Facebook-foto's

Zo kun je fotoalbums van Facebook downloaden en backuppen

Foto's die je op Facebook bewaart kun je het beste regelmatig downloaden en backuppen. Zo weet je zeker dat je niets kwijtraakt als Facebook nieuwe regels invoert of als je account wordt gehackt.

Bewaar jij dierbare foto’s op Facebook, omdat het lekker makkelijk is? Maak dan regelmatig een backup van je fotoalbums. Je weet immers nooit wat er gebeurt als Facebook z’n beleid aanpast. Of nog erger: als je account wordt gehackt en een kwaadwillende al je foto’s wist. Gelukkig kun je gemakkelijk een compleet album downloaden en op een veilige plek opslaan.

Facebook fotoalbums backupppen

Het downloaden van Facebook-foto’s is ook handig voor mensen die niet willen dat ze de Facebook Moments-app krijgen opgedrongen. Facebook wil dat zoveel mogelijk mensen overstappen naar deze losse app om foto’s te beheren.

Facebook fotoalbums downloaden

Voor het downloaden van je Facebook-foto’s kun je het beste even naar de desktopversie van de website gaan. Vervolgens ga je als volgt aan de slag:

  1. Ga naar je profielpagina op Facebook.
  2. Tik op Foto’s.
  3. Tik op Albums.
  4. Kies een album, bijvoorbeeld Uploads vanaf je telefoon.
  5. Klik op het tandrad rechtsboven en kies de optie Album downloaden.
  6. Het kan een paar minuten duren voordat je foto’s klaar zijn om te downloaden. Lees ondertussen even wat nieuwtjes op onze site 😉
  7. Als het downloadbestand klaar staat krijg je een melding.

Facebook fotoalbums downloaden

Na het downloaden kun je de fotoalbums bijvoorbeeld opslaan bij Google Foto’s, Microsoft OneDrive of een andere opslagdienst met veel ruimte. Als de foto’s bij Facebook én een externe opslagdienst staan, weet je zeker dat je ze niet kwijtraakt. Je kunt ook een lokale backup maken op een harde schijf of geheugenstick.

Voor het foto’s op Facebook kun je ook de app Facebook Moments installeren. Deze app heeft in Nederland en België de beperking dat gezichtsherkenning staat uitgeschakeld in verband met de Europese privacyregels. Je zult dus zelf je vrienden op de foto’s moeten herkennen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2018
Categorieën Foto, Internet
Onderwerpen facebook, foto's