whatsapp instagram etc opzeggen flickr cc

Accounts van apps verwijderen: WhatsApp, Facebook, Instagram en meer

Wil je je account verwijderen bij online diensten en apps? In deze tip vind je tips over het opzeggen van je accountinformatie bij Dropbox, Evernote, Facebook, Google, Instagram, Linkedin, Pinterest, Snapchat, Skype en meer.

Accounts verwijderen

Heb je het helemaal gehad met een bepaalde app of dienst? Maak je een grote sociale media-schoonmaak en wil je van overbodige accounts af? Wat je reden ook is om het account op een app te verwijderen: wij helpen je uit de brand. We geven uitleg hoe je zo makkelijk mogelijk van een account op een app af komt. Je account verwijderen in allerlei populaire apps is een fluitje van een cent!


Let op bij het verwijderen
Sommige apps verwijderen je account en je informatie direct, maar hanteren een retentiebeleid. Daardoor blijft data vaak een week, een maand of nog langer op de servers staan. In principe zou je niet meer kunnen inloggen in de app. Als je spijt hebt van een accountverwijdering, kan je de retentieperiode aangrijpen om contact op te nemen met de dienst. Misschien kan je account nog gered worden.

Dropbox opzeggen

Een account op Dropbox is het makkelijkst te verwijderen via de website. Als je ingelogd bent of inlogt op deze link, voer je ter bevestiging je wachtwoord in en geef je op waarom je weggaat. Dan kan je de bevestigen.

Evernote opzeggen

Zorg dat je ingelogd bent op de website van Evernote of log ter plekke in op deze link. Daar kan je vervolgens je account verwijderen.

Facebook opzeggen

Wie via de normale instellingenmenu’s een Facebook-account wil opzeggen verwijdert zijn account niet meteen. Facebook bewaart de informatie nog drie maanden, zodat je bij een volgende keer aanmelden toch weer je oude gegevens kan gebruiken. Volg deze link om je account op te zeggen. Maar dan nog is het oppassen! Facebook kan e-mails sturen om je alsnog binnen te halen: ga daar niet op in. Als je binnen korte tijd terugkomt, kan het zijn dat je account alsnog opnieuw wordt geactiveerd.

Bekijk ook

Zo kun je Facebook verwijderen, je account opzeggen en data downloaden

Wil je je Facebook-account verwijderen? Dan vind je in dit stappenplan hoe Facebook opzeggen werkt: haal eerst je archief op, deactiveer of wis je account en wacht vervolgens een paar dagen. Wij leggen uit hoe het werkt.

Flickr opzeggen

Als je de fotodienst Flickr niet meer gebruikt kan je inloggen op deze link en daar met een bevestigingsvraag je account sluiten.

Foursquare opzeggen

Ga via deze link kun je Foursquare (en de bijbehorende locatieapp Swarm) opheffen. Druk rechts op Privacy Settings. Daarin lees je onderaan de tekst Delete my account. Je krijgt nog een bevestigingsvraag voordat de knoop is doorgehakt.

Google, Gmail en YouTube opzeggen

Het Google-account dat je gebruikt voor de diensten en de apps van Google, Gmail, YouTube en meer, kan je op één pagina verwijderen. Daarvoor moet je ingelogd zijn en volg je deze link. Je krijgt een overzichtspagina te zien met de verschillende informatie die van je wordt verwijderd. Daaronder druk je op bevestigen.

Bekijk ook

Zo check je welke apparaten toegang tot jouw Google-account hebben

In deze tip lees je hoe je kunt zien welke apparaten allemaal toegang hebben tot jouw Google-account. Misschien zit er wel een apparaat bij dat je helemaal niet meer gebruikt.

Grindr opzeggen

De homo- en biseksuelen-datingapp Grindr is eenvoudig op te zeggen vanuit de app. Druk op het masker, dan op Instellingen > Privacy en daar druk je Account verwijderen en bevestig je.

Instagram opzeggen

Als je ingelogd bent op de website van Instagram, is je account opzeggen een eitje. Ga naar deze link. Log in en vul het formulier in. Voordat je gaat, moet je een reden opgeven en ter bevestiging nogmaals je wachtwoord invoeren.

Bekijk ook

Zo kun je je Instagram-account verwijderen of pauzeren

Ben je Instagram helemaal zat, dan kun je je account tijdelijk uitschakelen of definitief verwijderen. In deze tip lees je hoe je dat aanpakt.

LinkedIn opzeggen

Je account op het zakelijke sociale netwerk LinkedIn kan je stopzetten met deze link. Klik vervolgens op Close account. De rest wijst zich vanzelf.

Microsoft, OneDrive, Skype en Hotmail opzeggen

Je Hotmail, Outlook en OneDrive account zijn allemaal verzameld onder de noemer Microsoft-account. Klik op deze link om je account te verwijderen. Log in en bevestig dat je weet dat je al je gegevens permanent verwijdert. Geef ook een reden op voor de sluiting, en klaar.

Pinterest opzeggen

Je account op Pinterest verwijderen is het makkelijkst via de website. Als je bent ingelogd, ga je naar deze link en druk je onderaan op Account deactiveren.

Snapchat opzeggen

Snapchat is echt een appdienst, maar je account opzeggen doe je op de website. Log in op deze link en je bent er zo vanaf.

Spotify opzeggen

Spotify opzeggen kan op twee manieren. Als je een abonnement hebt op de muziekdienst, dien je die eerst op te zeggen volgens deze stappen van Spotify zelf. Ook kun je aan de hand van dit contactformulier het verzoek bij Spotify indienen om je account te verwijderen. Helaas reageert Spotify niet erg adequaat op die e-mails.

Bekijk ook

Zo kun je je Spotify (Premium) account opzeggen

Ben je klaar met Spotify en wil je je account (permanent) opzeggen? Of wil je liever stoppen met Spotify Premium en terug naar een gratis account? Dat is allebei mogelijk en in deze tip leggen we stap voor stap uit hoe je dit doet.

Telegram opzeggen

Een account op de chatapp Telegram laat zich verwijderen via deze link. Daarop vul je je telefoonnummer in en het wachtwoord dat je via Telegram krijgt doorgestuurd. Na een reden van opgave en ‘Done’ drukken, wordt je account verwijderd.

Tumblr opzeggen

Je Tumblr-account en alle inhoud van je blog(s) verwijderen is een fluitje van een cent. Ga naar deze link en voer je accountinformatie in. Zo simpel is het. Je kunt ook zelf naar de instellingenpagina van je account gaan. Klik vervolgens op “Account verwijderen.”

Tinder opzeggen

Je Tinder-account stopzetten doe je met het tandwiel linksboven in de app. Druk dan op Appinstellingen en dan onderaan de pagina Account verwijderen. Je krijgt een bevestigignsvraag waarbij wordt uitgelegd dat je profiel, berichten, momenten en matches worden gewist.

Twitter opzeggen

Ben je ingelogd op de website van Twitter, dan is je account afmelden een eitje. Dat kan via deze link.

WhatsApp opzeggen

Voor het verwijderen van je WhatsApp-account moet je in de app zijn. Ga in de iPhone-app naar Instellingen -> Account -> Verwijder mijn account. Voer dan ter bevestiging je volledige telefoonnummer in. Je verwijdert dan je account en profielfoto, meldt je af voor alle groepen en verwijdert gespreksgeschiedenis van de telefoon.

Accounts op apps verwijderen

Openingsfoto: Jesus Solana/ Flickr CC