facebook-foto’s bewaren

Bewaar jij dierbare foto’s op Facebook, omdat het lekker makkelijk is? Maak dan regelmatig een backup van je fotoalbums. Je weet immers nooit wat er gebeurt als Facebook z’n beleid aanpast. Of nog erger: als je account wordt gehackt en een kwaadwillende al je foto’s wist. Gelukkig kun je gemakkelijk een compleet album downloaden en op een veilige plek opslaan.

Facebook had ooit een losse app, Facebook Moments, die bedoeld was om je foto’s te beheren. Dit bleek echter nauwelijks te worden gebruik en Facebook stopte er dan ook weer mee. Sindsdien vind je je foto’s in de gewone Facebook-app en dat is ook de plek waar je ze moet beteren en downloaden.

Facebook fotoalbums backupppen

Facebook fotoalbums downloaden

Voor het downloaden van je Facebook-foto’s kun je het beste even naar de desktopversie van de website gaan. Vervolgens ga je als volgt aan de slag:

  1. Ga naar je profielpagina op Facebook.
  2. Tik op Foto’s.
  3. Tik op Albums.
  4. Kies een album, bijvoorbeeld Uploads vanaf je telefoon.
  5. Klik op het tandrad rechtsboven en kies de optie Album downloaden.
  6. Het kan een paar minuten duren voordat je foto’s klaar zijn om te downloaden. Lees ondertussen even wat nieuwtjes op onze site 😉
  7. Als het downloadbestand klaar staat krijg je een melding.

Facebook fotoalbums downloaden

Na het downloaden kun je de fotoalbums bijvoorbeeld opslaan bij Google Foto’s, Microsoft OneDrive of een andere opslagdienst met veel ruimte. Als de foto’s bij Facebook én een externe opslagdienst staan, weet je zeker dat je ze niet kwijtraakt. Je kunt ook een lokale backup maken op een harde schijf of geheugenstick.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt augustus 2019
Categorieën Foto, Internet
Onderwerpen facebook, foto's