Appbundels

Appbundels: meerdere apps tegelijk aanschaffen

Met appbundels kun je meerdere apps tegelijk kopen. In een appbundel vind je maximaal 10 apps van dezelfde ontwikkelaar, meestal rond een bepaald thema. De apps zijn ook los verkrijgbaar.

Met appbundels kun je met één aanschaf meerdere apps tegelijk afrekenen. Dit werd in iOS 8 mogelijk voor iOS-apps en sinds oktober 2018 is het ook mogelijk voor Mac-apps. Lees hoe je van appbundels kunt profiteren en waarom ze wel of niet handig zijn.

Wat is een appbundel?

Een appbundel is een collectie apps, samengesteld door de ontwikkelaar. In plaats van los afrekenen voor elke app koop je meteen drie of vier apps tegelijk, waarbij je korting krijgt. In een appbundel zitten maximaal 10 apps tegelijk. Elke app in zo’n bundel moet ook los verkrijgbaar zijn, dus je bent niet verplicht om meteen de hele collectie aan te schaffen. Verder mag een app maar in maximaal 3 bundels zijn opgenomen.

Appbundel voorbeeld

Waar vind je appbundels?

De appbundels zijn gewoon in de App Store te vinden. Sinds oktober 2018 vind je ze ook in de Mac App Store. Bij het downloaden van een app zie je meteen of de app deel uitmaakt van een appbundel. Bij sommige apps (zoals die van Readdle) zie je meteen hoeveel je kunt besparen.

Appbundels

Appbundels downloaden

Het aanschaffen van een appbundel gaat op dezelfde manier als een losse app: onder het icoontje van de appbundel vind je de prijs en een koopknop. op dezelfde manier als een losse app: onder het icoontje van de appbundel vind je een koopknop met de prijs. Door op de prijsknop te tikken en goedkeuring te geven voor de aankoop, reken je af. De losse apps kun je meteen downloaden of je kunt besluiten om ze later te downloaden.

Appbundel aanvullen

Stel dat je al eerder een app uit een bundel hebt gekocht, waardoor je de korting misloopt? Geen punt: met de functie Maak mijn bundel compleet (‘Complete my bundle’) kun je je collectie compleet maken. Je krijgt dan korting op de normale prijs. Op het screenshot hieronder is dit te zien bij de Readdle Productivity Pack: in plaats van €23,47 betaal je €11,40 omdat je al een aantal apps uit de collectie in bezit hebt.

Appbundel compleet maken

Het eerder betaalde bedrag voor de losse apps wordt daarop in mindering gebracht. Je betaalt dus alleen voor de apps die je nog niet had.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2018
Categorie Apps
Onderwerpen app store, apps
Devices iPad, iPhone
Software iOS