Archief voor 'facebook'

Facebook-hand

Zo kun je op Facebook de toestemming van apps intrekken en beperken

Heb je Facebook gebruikt voor het inloggen bij apps, dan kunnen de makers van die apps heel wat informatie over jou verzamelen zoals je e-mailadres, telefoonnummer en vriendenlijst. Lees hier hoe je de toestemming van apps kunt intrekken op Facebook, zodat de makers niet langer over jouw priv├ędata beschikken.

Instagram en Messenger samenvoeging

Meta stopt met samenvoeging Instagram- en Messenger-chats

Ruim drie jaar na de samenvoeging van de chatsystemen voor Instagram en Facebook Messenger, trekt Meta de koppeling weer terug. Een reden is niet gegeven, maar het is straks niet meer mogelijk om via Instagram te chatten met Facebook Messenger-contacten.

· 6 reacties
Facebook en Instagram verbod op gepersonaliseerde advertenties

Instagram en Facebook mogen geen gepersonaliseerde advertenties meer tonen

Sociale media zoals Instagram en Facebook gebruiken je persoonlijke gegevens om je gerichte advertenties te tonen. Daar komt voor moederbedrijf Meta verandering in. Het Europese comit├ę voor gegevensbescherming (EDPB), waaronder de Autoriteit Persoonsgegevens, legt de techgigant een verbod op voor gepersonaliseerde advertenties. Meta zou hiermee namelijk de privacywet overtreden.

· 1 reactie
Twitter audiotweets.

Zo negeer je accounts op sociale media: X (Twitter), Instagram en Facebook

Op X (Twitter), Instagram en Facebook kan je mensen negeren, zonder dat je mensen hoeft te ontvolgen. Je blijft namelijk wel verbonden met elkaar en je kunt elkaar nog steeds priv├ęberichten sturen, maar de berichten van deze persoon verschijnen niet in je tijdlijn. In deze tip leggen we aan je uit hoe je dit voor elkaar krijgt.

Instagram Story

Minder data delen met Instagram: dit zijn onze 7 tips voor betere privacy

Wil je Instagram wel blijven gebruiken maar zo min mogelijk data delen? Dat kan! Met deze tips voorkom je dat Instagram je locatie kan volgen, weet waar foto's zijn gemaakt en toegang heeft tot al je andere foto's. Dit heeft wel wat beperkingen, maar ook daar hebben we een oplossing voor.